Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przyrządzić roczniakowi brokuła żeby smakowało

Polecane posty

Gość gość

i nie był taki suchy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dodać masła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moja lubi na parze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z dodatkiem sera czy smietany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a takiemu maluchowi mozna roztapiac tluszcz/maslo? z checia dalabym mu tez jogurty ale ponoc wszelki nabial jest wychladzajacy i śluzotwórczy, co powoduje przeziebienia i jest niekorzystny dla organizmu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mleka tez temu roczniakowi nie dajesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
albo zmiksowane na krem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moja je jogurty i ser biały i się nie przeziębia a jeszcze półtora roku nie ma. I pediatra wrecz zalecił jogurty. Ale słyszałam taka teorię co do 2 letniego dziecka kuzynki które non stop ma katar... na zalecenie pediatry całkiem odstawili mleko i... niczego to nie zmieniło. Juz przy pierwszych zupkach w schematach żywienia podkreślają zeby dodawać tłuszcz dobrej jakości np masło do zupki (bez cholesterolu nie ma hormonów steroidowych, ponadto witaminy A D E K rozpuszczają się w tłuszczach), wiec na pewno można na takiego brokuła dać kawałek masła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tłuszcz nawet należy dziecku podawać, bo bez niego nie przyswajają się witaminy- to po pierwsze, po drugie- ponoć dziecku do 3 r.ż. nie powinno się tłuszczów ograniczać... Więc posmarowanie masłem jak najbardziej ok. Po drugie- suchy?? Jak go przyrządzasz? Bo jeszcze mi się nie zdarzyło żeby gotowany brokuł był suchy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
karmie poki co piersia, a tluszcz jasne ze daje do zupy ale chodzi mi o smazenie lub roztopienie masla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niby wilgotny ale bez wyrazu jak to brokul szybko robi sie zimny i nie smakuje tak jak cieply. co do robienia na papke to wlasnie tak zrobilam ostatnio ale przez takie papki corka nie uczy sie przezuwac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
roztopić tak, ale podobno nie powinno się na maśle smażyć. Fktycznie świeże brokuły po ugotowaniu są jakieś suche i łykowate, ja z tego powodu wolę te mrożone i nigdy mi się nie zdarzyło żeby były suche.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
? Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby brokuły były suche, chociaż lubię takie bardziej miękkie i gotuję dłużej... jeśli nie w zupie, to po prostu posmarować masłem, roztopi się, wcale nie stygną jakoś bardzo szybko, a jak dziecko powoli je można dawać maleńkie porcje a potem dokładkę np. z garnka pod pokrywką w którym jest ciepłe jedzenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×