Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie denstyty

Polecane posty

Gość gość

Hej :) mam 22 lata i się strasznie boje dentysty. Mam kilka zębów do wyleczenia. Nie potrafię się przełamać i iść, boje się igły(znieczulenia). Nie byłam u dentysty chyba z 5 lat. Nie wiem co ja mam z sobą zrobic

Gość gość
Ja ide jutro wyrywac zab. Znieczulenie to pestka

Gość gość
Nic nie rób, zęby same Ci wypadna

Gość gość
ja nigdy nie miałam z nieczulenia i sie go boje ;(

Gość gość
Przed porodem dopiero bedziesz panikowac ;-)

Gość gość
Znieczulenie miejscowe to tylko zastrzyk. To nie narkoza :)

Gość gość
no właśnie już narozę wolałabym...;(

Gość gość
ja tez sie bardzo bałam, teraz funduje sobie przed borowaniem sedację i mam taki odlot na fotelu, że plakac mi sie chce jak ten "seans" sie konczy, błagam pana doktora zeby mi jeszcze jakies zęby porobił a ja sobie pobujam w obłokach w tym czasie. naprawde sedacja jest super :)

Gość gość
Dlaczego? Że miałbyś pełny odlot? Wiesz, kiedyś też się bałam. Odciągałam z miesiąca na miesiąc, potem z roku na rok, aż w końcu skończyło się tym, że musiałam usunąć 4 zęby, a raczej już korzenie, w tym jeden praktycznie na żywca, bo znieczulenie nie działało. Przeżyłam...i jednocześnie przestałam się bać dentysty :) Nie martw się. To jest do przeżycia. To tylko chwilowy ból. Spróbuj skupić się i myśleć o czymś innym.

Gość gość
teraz z nowoczesnych gabinetach stomatologicznych, jak zaplacisz to nic prawie nie bedzie bolało, wszystko szybciutko, aż miło. stomatologia się bardzo rozwinęła. /nie bój sie

musisz chodzić wyleczyć zęby bo z buzi będzie ci śmierdzieć a jesteś młoda albo szczękę sztuczną będziesz nosić a tego chyba nie chcesz? zawczasu idz to nic nie boli

ja tez sie kiedys balam. przez to, ze jako dziecko chodzilam na nfz, kiepski sprzet, bolalo itd. teraz inaczej to wyglada. lecze si bez znieczulnia, te wiertla sa delikatne, cienkie i nie boli

Gość gość
ja bym wolala isc nawet jakby bolalo i miec ladne zeby :)

Gość gość
Przez psujące się zęby cierpi cały organizm, choćby serce. Zapach z ust też niekoniecznie ciekawy :P Pójdź, powiedz, że się boisz. Poproś o znieczulenie. Będzie dobrze :)

Gość gość
zawału na fotelu dostanee

Gość gość
idź, sama wizyta nie będzie straszna. Jedno ukłucie igłą i tyle bólu. Ja dziś cierpię, bo zaczęłam leczenie kanałowe. Ale u dentysty nic a nic mnie nie bolało, dopiero teraz jak już całkiem znieczulenie puściło. Najbardzie mnie wkurza, że byłam na wizycie w grudniu i dentysta wymienił plombę na nową bo poprzednia była wypłukana... a mówiłam, że mnie boli twarz nad tym zębem (nie ząb). Zwaliła to na zapalenie zatok, które przechodziłam. I co? I to zapalenie zatok właśnie było wywołane tym zębem, w którym od dłuższego czasu musiał się toczyć stan zapalny. A teraz cierpię.

Gość gość
Nie bój się, a jak panikujesz przed igłą, to idź na znieczulenie gazem rozweselającym (sedacja wziewna) albo na komputerowe. Pierwsze jest bez igły, a drugiego w ogóle nie poczujesz. Jak boisz się leczenia to jednak pierwsze jest lepsze, bo po gazie masz w nosie co się dzieje, wszystko po Tobie spływa :) Poczytaj, ja byłam u siebie w Sochaczewie: http://remedium-stomatologia.pl/uslugi/leczenie-dzieci/bezbolesne-znieczulenie/sedacja-wziewna.html

Gość gość
Ja też się boję. Dziś mam wizytę. Najbardziej przeraża mnie to że na fotelu dentystycznym zawsze dławię się śliną , mam wtedy też ochotę kasłać lub dostaję kataru i stresuję się że jakiś glut mi z nosa wypadnie ;-) Również nie byłam 5 lat... Teraz będę twarda i po kolei wyleczę wszystkie zęby. Do tego usunę kamień i może wybielę zęby (jeśli będę miała kasę). Jakoś przetrwam tą drogę przez mękę. Dziś po raz pierwszy zrobię zęba w znieczuleniu. Wcześniej zawsze było na żywca -także kanałowe.

Gość gość
na szczęście ja się nie boje swojego dentysty i często do niego przyjeżdżam na badania i na kontrole. Jeżdżę do gabinetu stomatologicznego http://top-dent.katowice.pl/ w Katowicach. Tam miałam zakładany aparat na zęby. Częste wizyty kontrolne to nic strasznego dla mnie.

Gość gość
Może trafialas na niezbyt delikatnych specjalistów.. :// Ja chodze do http://www.dental-med.pl/, i musze przyznac ze otrzymuje tam delikatna i fachowa obsługę, nie pamiętam kiedy ostatnio stresowalam się przez wizyta...

Gość gość
chyba jak większość. Ale jak się trafi na dobrego dentystę to lęk sam znika. Ja tu http://www.codziennastomatologia.pl/stomatologia/ spotkalam milych lekarzy, którzy jak wiedza ze będzie bolało to od razu oferują znieczulenie i po strachu.

Gość gość
Lepiej spróbować się przełamać, bo potem skutki mogą być jeszcze gorsze. Ja chodzę regularnie na przeglądy do gabinetu http://www.prodent.net.pl/ i warto go odwiedzić też ze względu na bardzo dobre podejście do pacjenta