Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ROZWOD A SPOWIEDZ I KOMUNIA SWIETA???

Polecane posty

Gość gość

wiem ze rozwod przekresla przyjmowanie komunii sw.- z zalozenia kosciola ale czy Bog tez tak do tego podchodzi???przeciez nas kocha???

Gość gość
! kochasz boga to żaden rozwód nie moze stac na przeszkodzie przyjmowanie komunii ! Ja przyjmuję ,jestesmy w separacji.

Gość gość
to prawo kościelne tak ustanowiło

Gość gość
co ze spowiedzia???

Gość gość
spowiadaj sie bez pośredników ksieży którzy pozniej opowiadaja i nabijaja sie z ludzi Bogu powierzaj swoje grzech

Gość gość
albo przyjmujesz wiarę Kościoła i stosujesz sie do ustanowionych praw, albo tworzysz już swoją własną wiarę na swoje potrzeby jednoczesnie grzesząc. sam rozwod, o ile żyjesz w czystości, nie zabrania przyjmowania sakramentów. to jest kwestia twojego sumienia, jesli będziesz udawać i przyjmowac komunie na pokaz, to jest grzechem ciezkim. proponuje wypisac sie z Koscioła albo zmienic wiarę ( i byc w grzechu do poprzedniej).

Gość gość
ksieża katoliccy daja najlepszy przykład ze swoimi krowami

Gość gość
Bog nas kocha i przebacza, pod warunkiem, że żałujemy za grzechy, zadośćczynimy za wyrządzone krzywdy i postanawiamy poprawę. Z poprawą jest najtrudniej. Nie mozna w nieskonczonosc spowiadac sie i wciaz popelniac ten sam grzech bez poprawy. Inaczej spowiedz jest niewazna.

Gość gość
Sam rozwod nie przekresla przyjmowania komunii sw. Dopiero gdy zwiążesz się z kimś innym i zamieszkacie razem, to pojawiają się problemy.

Gość gość
Nie no, dla kościoła rozwód nie istnieje więc dopóki jako rozwódka nie zwiążesz się z kimś innym to nie ma proboemu.

Gość gość
rozwódka ,tymczasowo spotykajaca ie z partnerem

Gość gość
A czy mieszkacie razem?

Gość gość
nie do końca ..

Gość gość
Pogadaj z księdzem, on ci wszystko wyjaśni.

Gość gość
Nie wazne czy mieszkacie razem czy osobno. Przysługuje ci tylko seks z mężem. Jesli masz seks z innym facetem , to cudzołożysz czyli grzech ciezki. Przed ksiedzem mozesz ukryc, ze mieszkasz sama, ale to Bog widzi twoje grzechy.

Gość gość
a ja nie sypiam z nie meżem ! i spadaj ,ty sie o swoje grzechy martw !

Gość gość
A jak ksiądz ma kochanke i spędza u niej noc a potem odprawia mszę św i przyjmuje komunię , to nie ma grzechu? Jak to jest?

Gość gość
Mi jeden zakonnik mówił, że w sytuacjach specjalnych jest możliwość spowiedzi i przyjęcia Komunii Św. np. gdy dziecko rozwodnika będzie przystępować do I Komunii lub gdy są większe święta Wielkanoc. Dowiedz się jak to dokładnie jest, ale polecam u zakonników bo księża o tej możliwości "zapominają" :/

Gość gość
"A jak ksiądz ma kochanke i spędza u niej noc a potem odprawia mszę św i przyjmuje komunię , to nie ma grzechu? Jak to jest? " x a jak sędzia bierze łapówki, to ja też mogę i będzie to zgodne z prawem. To jest relatywizm moralny, ale antyklerykalizm i agresywny ateizm odbiera ci rozum.