Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce kupić dom w uk

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałam zapytać tych, którzy kupili juz dom w Anglii. Jak to wygląda od początku krok po kroku? Jaki bank najlepszy, na co uwazac, czym się kierować podpisując umowę z bankiem? Jak wygląda sprawa z depozytem? Oboje z mężem mamy umowę na czas nieokreślony zarobki ok 7.50/h. Czy ktoś jest w stanie przybliżyć jak duży kredyt jesteśmy w stanie uzyskać? Jestem zielona w temacie...

Gość gość
Z tego co piszesz to macie minimalne stawki i mimo tego decydujecie sie na dom? Bez urazy, ale to wedlug mnie glupota. Poza tym zeby wziasc kredyt to oprocz zdolnosci kredytowej musisz miec kapital - 10-30% ceny domu. Oczywiscie to tak ogolnie, bo jest jeszcze wiele innych czynnikow ktore maja wplyw na decyz*****nku. Jesli jednak sie zdecydujecie to nie pytaj sie o warunki na kafe, a umow sie na termin w banku - tam sie wszystkiego dowiesz. Powodzenia!

Gość gość
Dlaczego głupota? Po pierwsze 7,50/h to mię jest minimalna a poza tym chyba lepiej płacić ratę na swój dom niż płacić takie same pieniądze za wynajem...może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
zacznijmy od tego - ile masz pieniędzy na depozyt?

Gość gość
Na razie nie mam 10 % na depozyt. Musze jeszcze oszczędzać. Kwota jaką mogłabym teraz dysponować to 5 tys. Czy w każdym banku minimalna stawka to 10%?

Gość gość
raczej kolo 20 %

Gość gość
5 tys to kropla w morzu... CZy rodzina niemoze Wam pozyczyc?

Gość gość
Dam ci jedna rade. Nigdy nie decyduj sie na kredyt bez depozytu bo odsetki ciebie zjedza.

Gość gość
Minimalny wklad wlasny to 5%. Taki mortgage for first time buyers jest dostepny w kazdym banku. Max przy waszych zarobkach dostaniecie£ 100000. Jedyna opcja przy takiej kwocie to kupno w mieszkania w opcji half buy half rent.wszystko Zalezy od ceny domow w okolicy w ktorej mieszkacie.

Gość gość
Domy u nas w okolicy kosztują ok 80-100 tys. Wiec wychodzi na to, że mamy na razie 5% wartości domu. Czy trzeba mieć konto w banku, w którym chcielibyśmy uzyskać kredyt? Słyszałam, że halifax ma dobre oferty dla first time buyers...niestety na dzień dzisiejszy nie korzystamy z usług tego banku.