Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona23154

jestem w 7 tyg ciazy nie mam nudnosci to normalne ?

Polecane posty

Gość ona23154

Hej tak sie martwie bo czytma ze wiekszosc z was ma nudnosci i wymioty a ja nic moge jesc wszytko czuje sie dobrze Bola mnie tylko piersi i brzuch

Gość gość
Ja przez całą ciąże nie miałam ani razu nudności. Czułam się tak, jakbym w goóle w ciąży nie była, tylko brzuch mi rósł. Dopiero 2 tygodnie przed terminem miałam zgagę podczas snu i zaczął boleć kręgosłup. A tak to prawie 9 miesięcy bezobjawowo. Wszystko jest więc normalne. Najważniejsze, że maluszek się dobrze rozwija :)

Gość gość
To sie ciesz zawsze to lepsze od bycia przyklejonym do toalety przez 4 mc ciąży. Ja w pierwszej ciąży(córka) tak jak ty zero objawów tylko jadłam i jadłam ! A w drugiej ciąży(syn) to miałam masakrę spałam nad toaletą mogłam zapomnieć o przejechaniu nawet jednego przystanku w autobusie czy tramwaju a o samochodzie to już nie mówię. Wychodziłam z domu i nie wiedziałam jak daleko dojdę nie mówiąc już o zasłabnięciach itd! Także ciesz się póki możesz :P

Gość ona23154
wyczytalam gdzies ze jak kobieta ma nudnosc to nawet dobrze bo to znak ze ciaza rozwija sie prawidlowo i tak zaczelam sie zastanawiac

Gość gość
a ja miałam tak samo jak autorka. zero nudności, wszystko było ok. w 13-tym tygodniu poroniłam.

Gość ona23154
Bylam wczoraj na usg i maluszek jest zdrowy bicie serduszka Juz slyszalam ale sie martwie

Gość gość
Nic się nie martw ja jestem w 7 miesiącu i przez całą ciążę raz tylko wymiotowałam. A tak to bezobjawowo. Tylko, że przez pierwszy trymestr miałam taki ból piersi jakbym nosiła dwa kamienie.

Gość ona23154
Mnie piersi tak nie bola mocno wieczorem przy sciaganiu stanika bol niesamowity Brzuch tylko pobolewa no i popoludniu musze sie przespac troche czuje sie zmeczona Jem doslownie wszystko co przed ciaza nie mam zachcianek od niczego mnie nie odrzucilo

Gość gość
u mnie wymioty w obu ciążach pojawiły się dopiero około 8 tygodnia, ale jak już się zaczęły, to wymiotowałam codziennie przez kilka tygodni, czasem nawet z krwią i trwają do teraz (15 tydzień), choć już są sporadyczne - raz na 3, 4 dni, więc spokojnie, wszystko jeszcze przed tobą.

Gość gość
Mnie też bolał brzuch na początku to lekarz kazała brać nospę 3 razy dziennie i duphaston. Później pod koniec I trymestru duphaston odstawiony a nospę od czasu do czasu muszę brać jak brzuch boli. Więc możesz porozmawiać o tych bólach brzucha z lekarzem.

Gość ona23154
Nastepna wizytem na usg mam za 3 tygodnie oby wszystko bylo dobrze:-)

Gość ona23154
Tak mocno nie boli wieczorem i rano a wciagu dnia raz zakuje jak by sie cos dzialo mam numer do mojego gina kazal dzwonic

Gość gość
ja ie miałam nudności, ciąza ok była. Trzeba się cieszyć z tego, a nie martwić!!!

Gość ona23154
Ciesze sie bardzo ale martwic sie bende 2 lata sie staralismy

Ciesz się dziewczyno i nie czytaj tych bredni, że jeśli są nudności to ciąża rozwija się prawidłowo. Ja od 6 do 16 tc miałam takie wymioty, że t kg schudłam :( Tragedia. Wiele bym wtedy dała żeby mieć takie problemy jak Ty teraz ;) Moja siostra tylko raz zwymiotowała i obie urodziłyśmy zdrowe dzieci :)

Gość gość
Jak chcesz nudności i wymioty to sobie weź ode mnie. Ja się już 3 tydzień męcze i mam dość. A w pierwszej ciąży prawie wcale nie miałam. Więc się ciesz, bo to jest masakra.

I te wszystkie internetowe rady jak ustrzec się nudności można sobie w pupę wsadzić :D Wymioty obowiązkowo rano i po obiedzie :-o Dziękuj losowi autorko, że się bdb czujesz :)

Gość ona23154
Moja mama mi mowila ze tez ani razu nie wymiotowala w ciazy ani nie miala nudnosc a urodzila 3 dzieci Troche panikuje ale to chyba normalne chce zeby malenstwo urodzilo sie cale i zdrowe

Gość gość
a czy masz jakies hobby poza rozstawianiem nog 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE

Wymioty i nudności nie są wskaźnikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży.

Gość ona23154
Lekarz tez mi mowil ze ciaza rozwija sie prawidlowo Ale jedna dziewczyna wczesniej napisala ze tez tak miala i w13 tyg poronila troche sie przerazilam

Gość gość
ja codziennie o 7 rano wymiotuję - i tak już 8 tygodni :-(

Gość gość
Często jest tak, że to jak znosimy ciąże ma związek z genetyką przynajmniej tak mi się wydaje. Moja mama też nie wymiotowała tak samo babcia. Ja też nie wymiotuję więc się ciesz :). Moja znajoma wymiotowała do 5 miesiąca a do końca ciąży jak miała gdzieś jechać ledwo samochód ruszał a ona z reklamówką siedziała.

Gość ona23154
Pozytywne strony tego ze nie mam wymiotow sa takie ze moge normalnie chodzic do pracy a chce tak do7 miesiaca pracowac

Nie nakręcaj się :-o wyłącz komputer i idź na spacer.

Gość ona23154
Niewiedzialam ze to ma cos wspulnego z genetyka poczytam o tym sobie :-)

Gość gość
jeszcze możesz zacząć wymiotować, też się cieszyłam że nie mam... do czasu. Teraz jestem wycieńczona - schudłam, nie mam apetytu, siły na nic.... i tak już od dwóch miesięcy, ble

Gość ona23154
Jade pozniej na zakupy musze kupic stanik sportowy do spania To sie odstresuje jak kupie jeszcze z2 bluzki :-P

Gość gość
Mi na bolące piersi bardzo pomogły masaże rano i wieczorem więc możesz spróbować. :)