Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet bez prawka to porażka...

Polecane posty

Gość NieMogeSieZalogowac
no i umówmy się, że jednak do większości miejsc łatwiej dostaniesz się autem niż wielbłądem czy skuterem. x Tia, pewnie , zwłaszcza w krajach afrykańskich, gdzie pustynia to 60% danego państwa. Ja latam w nietypowe, mało zaludnione miejsca,które są z reguły nieprzejezdne bądź strasznie uciążliwe do przejechania autem. A dystanse po 100 km jak w domu jestem pokonuję konno, zamiast koniami mechanicznymi. Kto bogatemu z dużą iłością czasu zabroni :)

Gość gość
Tia, pewnie , zwłaszcza w krajach afrykańskich, x Afryka, Egyypty itd to wczasy właśnie dla ubogich :D Teraz prestiżem są wakacje w Nowej Zelandii, Polinezji Francuskiej, Balii, Fidżi i Azji

Gość gość
On zarania 15 tys na miesiac chyba 15tys groszy ...widac ze jakis glupek bez prawa jazdy...

Gość gość
podoba mi się to co piszesz - nie mogę się zalogować. prawda jest taka, że nie dla wszystkich niezbędny jest samochód z prawem jazdy czy bez. :)

Gość NieMogeSieZalogowac
Przecież nawet filmowy Bond, jak jest w jakimś egzotycznym miejscu ( a wakacje, hotele itd. ona ma zawsze pierwsza klasa) to on ma zawsze jakiś samochód x W filmie też każdy jest piękny i młodo wygląda niezależnie od wieku. Jak to się w rzeczywistości przekłada tłumaczyć chyba nie trzeba, więc nie opowiadaj mi życia filmowego bonda i nie przyrównuj do realnego życia, bo się ośmieszasz.

Gość gość
Moi znajomi mają prawka, kobiet nie mają, dziewczyn. Mój wujek ma prawko, kiedyś nieźle zarabiał, wybudował dom i jest kawalerem po 50 tce. Wujek mojej mamy w przeszłości miał prawko jako jeden z nielicznych wtedy, nieźle zarabiał i tak nie znalazł kobiety do ożenku. Co ma do tego prawko ? Może w dzisiejszym świecie jest bardziej przydatne, ale też sporo wypadków na drogach.

Gość NieMogeSieZalogowac
Afryka, Egyypty itd to wczasy właśnie dla ubogich x To już zależy od kraju, są miejsca o wiele bardziej kosztowne niż wymienione przez ciebie, a znajdują się w Afryce. Jak nie wierzysz to pozwiedzaj najpierw a później się wypowiadaj.Kilka z najdroższych hoteli świata znajduje się w Afryce. Przypadek?

Gość gość
Prawka i auta najczęściej wymagają lale, które same nie mają ani jednego ani drugiego. Tak samo bywa z mieszkaniem. Typowe pasożytki.

Gość gość
Prawka i auta najczęściej wymagają lale, które same nie mają ani jednego ani drugiego. Tak samo bywa z mieszkaniem. Typowe pasożytki. x ja mam prawko i auto i nie wyobrażam sobie, zeby facet byl gorszy ode mnie pod tym wzgledem i nie miał tych rzeczy

W innych krajach prawko mają ludzie, którzy go potrzebują. U nas to już jakaś oznaka statusu społecznego. <><><> Ale pier.....olisz :) Dziś prawko ma nawet największa patola i gówniarze po 17 lat więc o czym Ty piszesz... Facet z prawkiem też może być porażką. Za czasów LO znałam masę ćwierćintelignetów, którzy nigdy nie ukończyli szkoły i są totalną patolą a prawko mają. Choć fakt, że prawo jazdy u faceta to PODSTAWA (nie luksus, nie żaden awans społeczny) a PODSTAWA - choć na pewno nie główny czynnik, który determinuje o jego atrakcyjności ale jednak to prawko musi być.

Gość gość
Ja też uważam, że facet bez prawka to porażka. Ale nie dlatego, że to jakiś wyznacznik statusu społecznego, czy zaradności. Prawko jest po prostu potrzebne. Np. żeby jeździć do pracy i zdążyć odebrać dziecko ze szkoły po pracy, albo zawieźć na zajęcia dodatkowe, czy wyjechać na weekend np. w góry czy nad morze, albo na lotnisko dojechać... U mnie w mieście nie ma lotniska, więc miałabym się tłuc pociągiem z walizkami? Albo ja ciągle za szofera robić dla mojego faceta? Albo jakaś dłuższa podróż, żeby mieć kierowcę na zmianę. Jak facet nie miałby prawka, wszystko musiałabym robić sama.

