Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzicie prywatnie do ginekologa?

Polecane posty

Gość gość
Ja poroniłam w 19 tygodniu chociaż też byłam przekonana, że poronienie jak ma być to max w 12 tygodniu. Gucio prawda. Na NFZ USG przysługuje dopiero od 11 tygodnia i to chyba max 3 przez całą ciążę. Mnie najbardziej rozwala, że patologia rodzi dzieci bez problemu pijąc****aląc, baby które nie słyszały o kwasie foliowym, o ciąży dowiadują się w 6 miesiącu a z badań zrobią tylko morfologię (bo za darmo) rodzą i zachodzą bez kłopotu. To tak na marginesie. Ja chuchałam, dmuchałam i gucio.

Gość gość 21 31
Ja zachodziłam bez problemu do lekarza szlam sporadycznie nie pale ani nie pije a urodziłam zdrowe dzieci. A TWOIM zdaniem jestem patologia. :D Ty jesteś po rpostu zdechlakiem a nie prawdziwa kobieta skoro nie umiesz zajść i utzrymac ciąży.

Gość gość
Ryzyko poronienia jest zawsze, najwieksze do 12tc. Po tym tugodniu spada chyba z tego co pamietam do 3%. Jesli poronilas w 19tc to znalazlas sie w tym niewielkim odsetku,przykro mi. Ja chodze na NFZ i usg mam na kazdej wizycie, pierwsze mialam juz w 5tc, mam zdjecie pecherzyka :) Ilosc badan chyba zalezy od przychodni.

Gość gość
I pierwsze slysze,ze z badan za darmo jest tylko morfologia. Ja oprocz gpwymazu na gbs i stopnia czystosci pochwy wszystkie badania mialam refundowane. Lacznie z HIV, odczynem coombsa (mam rh-) i innymi typu toxo, cytomehalia, wirus na zoltaczke. Mocz tez badalam za darmo.

Gość gość
Gosc 21 31 przeciez dziewczyna nie napisala,ze jestes patologia. Napisala,ze patologia,ktora pije,pali i nie dba o siebie w ciazy czesto mimo to rodzi zdrowe dzieci,a kobiety,ktore chuchaja i dmuchaja nasiebie mimo to maja problemy z zajsciem i donoszeniem. Chociaz... Po poziomie Twojego postu wywnioskowac mozna,ze faktycznie jestes patologia. Nie wiem jak mozna pisac kobiecie,ze jest zdechlakiem,bo nie moze zajsc...

Gość gość
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Niektórych to przerasta. Czują się lepiej jak nawrzucają komuś kogo spotkała życiowa tragedia. Nigdy tego nie zrozumiem.