Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubranka dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

"W jakim rozmiarze bralyscie ciuszki dla maluszka do szpitala? Boję się że jak wezmę 56 a urodzi się większa od razu pójda do wyrzucenia...jak myślicie? I jeszcze jedno pytanie do mam których dzieci urodziły się początkiem maja, co konkretnie zabrały dla dziecka do szpitala

Gość gość
nawet jak sie urodzi wieksze to i tak jest na tyle skurczone,ze beda lezaly dobrze.wez ze soba body na krotki,pajac i kombinezon polarowy cienki. Czapeczke bawelniana cienka i kocyk w razie czego do przykrycia(to na wyjscie).

Gość gość
moja urodzila sie 57 a w 56 wchodzila caly miesiac

Gość gość
dla dziecka do szpitala mialam spakowane: - paczke pampersow newborn - chusteczki nawilzane - pieluszke tetrowa - pieluszke franelowa - kocyk - 3 pary skarpetek - 3 pary niedrapek - 3 czapeczki -4 body z krotkim rekawem -4 kaftaniki -4 pary spiochow - masc linomag ( przydaje sie tez do popekanych brodawek) - ubranko na wyjscie tyle ze ja rodzilam w listopadzie 3 komplety byly 56 i jeden komplecik 62 ale dziecko moglo miec tylko kaftanik zalozony no i pampersa oczywiscie a tak bylo owiniete w pieluszke franelowa i kocyk wiec mąż musial mi dowiesc kaftanikow bo bylam tydzien w szpitalu bo corka miala żółtaczke

Gość gość
po pierwsze, to dowiedz się w szpitalu, na co możesz liczyć.. u nas np. są pieluchy ( oczywiście wolą, jak się ma swoje, ale spokojnie można używać tych ze szpitala), kaftanik, dziecko zawijali w tetrę i rożek .. a tak serio.. to co , trzeba? wg mnie, jeśli już, to tylko kaftanik.. na prawdę.. dzieci w szpitalu zawijają w tetrę i w rożek lub kocyk, pamiętaj, że biorą dziecko do szczepień, do różnych badań, do ważenia, do kąpania itp.. [poza tym taki maluch co chwilę robi siku i kupę..) dlatego nie ma sensu ubierać go od stóp do głów.. na prawdę.. kaftanik i pampers wystarczą.. dziecko i tak będzie w tym rożku czy kocyku... nic mu więcej nie trzeba.. ewentualnie skarpetki.. można wziąć rękawiczki te, żeby dziecko się nie podrapalo, ale nie zawsze jest to konieczne... jeśli myślisz, że dzxiecko mędzie duże, weź po prostu 2 kaftaniki w różnych rozmiarach.. moje dziecko akurat miało 52 cm, ubranka 56 dopiero przestały wisieć jak skoczył synek 3 miesiące, więc kupiłam troszkę mniejszych, żeby chociaż na wyjścia z domu ubranka pasowały.. a w domu to musiał nosić też zbyt duże body, ponieważ duuuużo ulewał i ciągle trzeba było przebierać.. 62 nosił jak miał pół roku.. nie bierz za dużo.. to na prawdę zbędne..

Gość gość
gość 13: 09 to strasznie malutkie to twoje dzieciatko moja corka tez miala 52 cm jak sie urodzila teraz ma 3 miesiace i nosi 68 bo w 62 juz sie nie bardzo miesci

Gość gość
no małe... tzn. urodzone niby z normalnym wzrostem, 3 tygodnie przed terminem, ale rośnie sobie powoli.. teraz syn.. ma 25 miesięcy i ubrania nosi w rozmiarze 80 i niektóre 86..

Gość gość
Ja do szpitala brałam ubranka z rozmiarze 56. Miałam mało tych małych ciuszków bo syn miał mieć prawie 4 kg. W mojej rodzinie dzieci rodziły się również w przedziale 3,5-4 kg i ok 56 cm długości. Mój syn urodził się w terminie z wagą zaledwie 3 kg i 51 cm. Nosił ciuszki na 50 a w 56 wchodził 3 miesiące jak nie więcej ...

Gość gość
25 miesięcy i ubranka 80? Na pewno nie pomyłka? Mój ma 7 miesięcy, nosi 74, a kupuję mu już 80 bo za miesiąc, dwa - będą w sam raz. Dodam, że w dniu narodzin miał 53 cm, teraz jest w 50 centylu, więc norma.

Gość gość
56

Gość gość
nie, nie pomyłka.. na rok syn miał 73 cm, teraz ma ok 84cm..

Gość gość
dziewczyno kup od razu rozm 62, moj ma takie cicuhy od urodzenia, byly lekko za duze, mial 53 cm i wazyl 3 kg, ale rosnie mi w oczach, a nic nie musze kupowac, teraz ma 4 tyg i jest jeszcze troszke za duze, ale nic nie kupuje. Male rosną w oczach, chyba ze masz za duzo pieniedzy, to kup 56

Gość gość
nie, nie pomyłka.. na rok syn miał 73 cm, teraz ma ok 84cm.. X To moje dziecko również ma ok 84 cm a nosi ciuszki 92. Niedługo będzie miał 2 latka.

Gość gość
Ja na początku ubierałam w 56, bo w 62 się topiła. Urodziła się 53 cm i 3450g. Do szpitala zabrałam same 62 i mąż musiał dowozić ubranka na 56. Córeczka nosiła te 56 przez jakieś półtora miesiąca.

Gość gość
Pieluszka fRanelowa :-))

Gość gość
Moja cora ma 26 mcy, ma 84 cm wzrostu (25 centyl) i nosi ubranka 86-92. Jak sie urodziła miała 57 cm a i tak caly miesiac nosila 56 bo byl na ia idealny. Jak miala 6 mcy miala 68, a na rok 74-80 wszystko zalezalo jakiej firmy ubranko.

Gość gość
wszystko zalezy z jakiejn firmy ubranko,ale ja bylam szczesliwa ze sie obkupilam przed narodzinami w rozm 56 , bo 62 kompletnie wisiał na moim dziecku jeszcze dluzszy czas, wiec wiesz. Moje dzieco mialo 52 cm jak sie urodzilo i mialo niecale 3 kg

Gość gość
będzie dobre ubranko, moje urodziło się większe niż kupiłam mu ubranka, o jeden rozmiar ale po urodzeniu było dla niego dobre. Ja tak jak poprzedniczki zabrałam cały zestaw, zbytnio nie miałam czasu na przygotowanie się do tego cudownego dnia, ale na szczęście wszystko zamówiłam na stronie allinside.pl co ułatwiło mi znacznie przygotowania :D