Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aylaaar

Narastający problem z ...uczuleniem?

Polecane posty

Gość Aylaaar

Hej dziewczyny, jako, że nie ma kompletnie czasu na wizytę u dermatologa, chciałabym się was poradzić. Mianowicie od czasy, gdy zaczęłam wyjeżdżać do mojego B za granicę, zauważyłam, że mam problem z twarzą po kontakcie z ich wodą z kranu. Myję twarz i zmywam makijaż pod prysznicem używając żelu do higieny intymnej(polecam!) Moja twarz po kontakcie z wodą zaczyna wypełniać się wodnymi krostkami, swędzącymi i pieczącymi w okolicach policzków, brody, ust i nosa. Czasami wyskakują na szyi. Nie mogę się tego tym razem pozbyć. Kiedyś lekarz pierwszego kontaktu zapisał mi maść ze sterydami Triderm, pomagało dość szybko, ale gdy się skończył zaczynało się z powrotem. Używałam też clobederm, bo podejrzewali u mnie trądzik różowaty, ale z uwagi, że mam dopiero 19lat, nie postawili diagnozy. Próbowałam też kremu Bedicort (?) który również mi pomagał, ale niestety jako że są wszystkie na bazie sterydów nie mogę ich brać do końca życia. Aktualnie smaruje się sudocremem, niby pomaga, ale do końca nie radzi sobie z tym. Miałyście już taki problem? Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
tak mialam to samo,zawsze za granica dostaje takich wytryskow,

Gość gość
to jest jakas alergia na ich Wode?mydlo?uwazaj i nie myj twarzy w ich wodzie(zmyj sobie mleczkiem)

Gość Aylaaar
No właśnie nie używam tam żadnych produktów, wszystko mam zawsze swoje, więc zostaje woda.

Gość gość
to wcale nie musi być woda, u mnie tak objawia się uczulenie na kwas acetylosalicylowy czyli aspirynę, pochodne czasem są w kremach, tonikach do twarzy trądzikowej kilka lat wcześniej nie miałam na to uczulenia, pojawiło się nagle podobną reakcję mam na niektóre perfumy przeanalizuj czy przypadkiem nie zmieniłaś jakiegoś kosmetyku co do mycia twarzy żelem do higieny intymnej, nie wiem, czy to nie za agresywana metoda lepiej przemywać twarz płynami micelarnymi, tonikami bezalkoholowymi

Gość Aylaaar
Płyn do higieny intymnej jest najbardziej delikatnym płynem. Zawsze Go używałam. Co do aspiryny, to łykałam ale na ból głowy hehe :P już jest lepiej, ale to już 3 tydzień jak się męczę. :(