że do szczęścia prawka nie trzeba kiedy nie masz potrzeby używania auta <><><> Nie ma czegoś takie, że ktoś W OGÓLE nie potrzebuje prawka/auta. Nawet jak masz pracę i sklepy 2 metry od chaty to zawsze zdarzy się kilka/kilkanaście sytuacji, że to auto by sie przydało. - Przecież niejednokrotnie trzeba pojechać do rodziny, która mieszka 100-300 km dalej a nie wyobrażam sobie być uzależnioną od pociągów (szczególnie w tym kraju i szczególnie zimą :O). - Ktoś chce zrobić sobie wypad za miasto nad jezioro/do lasu itd. - Sytuacje losowe - ktoś wam bliski zgubił portfel na lotnisku i trzeba po niego przyjechać. - No i ja większych zakupów nie wyobrażam sobie bez auta. - Wypad na wczasy - nie wyobrażam sobie urlopu bez auta, no chyba, że miałabym siedzieć całymi dniami w hotelu i nie zwiedzać pobliskich miejscowości ani nic.

brak prawka to może nie tragedia, w każdym bądź razie są większe, ale duże utrudnienie również dla kobiety, bo nie wyobrażam sobie być uzależnioną od faceta i jego humorów

Ale nie dlatego, że to jakiś wyznacznik statusu społecznego, czy zaradności. Prawko jest po prostu potrzebne. <><><> Dokładnie :) Więc niech jacyś absztyfikanci sobie przypadkiem nie myślą, że jak mają prawko i 15 letnie audi to są już adonisami w oczach kobiet :D prawko i auto to nie luksus, to STANDARD.

Gość gość
Zgodzę się, że prawo jazdy dziś to żaden luksus a standard, na który może sobie pozwolić nawet patola. Więc tym bardziej to źle świadczy, o facecie jak nie ma czegoś na co mogą sobie pozwolić nawet najgorsi.

Gość gość
ja nie mam prawka i mam was w dooopie głupie pyysdy....

Gość blachara to twoja stara
Ja też nie mam prawka blachary :D w końcu takie jest wasz prawdziwe ja blachary :P

Gość gość
Po za skrajnymi sytuacjami kiedy ktoś nie ma nóg, rąk itd. każdy facet po 18nastce powinien mieć prawko.

Gość gość
lepiej zeby mial

Gość gość
Kobieta bez prawka to porażka...

Gość gość
Wiem z doświadczenia, że lekko utrudnia życie brak prawa jazdy. Są jednak jakieś plusy jego nieposiadania, np. nie spowodujesz żadnej kraksy i go nie rozbijesz :) jeżeli jednak tak się stanie to korzystaj z zaufanych warsztatów...ty lub twój kierowca...np. z usług www.szwarcgruba.gda.pl

Gość gość
Albo cierpia na fobie zwiazana z obawa przed wyrzadzeniem komus krzywdy w wypadku komunikacyjnym. xxx bla bla bla......jakoś ja znam dziewczynę, która ma (uwaga !) zespół downa i ma prawo jazdy więc nie rozśmieszajcie mnie tekstami o wyimaginowanych fobiach ... Jeżeli facet ma obie ręce i nogi to nic go nie usprawiedliwia, że nie ma prawka... To tylko świadczy o jego lenistwie, nieporadności i strachu przed odpowiedzialnością a są to cechy dyskwalifikujące faceta.

Gość gość
kafeterianki mają obsesje na punkcie prawka

Gość gość
up

Gość gość
mam znajomego który uważa że lepszy jest rower:-) samochód go po prostu nie jara, jest inteligentny ,zna języki ,ma dziewczynę jest spoko. Z kolei drugi ma prawko ale sprzedał samochód bo okazało się ze ciągle płacił mandaty bo albo źle zaparkował albo nie opłącił postoju i tak go ta niewola wkurzyła ze pozbył się balastu:-) sam fakt posiadania prawka nie równa się z mistrzem kierownicy a poza tym wyluzować panny bo wam się hierarchia ważności w człowieku miesza

Gość gość
wg kobiet z Polski posiadanie prawa jazdy jest ważniejsze niż to jakim człowiekiem jest mężczyzna i czym się kieruje w życiu.

Gość gość
up

Gość gość
Ja mieć prawko już od 9 lat:)Maiłem kilka samochodów i co najgorsze miałem też wypadek z udziałem... śmierci. Gdyby nie pasy to naprawdę byłoby nieciekawie a wypadek nie z mojej winy. x x lepiej nie oglądajcie https://www.youtube.com/watch?v=G_js7KavOfc

Powinien, ale nie musi... Bynajmniej nie chodzi tu o Was drogie Panie, ale o samą wygodę dla mężczyzn. A jak nie ma i upiera się przed tym - to niech daje na taxi :) Oprogramowanie taksówkarskie -http://mobile-taxi.pl/