Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Małgorzata

Polecane posty

Gość gość

Czy spotkałyście się, aby ktoś z Waszych znajomych/członków rodziny nazwał tak swoją nowonarodzoną córkę? :-) Czekam właśnie na drugą dziewczynkę i tak jak przy pierwszej miałam kilka typów, tak teraz nic nie trafia w mój gust...chyba się zmienił ;-)

Gość gość
Tak-moja kuzynka ma Gosię.

Gość gość
Najmłodsza Małgorzata jaką znam ma 4 lata. Reszta to chyba moje rówieśniczki. Jak chcesz spr popularność imienia to polecam stronę gusu. Masz tam mnóstwo zestawień np wg popularności w całym kraju lub w poszczególnych województwach w zeszłym roku albo porównanie na przestrzeni lat.

Gość gość
na szczescie nie. Niby normalne imie, ale mi kojarzy sie z wiejska plotkara intrygantka, i to pretensjonalne zdrobnienie Gosia bleee

Gość gość
Tak uważasz? Też nie jestem przekonana... a Olga?

Gość gość
imię nawet ładne, ale znam dwie gośki których nie lubię, więc nie dałabym dziecku, mi się olga nie podoba

Gość gość
mi sie bardzo podoba.

Gość gość
Olga jest ok. A co do Malgorzaty, to raczej nie. Poza tym, daj coreczce takie imie gdzie za granica beda mogli je wymowic, bez tych naszych polskich szeleszczacych i swiszczasych liter :D Nie wiesz, gdzie Twoje dziecko bedzie mieszkalo za 30 lat :)

Gość gość
tutaj w Niemczech znam Malgorzate, ale ona sie przedstawia jako Margareta, bo inaczej nie wymowia a zdrobnienie mowia Gosza, jezyk lamia

Gość gość
Norwedzy tez nie wymowia. A Olga ladne.

Gość gość
Małgosia pięknie jak już wracasz do imion z naszych czasów :P na pewno lepsze niż kasia, ania i asia :o

Gość gość
wam juz chyba na mózg się rzuciło, wybierać imię dla dziecka kategoriami zeby zagranicą nie mieli problemów to juz dla mnie przesada.

Gość gość
mi się podoba, szczególnie dla małej dziewczynki. Normalne imie a aktualnie i oryginalne w dzisiejszej modzie na Julki, Lenki, Natalki, Nikolki....fuj

Gość gość
Takie czasy, moja droga, wszyscy emigruja. A jesli ta mala dziewczynka bedzie w przyszlosci miedzynarodowa gwiazda, albo bedzie przewodzic duzej miedzynarodowej firmie, albo wyjedzie na studia zagraniczne? Albo wreszcie na wakacjach w Dubaju pozna milosc swojego zycia i bedzie to jakis Anglik? Trzeba myslec z perspektywy swiata, a nie Koziej Wolki.

Gość gość
piękne imie jak dla mnie.

Ja nazwałam tak córkę urodzoną w połowie stycznia. W szpitalu bardzo się dziwili, że nie kolejna Julia czy Gabriela. :) Wydaje mi się, że był to dobry wybór. Teraz jest Małgosią, za 40 lat będzie panią Małgorzatą. :)

Gość gość
znam 3 małe Gosie. Jedna ma 5 lat, jedna 4, jedna 3 :) Ta 5 latka bardzo rezolutna, ładna i bystra dziewczynka. Imię mi się też podoba, na pewno ładniejsze od Baśki, Aśki, i tych wszystkich Amelek czy Majeczek.

Gość gość
mi się bardzo podoba.

Gość gość
Sanitariuszka Małgorzatka :) Dla mnie ekstra jako dla historyka :)

Gość gość
Takie czasy, moja droga, wszyscy emigruja. A jesli ta mala dziewczynka bedzie w przyszlosci miedzynarodowa gwiazda, albo bedzie przewodzic duzej miedzynarodowej firmie, albo wyjedzie na studia zagraniczne xxxx to sobie kaze mówić Margaret i tyle. Masz problemy wiejskiej dziewczyny z Pcimia Dolnego haha. Osobiście znam Przemka - mieszka w Londynie, manager w wielkiej firmie, zarabia krocie i nikt nie ma problemów z jego imieniem. Znam tez Sergiusza i Macieja - rowniez w UK, i tez kibli nie czyszcza ani nie tyrają w fabryce, tylko mają interesujące zawody.

Gość Malgosia_Rozenek
Malgorzata brzmi tak oficjalnie....