Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie!!!!!! dziecko już miesiąc choruje!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

już nie wiem co robić. Córka ma 2,5 roku. Od miesiąca ma jakiegos wirusa, raz jest lepiej raz gorzej, ale ciągle jest chora. Ma katar, kaszel. Przez ten miesiąc byłam z nią 5 razy u lekarza. Każdy z nich każe podawać paracetamol i czekać. Mieszkamy w UK, nie chcą jej nic przeczekać. Od kilku godzin boli ją ucho, płacze. Jutro znów pójdziemy do lekarza. Ale nie wiem czy nie lepiej jechać z nią na pogotowie bo jutro lekarz pewnie też zignoruje. Czy to możliwe by dziecko tak długo chorowało? Ja juz nie mam siły do tych konowałów, twierdzą że to tylko wirus a to już prawie 5 tygodni!!!!!

Gość gość
Możliwe. Mój niespełna 2latek rozchorował się na 2dni przed wigilia i tak do teraz... Dzisiaj dostał ostatni raz antybiotyk. Mam nadzieje, ze to juz koniec.

Gość gość
Doskonale was rozumiem chodzilam do konowalow i moje dziecko leczylam tak jak kazali dopiero teraz jest poprawa wkoncu znalazlam lekarza ktory pomogl mojemu dziecku jutro kontrol

Gość gość
jedz na pogotowie jak mozesz ma wirusa w organizmie i moze byc gorzej jak nie wylecza

Gość gość
rozumiem ciebie bo tez mieszkam w UK i tez mam ten problem z corka, fakt jest starsza ale chodzi do szkoly i co chwila cos przynosi, najtrudniej jest na jesien i w zime, tutaj te witusy sa takie paskudne ze jak cos zalapie to potem tygodniami sie ciagnie i dopiero jak juz jest w takim stanie ze szkoda slow dostaje antybiotyk, teraz np od 2 tyg slabo je czesto ma rozwolnienie, pdkrazone oczy i ogolnie iwdze ze nie czuje sie najlepiej, moze dzis byl najlepszy dzien bo duzo sie bawila, sporo zjadla, w kazdym razie bylam u lekarza i dal skierowanie na badanie krwi i wyobraz sobie ze na to badanie czekalismy ok 10 dni, maskra, termin mamy w czwartek, ciezko tutaj z ta ich sluzba zdrowia juz nie wspomne o prowadzeniu ciazy moge ci powiedziec jedynie ze te wirusy w UK sa jakies zmutowane paskudy i jak zlapie to trzyma pol zimy

Gość gość
tu autorka miało być: lekarze nie chcą jej nic przepisać. Właśnie ja się boję by to się w jaąś infekcję poważną nie przerodziło. Każą tylko ten paracetamol podawać. Podaję jej jeszcze syrop na kaszel i na noc wlewam kropelki by jej się łątwiej oddychało. Antybiotyku jej nie przepisali. Ale to ucho mnei nie pokoi! Mąż ją uspał na razie, ale się wybudza i płacze. A ja szukam jakichkolwiek informacji. Najchętniej pojechałabym do szpitala ale tam się czeka 3 godziny na przyjęcie, nei chcę jej dodatkowo męczyć.

Gość gość
a z drugiej strony maja bardzo dobre efektywne lekarsta, idz jutro do lekarza i powiedz ze dziecko pol nocy nie spalo tylko plakalo na bol ucha i mialo goraczke i ze paracetamol nie pomogl

Gość gość
pójdę jutro rano z nią. Jak sobie pomyslę, że doskonale wiem co powiedzą to mnie krewa zalewa. Dziecko się męczy a dla nich to wszystko normalne i samo minie.

Gość gość
nie daj nikomu antybiotykow i dlatego coraz gorsze zarazy sie trafiaja,dzieci dostaja astmy od normalnego przeziebienia,nie macie nic zadnych vitamin na zapobieganie tego dziadostwa?jakies kapsulki z czosnku(dawac juz w lipcu codziennie ,cala jesien i zime)

Gość gość
Nie jestem lekarzem, ale może spróbuj popracować nad jej systemem immunologicznym. Wit. C jest podstawą. Duuuże ilości, ale nie sztucznej i napakowanej wypełniaczami, aspartamem i inną kupą. Może sok z aceroli, nie jest taki kwaśny, a ma wit. C najwięcej na świecie. Z tego co wiem, dawka powinna być solidna (naturalnej C raczej nie przedawkujesz) i powtarzana co kilka godzin. Do tego wit. A (wątróbka cielęca!), wit. D3 (porządne kropelki). Dostęp świeżego powietrza.

