Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tez Was nachodzą Świadkowie Jehowy

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w bloku na osiedlu i te łajzy doprowadzają mnie do szału! Chodzą kilka razy w miesiącu zawsze w godzinach okołopołudniowych. Córkę kładę zawsze przed południem na drzemkę, czasami sama 30 min się zdrzemnę i szlag mnie trafia jak dzwoni ktoś natrętnie do drzwi, ja pędzę bo myślę że to może kurier czy poczta a to zaś Ci upierdliwcy. Przeważnie dwie starsze baby. Ostatnio chodzą dosłownie co tydzień! Jak można być tak namolnym.

Gość gość
A jakim cudem wchodzą na klatkę.. powiedz raz a dobitnie żeby d o Ciebie ni3 dzwonili bo sobie nie życzysz... postrasz policją, czy coś...

Gość gość
jak raz zagadasz z nimi to będą nachodzić ,trzeba podziękować i powiedzieć że zainteresowana nie jesteś ,powinni dac ci spokój mi dali kiedyś mnie nachodzili bo raz zaczęłam z nimi dyskusję ,potem powiedziałam żeby już nie przychodzili i poszli minęło kupę lat żaden u mnie nie był

Gość gość
a i załatw sobie taką naklejka świadkom jehowy dziękujemy ,prosimy nie pukać .

Gość gość
Do nas chodzą rzadko, jakoś raz na pół roku... Zazwyczaj mężczyzna i kobieta około 30 roku życia... Nie wiem, ale jakoś szkoda mi ich życia. Ja tam z takimi lubię się podroczyć :), bo mnie również strasznie wkurza to namolne dzwonienie. Stoję z nimi w drzwiach i mówię: proszę wejść, poczęstuję kaszanką :D. Spieprzają aż się kurzy :D. A mi się śmiać tak chce... I wtedy mam spokój na kolejne miesiące :). To działa.

Gość gość
Ja dzisiaj autentycznie znalazłam list w skrzynce, że witam bla bla bla nie zastałem państwa w domu, dalej jakies bzdety i numer telefonu gdybysmy chcieli skorzystać z materiałów które pan Julian XXXXXX nam udostępni. Padłam jak to przeczytałam :P

Gość gość
A, do nas też takie liściki czasem przychodzą. Całe teorie, itd., z zaproszeniem na dyskusję do tego ich "kościoła" domowego :). Kwiczę jak to widzę, od razu do kosza idzie. Szkoda, tyle papieru, drzew, lepiej by o ekologię zadbali, a nie się narzucają :D. No jak tak można, jakby nie mieli co robić, każdy jak zechce, to dołączy do tej religii "krwi"...

Gość gość
Ta z 18:55 to ja - z 18:48 :).

Gość gość
Ja zawsze grzecznie ale zdecydowanym tonem i bez usmiechu mowilam. Przepraszam ale teraz mam bardzo wazna sprawe rodzinna. A tak wogole to nie interesuje mnie zadna religia. Dzieki, pozdrawiam do widzenia. I zamykalam drzwi.

Gość gość
Do nas raz przyszly dwie babki ok 30 stki maz otworzyl troche z nimi podyskutowal i mowi ze chetnie sie do nich przylaczy juz dzis bo slyszal ze oni maja braterstwo krwi poprzez stosunek seksualny i zaprosil je do sypialni......babki uciekaly az sie kurzylo

A to zależy ;) Są takie miesiące że przychodzą przynajmniej 1-2 razy w tygodni , a bywają takie miesiące że ich nie widać ;) Czasami otwieram - mówię "Nie jestem zainteresowana " , czasami nie otwieram. Raz tylko miałam sytuację w której baba podniosła mi ciśnienie :D Pukają 2 dziewczyny,wiek po 20 -sce . Mówię że nie jestem zainteresowana ponieważ mam swoją religię . Na co jedna zaczęła mnie wyzywać :D - że co ja sobie myślę , że ona nie jest gorsza , że jestem taka i owaka :D - na co z uśmiechem - szanuję Panię bo w mojej rodzinie również są świadkowie Jehowy , ale nie będę Pani szanować bo w moim domu - rządzę ja . Poszły.

Gość gość
Tu autorka. Co do wpuszczania na klatkę, to wydaje mi się, że większość ludzi wpuszcza kogokolwiek, serio! Nikt nie lubi ulotek, domokrążców ale wszyscy otwierają domofonem na prośbę o otworzenie. Kiedyś zadzwonili do mnie i na pytanie "kto tam" odpowiedzieli "My z informacją dla mieszkanców". Pomyślałam, że to ze spółdzielni z jakimś ogłoszeniem czy co. A to Świadkowie Jehowy ;-/ Ja z nimi w ogóle nie gadam, najczęściej jestem wkurzona i mówię że dziękuję w sekundzie zamykam drzwi. Oni z automatu obchodzą wszystkie mieszkania w bloku tak czy inaczej. Wkurza mnie to bo rozumiecie jak z niemowlakiem, czasami karmię, bez bluzki siedzę, dziecko je a ja je odstawiam, ubieram się i pędzę do drzwi (bo my akurat sporo rzeczy zamawiamy online i często na coś czekam) a tam kuźwa oni ze swoimi gazetkami. No jak się ni wkurzać

Gość gość
kiedyś szanowałam religię tych ludzi nie wolno im pić palić, całkowity zakaz seksu przed ślubem 2 razy w tygodniu spotkania w domu w niedzielę na sali, nie wolno im przeklinać itp. itd. chodzące ideały, ale po poznaniu pewnej dziewczyny która swoja drogą była zagorzałą "Jechowitką" i kolegowaniu się z nia przez jakiś czas całkowicie zmieniłam o nich zdanie. Piła, uprawiała seks z kilkoma partnerami dwa razy obawiała się że zaciążyła pozatym egoistka egocentryczka nie miała nic wspólnego ze słowem które szerzyła na temat dobroci i miłości do bliskich, a na koniec odbiła innej kobiecie na kilka miesięcy przed slubem meża, oczywiście trochę się świadkowie jechowi na nia powkurzali pogadali i sprawę zatuszowali. Oni świeci i cudowni a my glupi i naiwni bo nie znamy na pamięc Biblii i te głupoty ze jej szkoda ze ja nie trafie do nieba a ona będzie szczęśliwie zycie prowadzic po śmierci w drugim zyciu. nie mowie ze wszyscy ale wiele z nich jest tak zakłamanych ze szok.