Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Termometr bezdotykowy na podczerwień dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Interesuje mnie termometr który zmierzy temperaturę dziecku i np. wodzie czy mleku... Opiszcie swoje doświadczenia z tymi termometrami. Jakie polecacie ? Czy są dokładne ? Widziałam ze w biedronce ma być taki za 70 zł, nie wiem czy warto go kupić ?????

Gość gość
Ja mam taki właśnie z Biedronki. I mam mieszane uczucia. Owszem jest wygodny, ale mam ważenie, że trochę okłamuje i zawyża. Temp. mierzona 3 razy pokazuje 3 różne wyniki z odchyleniem nawet do 0.5 stopnia. Ja go używam tylko do sprawdzenia czy gorączka w ogóle jest. A jak on mi pokazuje, że jest, to wtedy dokładnie mierzę elektronicznym pod pachą.

Gość gość
niestety, one nie są dokładne. trzeba zmierzyć 3 x i wyciągnąć średnią. mozna je używać tylko orientacyjnie. a jak trzeba dokładnie znac temp. - nie ma to jak zmierzenie tradycyjnym w pupie o odjęcie 0,5 stopnia.

Gość gość
Zamawialam internetowo Mini Temp niedawno. Na pewno to co już mogę stwierdzić to to ze jest dokladny i szybki, nie wiem jak dlugo baterie beda trzymac, ale na razie jestem zadowolona z tego modelu

Gość gość
ja nie umiem takim mierzyc, mezowi zawsze wskazuje poprawnie. tez mierze ze trzy razy i jak jest powyzej, to zwyklym POD PACHA. trzeba byc sadystka by pchac dziecku cos w pupe , jak mozna inaczej

Gość askaaa

Nam się udało bardzo dobrze trafić z termometrem BabyTemp. To nam poleciła akurat moja siostra która ma trujke dzieci więc trochę się zna na całej pielęgnacji opiece itd. w przypadku maluszkuw. A my z żonką to z kolei zupełni nowicjusze...pierwsze dziecko to duże wyzwanie...wszystko jest takie nowe.