Gość gość
czosnek i cebula koniecznie, podobnie jak dobry miód (bez info na nalepce "z UE i spoza UE", bo tym możesz się zatruć), bańki itp. babcine sposoby.

Gość gość
Mojej koleżanki syn tak chorował, były "ciągi" choroby po dwa, trzy miesiące. W końcu, kiedy mały miał ponad rok jeden z lekarzy doszedł do tego, że to na tle alergicznym. Może w tym kierunku warto rozważyć?

Gość gość
Jak moje dziecko miało zapalenie ucha a wcześniej przez miesiąc przewlekłe stany gorączkowe to chcieli go odrazu w szpitalu zostawić na leczenie. Ale to w PL...

Gość gość
Ja naprawde nie wiem czy na to ucho moze sprobuj zawinac w watke czosnek i jej wloz do ucha na cala noc /sprobowac mozesz .zeby jej nie wypadlo z ucha ,jak czosnek zaduzy to go podziel,no naprawde nie wiem jak ci pomoc.mnie kiedys ten czosnek w uchu pomogl:-)

Gość gość
Jak ucho boli to możesz zadzwonic jutro do przychodni i pytać o spotkanie tego samego dnia bo z uchem to nie przelewu. Do mnie ze szkoły dzwonili żebym syna odebrała bo ucho ma czerwone i go boli. Zaraz pojechałam z nim do lekarza po 20 min. miał spotkanie spray do ucha od razu dostał i więcej go ucho nie bolało.

Gość gość
prosze nie piszcie jej o czosnku dla dwulatka bo skorke popali jeszcze za male dziecko na preparaty z czosnku

Gość gość
Poza tym na kaszel najlepszy syrop z cebuli. Jak mojemu daje to po 3 dniach nie ma śladu po kaszlu a syropy a apteki litrami pił i nic nie pomagało.

Gość gość
czy owiniety zabek czosnku spali skore?

Gość gość
jak sie lepiej poczuje to wez dziecko do Polski na leczenie.

Gość gość
Ja to samo przerabiałam z moimi dziećmi, najgorsze że te wszystkie domowe babcine sposoby zawodzą na te wirusy. Może byś zrobiła badanie krwi z rozmazem i crp powinno wykazać czy to wirusowe coś czy bakteryjne. Ja pare dni temu córce robiłam bo miała 7 dni gorączkę byłam 3x u lekarza a lekarka w końcu skierowanie do szpitala, ale nic nie zrobiła moiła że przejdzie. Ja wkońcu krew jej zbadałam i wyszły złe wyniki wskazujące na wirusa dostała od innego lekarza w tej samej przychodni groprinosine i pomogło. i bez szpitala się obyło a badanie prywatnie robiłam bo już mi ręce opadły.

Gość gość
ta naturalna acerola też jest dobra i tran. ale to już po leczeniu na wzmocnienie

Gość gość
Moja córka choruje od świąt BN . Już mam dość . Zaczęło się od zapalenia płuc, potem miała przez 2 tygodnie katar , teraz doszedł kaszel i gorączka. Zlecono nam badanie krwi i znowu bierze antybiotyk . 6 dzień leczenia a ja widzę tylko minimalną poprawę . Daje wit C , robiłam syropy z cebuli , nacieram maścią bursztynową . NIIC ... co robić ????

Gość gość
a jak to jest z tym crp? Kiedy swiadczy o wirusie, kiedy o bakterii?

Gość hgg
Jeśli to 5-tygodniowa infekcja uważam że zdecydowanie powinna być zrobiona chociażby podstawowa morfologia krwi. Nawet w Anglii na pewno prywatnie gdzieś możesz za parę funtów zrobić

Gość gość
crp wirus jak jest ponad normę nie za wysokie /norma do 5 w zależności od laboratorim/ a bakteria to już bardzo wysokie

Gość gość
mononukleoza albo mykoplazma

Gość gość
22:32 ja słyszałam że witamin nie podaję się z antybiotykiem. Jeżeli tak choruje to może pomyśl o szczepince doustnej coś w rodzaju branchowakson/ nie wiem jak się pisze/, ismigen itp. moj syn dostał po zapaleniu płuc taką szczepionkę i niechorował prawie dwa lata a chodził do przedszkola wtedy

Gość gość
Nienawidzę ya*anej brytyjskiej słuzby zdrowia. Jak byłam na TS i złamałam rękę to tak mi ją składali, że do tej pory mam z nią problemy a minęło 8 lat. Nie wiem jak leczą dzieci bo się tam z dzieckiem nie wybieram. Ale mi po prostu zrobili krzywdę.

Gość gość
jak boli ja ucho to tylko antybiotyk pomoże

Gość gość
Kapsulki Omega3 podaje corce i choruje mniej, tylko zapominam dawac jej codziennie:/