Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mam zrobić !? ;(

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje pomocy!! Jestem w 6 tc.. Mój pracodawca dostała zaświadczenie 1,5 tygodnia temu... Dziś mi oznajmił (po L4 ze względu na anginę) że mam iść do końca ciązy na L4 - a jak nie to mi da wypowiedzenie, ewentualnie po macierzynskim mi je wreczy (mam umowę na czas nieokreślony).... Jakaś masakra.. Lekarka powiedziała, że nie ma takiej opcji i nie da mi takiego zwolnienia. Moje samopoczucie jest w miare - wiadomo, nudności i wymioty rano są. Ból kręgosłupa wieczorem i nie wyleczona do końca angina. No i teraz co zrobić - tułać się po sądach z pracodawcą???

Gość gość
Idź do lekarza prywatnego i po sprawie.

Gość gość
wizyta u lekarza prywatnego, najlepiej z polecenia zebys nie szla w ciemno, w ostatecznosci powiedz lekarzowi jak sie ma sprawa w pracy... po sadach bym nie chodzila, bo pracodawca powiedzial ci to 'na gebe' wiec ciezko mu cokolwiek udowodnic, a po macierzynskim wymysli co innego.

Gość gość
Oczywiście że zmień lekarza! Skoro i tak Cię zwolnią to ja bym ani jednego dnia więcej nie poszła do takiej roboty. A lekarz łaski nie robi.

Gość gość
Ok. dzięki.. Wiem, że pracodawca miał już kiedyś laske zatrudnioną która zaszła w ciąze po roku pracy i ją po macierzyńskim wyjebał.. Więc pewnie i mnie to czeka :(

Gość gość
to dobrze dla ciebie. ciesz sie,ze ci od razu z gory powiedzial jak sytuacja bedzie wygladac,bo inny kazalby ci pracowac do konca ciazy,a po macierzynskim by cie zwolnil. idz prywatnie i wolaj zwolnienie. dostaniesz od reki

Gość gość
Ok dzięki. A powiedzcie mi. Mam do czw. zwolnienie. a wizyte prywatna moge miec w pon. czy lekarz moze wystawic mi l4 razem z pt?

Gość gość
wspolczuje ci ! pracodawca jest jebniety... :/

Gość gość
:( czy w luxmed dostanie sie l4?

Gość gość
Poza tym bedac w ciazy jestes chroniona i nikt cie nie moze zwolnic...

Gość gość
Lekarz nie może Ci wystawić zwolnienia w poniedziałek zaliczając w zwolnienie poprzedni piątek. Przykro mi, ale musisz iść na ten jeden dzień do pracy.

Gość gość
no to wtedy ona nie bedzie miala ciaglosci... wiec nie bedzie miala zasilku..

Gość gość
Dowiedz sie dokładnie bo mnie wystawila zwolnienie we wtorek z data poniedzialkowa.

Gość gość
No i co z tego, że nie będzie ciągłości? To pracodawca jej zapłaci bo musi łaski nie robi, a za dalsze zwolnienie już ZUS. Aha i żeby Ci pracodawca nie dał wypowiedzenia po macierzyńskim musisz przed powrotem do pracy napisać podanie o zmniejszenie wymiaru etatu, np. prosisz o pracę na 7/8 etatu (siedem ósmych) i jeszcze przez rok jesteś chroniona bo pracodawca ma obowiązek taką prośbę uwzględnić.