Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy krotka pierwsza faza cyklu moze swiadczyc o nieplodnosci

Polecane posty

Gość gość

mam owulacje okolo 9 dnia, podobno ten okres tj ponizej 10 dni jest za krotki aby doszlo do ciazy tzn slaba jakosc jajeczka i sluzowka macicy nie zdazy sei przygotowac do ewentualnego zagniezdzeia, dodam ze mam problemy z zajsciem

Gość gość
a miałaś monitoring że wiesz że owulacja odbywa się 9 dc? Jak długie masz cykle?

Gość gość
cykle 26 dni, tak potwierdzona monitorigiem

Gość gość
Ile razy mialas potwierdzoną tak wczesną owulacje?

Gość gość
Czytalam o takiej sytuacji w internecie. Wyczytalam wlasnie to samo,co napisalas,ze przy krotkich cyklach i fazie przedowulacyjnej ciezko jest zajsc, poniewaz owulacja nie przebiega tak jak powinna ze wzgledu na za krotki czas. Ale ile w tym prawdy nie wiem. W necie rozne rzeczy pisza... Te informacje dotyczyly raczej jeszcze krotszych cykli niz 26dni.

Gość gość
to wyglada tak ze okres sie konczy a za 2 dni juz plodny sluz

Gość gość
Ale ile razy mialas to na monitoringu?

Gość gość
to nie ma znaczenia czy cykl jest krotszy bo mozna miec 24 dni a owulke w 10 -11 dniu, u mnie pierwsza faza jest bardzo krotka za to druga dluga, wiem co pisza jednak ciekawa jestem jak to jest w praktyce ktos moze mial podobnie

Gość gość
2 razy tylko sprawdzalam jednak wiem ze tak jest praktycznie w kazdym cyklu bo mam ewidentne objawy ktore se nachodza na testy

Gość gość
Ale płodny śluz nie oznacza od razu owulacji przecież. Ile razy miałaś monitoring? Lekarz powiedział że jest pęcherzyk czy że już pękł? Bo to duuża różnica

Gość gość
zawsze 10-11dnia jest juz szyjka zamknieta i sluz zmienia sie na bezplody i tak jest do okresu

Gość gość
Ja mam tak jakby dwa razy plodny sluz, raz niemal tuz po okresie, a drugi raz wtedy kiedy powinien byc, u mnie ok 13-14 dc. Robilam testy owulacyjne i jednak wychodzilo, ze t tym drugim razem jest owulacja.

Gość gość
w którym dc test jest pozytywny?

Gość gość
Mialas potwierdzoną owulacje w tym 9 dc tzn czy pecherzyk pekl i jakiej byl mniej wiecej wielkosci? Jakie mialas przy tym endometrium?

Gość gość
w 8 dniu cyklu test pozytywny, a grubosc endometrium nie wiem dokladnie musial bym zerknac w wynik

Gość gość
Po teście owulacja może ale nie musi wystąpić nawet 2 dni po. Pamiętaj że pozytywny test nie gwarantuje ci tego że owulacja będzie.

Gość gość
To ja w koncu nie wiem czy owulacje potwierdzil ci lekarz czy to tylko twoje spekulacje na podstawie test, a one akurat nie sa wiarygodne, o czym sama niejednokrotnie sie przekonalam

Gość gość
2 razy mialam potwierdzona przez monitoring, reszta jak to okreslilas moje spekulacje, a moja bezplodnisc ma zwiazek z ciazami biochemicznymi, bo zachodze w ciaze okolo tego 9 dnia cyklu tak jak wystepuje owulka, potem okolo 2-3 dni przed termiem @ test pozytywny i okolo do 3-4 dni po @ krwawienie, zarodek sie nie zagniezdza dlatego pytam czy przyczyna moze byc krotka pierwsza faza

Gość gość
Lepiej zbadaj dokladnie hormony, bo to raczej one są przyczyna niepowodzenia, no chyba ze masz problem ze zbyt cienkim endometrium

Gość gość
mam zalecony duphaston w drugiej fazie, krwawienia bardzo obfite jezeli to ma zwiazek z gruboscia endometrium

Gość gość
Dziewczyny a ja mam taki problem prosze o pomoc Mam problem z spóźniającym sie okresem. W styczniu współżylam z chlopkapiem (1,2 stycznia) nastepnie dostalam okresu tak jak zawsze czyli 17 stycznia wszystko bylo OK. Od tamtej pory nie wspólzylismy poniewaz jest w wojsku i teraz okres mi sie spóznia raczej nie jest to mozliwe ze jestem w ciązy? Prosze o rady zanim kupie test ciążowy Dziekuj***ardzo

Gość gość
nie ma ciazy, a okres moze sie spozniac z wielu powodow, a czasem bez powodu poprostu taka natura kobiety