Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brukselka

Polecane posty

Gość gość

lubicie? jak smakuje, do czego można ją porównac? jak przyrządzić taka zeby dietetyczna była?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
brukselka z orzechami i szałwią Składniki 25 g masła 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanej szałwii 70 dag brukselki sól pieprz Sposób przygotowania Miękkie masło mieszamy z orzechami i szałwią. Przekładamy je na pergamin i formujemy wałeczek. Pergamin zwijamy ciasno, wkładamy masło do lodówki. W osolonej wodzie gotujemy brukselkę (ok. 15 min, by była lekko twarda). Przekładamy ją do miski, doprawiamy solą i pieprzem, na wierzchu kładziemy wyjęte z lodówki i pokrojone w krążki orzechowo-szałwiowe masło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adik356
Najlepiej smakuje własnoręcznie uprawiana brukselka. Nasiona są bardzo tanie http://florexpol.eu/234-kapusta , a sama brukselka nie ma wielkich wymagań. Mi najbardziej smakuje brukselka gotowana w wodzie z solą i cukrem i masełkiem i bułeczką tartą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×