Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xpsotkax

jakie leki na kaszel można brać w ciąży?

Polecane posty

WITAM, Od piątku do wtorku walczę z kaszlem domowymi sposobami, tj.: syrop z cebuli, mleko z czosnkiem, cytryna z miodem :( ,a z obawy że może to coś poważniejszego, a kaszel męczący z pojawiającą się wydzieliną, wybrałam się do lekarza rodzinnego (jestem w 5 miesiącu ciąży), po oględzinach lekarka zapisała mi pectodrill- tabletki do ssania, jednak po przeczytaniu ulotki dopadły mnie wątpliwości, gdyż na ulotce pisze że nie należy stosować w okresie ciązy... Czy któraś z was stosowała ten lek w ciąży?

Gość gość
zawsze warto zapytać farmaceutę co można brać przy ciąży, ja najczęściej brałam jakieś delikatne leki bez recepty, które poradzili mi w aptece w Pułtusku http://aptekapultusk.pl/

Gość xpsotkax
z takich bez recepty leków na kaszel w aptece mi nic nie doradzili jedynie prenalen

Gość gość
zrób sobie inhalację z maści vick

Gość gość
Do ssania tantum verde. I syrop prawozlazowy. Moze nie tyle pomaga co lagodzi uczucie drapania w gardle. I to niestety chyba tyle. Lacze sie z toba w bolu bo mam to samo. Sliny przelknac nie moge i glowe chce rozwalic. A porod za tydzien. O ile bedzie o wyznaczonej dacie. Nie wiem skad ja wezme na to sile jak nie wydobrzeje :(

Nie znam tych tabletek o których piszesz ja stosowałam inne na gardło z prenalenu z maliną i propolisem. I mogę śmiało ci polecić. Jak dla mnie są skuteczne i dobre w smaku.

Gość gość
Całkowicie sie z Tobą zgadzam. Na pewno takie syropy szybciej pomoga nam powrócic do sił witalnych i przy okazji też są bezpieczne dla kobiet w ciąży.