Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aneczka z Zielonego Wzgórza

Czy można nauczyć jeść z piersi 9 tygodniowe niemowlę?

Polecane posty

Witam, moja córeczka ma 9 tygodni. Od samego początku duży problem sprawiało karmienie . W szpitalu stwierdzono, że nie mam pokarmu, malutka głoduje i trzeba podać jej mleko modyfikowane. Zasugerowano też, że być może dziecko ma problem z wędzidełkiem, cofa język i ma cofniętą bródkę. Nikt nie pokazał mi prawidłowego przystawiania do piersi i odpowiednich pozycji. Zależało mi jednak na naturalnym karmieniu, dlatego skorzystałam z pomocy doradcy laktacyjnego. Próbowałam karmić małą w domu wyłącznie piersią, jednak nie widziałam żadnych postępów i bałam się że ją zagłodzę. Mała nie chciała ssać, nie chwytała prawidłowo, ja nie potrafiłam jej właściwie przystawić. Zasypiała od razu przy piersi, prawie nie ssała i nie połykała, a karmienie trwało godzinami. Po była głodna, bo nie zasypiała, potrafiła nie spać całą noc. Córeczka była ciągle rozdrażniona, wiecznie płakała. Po 5 tygodniach poddałam się i dałam małej butelkę. Odciągam pokarm, a jeśli mojego mleka nie wystarcza dokarmiam modyfikowanym. Niedawno znowu zaczęły się problemy. Malutka zaczęła bardzo ulewać, wręcz chlustać mlekiem. Lekarz zalecił zagęszczanie pokarmu Nutritonem. Przez jakiś czas było ok, ale od kilku dni mała nie chce jeść, płacze, krzyczy, nie chce wziąć do ust butelki. Bardzo chciałabym wrócić do karmienia piersią. Ale zastanawiam się czy jest możliwe, żeby tak duże dziecko nauczyć ssania? Jak się do tego zabrać? Doradźcie

Gość gość
ja miałam troszkę podobny problem, synek zaczął jeść z piersi jak miał trzy miesiące bez dwóch dni. Bardzo zależało mi żeby karmić piersią i nie mogłam się pogodzić że mi się nie udało. Ściągałam swój pokarm i czasem dokarmiałam modyfikowanym. Wpadłam na pomysł spróbowania przez kapturki z aventu i od tego się zaczęło, dwa dni jadł przez te kapturki, ja po takim czasie tachania sutków laktatorem miałam je całkiem inne, no i synek chwycił i potem już jadł tylko z piersi, butelka stała się całkowicie na nie.