Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałbym mieć ojca którego mógłbym podziwiac

Polecane posty

Gość gość

A mam takiego nieudacznika,megalomana który wiecznie się chwali wszystkim byle gówne, podłoge zamiecie i przez tydzień się tym chwali. Od kilku lat nie pracuje i wyprzedaje nasz majątek, terroryzował matkę, pozaciągał długi u bandytów, grozili nam, nasze oszczędności wydał na bzdury, okradł nas. Mam 22 lata i nigdy nie mieliśmy normalnej rodziny. Nigdy nie złożył mi urodzin na święta, raz poszedł pograc ze mną w piłkę jak miałem może 10 lat i na tym się skończyło. Cały czas siedzi przy komputerze i mówi że ciężko pracuje, śpi i marudzi, ciągle chodzi i mówi że jest chory. NIC NIE ROBI! W święta siedzi jak obłąkany, w tygodniu łazi po domu, pali i pije. Matka jest sprzątaczką i zarabia tylko tyle żeby starczyło na jedzenie. Ja studiuję na lekarskim i nie mam już czasu na pracę a on wiecznie nic nei robi i obiecuje. Nie da się z nim rozmawiać bo on sie zaczyna chwalić kogo to nie zna, czego nie załatwił i jaki to on nie jest fenomenalny, a wygląda jak żul, dziurawe spodnie, podarte stare bluzy, wiecznie tłuste włosy. Najgorsze jest to że moi kumple mają normalnych ojców, normalne rodziny. Ojca z którym mogą porozmawiać a te jak się do niego przychodzi porozmawiać to gapi się w ekran, mówi że "no,no, tak" a potem zaczyna znowu się chwalić czego to on nie załatwił,kogo nie zna albo co w polityce. Nienawidzę go.

Gość gość
Na dodatek on nie martwi się o nas tylko o to że jak on zarobi to będziemy o jeszcze przepraszali za to wszystko. Mieliśmy tyle pieniędzy że mogliśmy żyć do końca życia w normalnych warunkach, każde z nas z rodzeństwa miałoby mieszkanie i moglibyśmy spokojnie pracować a rodzice nie musieliby się martwić o emeryturę.

Gość gość
współczujé Ci autorze..ważne że Ty idziesz dobrą. .drogą..zwróci Ci się kiedyś wszystlo to czego teraz Ci brakuje zobaczysz,ważne byś się nie poddawał i nie powielał jego błedów.On pewnie przejrzy na oczy jak na swiecie pojawią się wnuki- Twoje dzieci..ktore beda miwć super ojca..dlacego super?..bo znajac życie ,staniesz na głowie by nie być takim ,jakim on jest teraz.Życzę wytrwałosci i dużo szcęscia..postaraj się też wspierac mamę..chocby dobrym słowem.

Gość gość
współczuje

Gość gość
ja tak nie mam ale moja siostra wujeczna ma podobnie bo jej ojciec to też pijak przepił majątek nieraz jak z kimś gadam to sie zastanawiamy co teraz sprzeda autem po pijaku jeżdzi a jej mama lepsze ziólko nieraz potrafi grzać wóde 2tygodnie do nieprzytomnosci jak taka szmata

Gość gość
a do ojca tej mojej siostry to komornik cały czas puka do drzwi

Gość gość
A Twoja matka tylkiem myslala jak z nim sie gzila i dzieci robila czy taka byla denna ze zaden inny jej nie chcial a rodzina na slub parla?

Gość gość
załóż jeszcze 1000 takich samych wątków. po na uj tutaj to piszesz po raz enty? jesteś przygłupi czy jak?

Gość gość
Rodzicow czy rodziny sie nie wybiera niestety:). Cos tez sprawilo, ze twoj ojciec jest taki,a nie inny. Na 1 rzut oka jest to ktos z bardzo niskim poczuciem wartosci, zerowym i pewnie nieszczesliwy. Ale to, ze tak powiem, jego broszka, bo zmienic go nie zmienisz. Idziesz dobra droga, po prostu zajmij sie soba:)

Gość gość
chwdp JP 100%

Gość gość
piszę to bo jestem ciekawy czy ktoś jeszcze ma tak p********e jak ja. Mój ojcec nic nie robi i nie mam nawet komu o tym powiedzieć. Poza domem o tym wie cała rodzina ale też ma to gdzies bo to nie ich problem, a znajomym nie będę mówił bo i tak nie zrozumieją. Moja znajoma co życie z kasy rodziców, nic nie robi, studiuje na płatnym kierunku bo sie nie dostała na dziennie, pracuje u ojca w firmie, mówi mi że jestem dorosły i że powinien rzucić studia i iść do pracy,bo jak skonczę medycynę to będę stary i zarabiać zacznę po 30 najszybciej. Więc przestałem komukolwiek cokolwiek mówić.

Gość gość
na dodatek te kłótnie , codziennie po kilka godzin, matka płacze a ojciec ma to w d***e i mówi że jutro będą pieniądze. Mam już dość słuchania tego. Z rówieśnikami nie mam nawet o czym porozmawiać bo oni mają w większości sielankę. Czuje się lepszy od innych bo osiągnąłem wiecej niż inni i to też spawia że niektórzy mnie nie tolerują. Na dodatek matka która nie rozumie że nikt nam nie pomoże i że takie gadanie do tego debila nic nie pomoże i od nie będzie pracował, że jedynym wyjściem jest rozwód i alimenty ale od trzech lat dzień w dzień jest to samo, ona panikuje, ryczy, chodzi po domu i płacze a mnie to w*****a, irytuje i nie chcę tego słuchać.

Gość gość
A te pieniadze, ktore twoja rodzina miala wczesniej to byly ojca czy matki? Jak ojciec sie dorobil takiej kasy skoro jest nieudacznikiem, czy kiedys taki nie byl i nagle sie zmienil?

Gość gość
jakoś jeszcze 12 lat temu pracował i zarabiał ale on dostał od swojej matki nieruchomości , pełno działek rolnych. Były warte grosze i moja matka nie zgodziła sie na ich sprzedaż. Potem ceny gruntów poszły w górę i coś co było warte 40tys potem było warte 1,5mln. Wtedy przestał pracować bo stwierdził że w rok miał kilkotysięczny procent zysku z inwestycji i że to on zarobił. Facet sobie uroił że to był jego sposób na biznes i że on potrafi zarobić nawet milion rocznie. To tak jakby wygrał w lotka, bo dostał to za darmo.