Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za chuda w ciąży , martwi mnie moja waga...

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam pytanie, jestem w 24 tygodniu ciąży i przytyłam tylko 3kg... czy to normalne? bo wydaje mi się że to jakoś mało.. martwie się czy z dzieckiem jest ok..

Gość gość
moja koleżanka przez cala ciąze utyle tylko 6 kg, zawsze chuda jak patyk, w ciazy to samo, nic sie nie zmienilo. w listopadzie urodzila zdrowego syna, nic sie nie martw.

Gość gość
Sopkojnie :) Ja do 20 tyg nie przytyłam nic do tego 5 kg mi spadło. Dziecko zdrowe :)

Gość gość
wystraszyłam się że to może tak przez to ze dziecko nie rośnie masakra, miałam problemy na początku, długo nie było widać zarodka, potem leżałam bo mi łożysko opadało i macica się lekko otwierała, wiec już wariuję żeby tylko donosić.

Gość Kalinka_
Ja też jestem teraz w 24 tc, od początku ciąży przytyłam 1,5 kg. Miałam długo mdłości, a apetytu nie mam do tej pory. Też miałam problemy i musiałam leżeć. Wczoraj byłam na usg 3d i wszystko jest z dzieckiem w porządku, wagę ma odpowiadającą wiekowi i jest prawidłowo rozwinięte. Nie martw się. Nie przybieramy na wadze, bo to my chudniemy, a ciąża nabiera wagi wolniej. Na najbliższej wizycie u lekarza zapytaj, czy wszystko jest w porządku. Poprzednio w ciąży też tak miałam - waga zaczęła rosnąć powoli od 6 miesiąca i przytyłam tylko kilka kilogramów, a córka urodziła się z wagą 3200g.

Gość gość
nie kokietuj, wiemy przecież że jesteś zadowolona, że nie przytyłaś, dziecko i tak pobiera sobie co mu potrzebne, po co ta panika?

Gość gość
Gdy sie mało przybiera należy częściej kontrolować hb gdyż matka traci sporo substancji odżywczych a po co mieć problem z anemią

Gość gość
Niestety nie zawsze jest tak, że małe przytycie nie zwiastuje niczego złego. Po pierwsze to musi to stwierdzić lekarz, że wszystko jest w porządku z dzieckiem. Znam niestety przypadek, że było to spowodowane małą ilością wód płodowych.