Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka240

Jaki jest sens ubezpieczania się?

Polecane posty

Gość Majka240

Większość moich koleżanek z pracy płaci co miesiąc składki do PZU. Ja nie przystąpiłam do tego ubezpieczenia, bo myślę, że to się nie opłaca, ale być może jestem w błędzie. Jestem osobą oszczędną, a z zaoszczędzonych pieniędzy staram się czerpać zyski na razie na lokatach, ale wkrótce zamierzam też inwestować. Przede mną całe życie. Nie mam problemu z tym, żeby co miesiąc odkładać pieniądze wysokości składek, które mogłabym płacić na ubezpieczenie. Czy to nie jest lepszy pomysł? Myślę, że zdecydowana większość ludzi traci, a nie zyskuje na ubezpieczeniu. Co z tego, że w razie nieszczęśliwego wypadku zapłacą mi jednorazowo kilkaset - kilka tysięcy złotych, skoro przez te lata oddam im więcej? Przecież zakładowi chodzi o to, żeby to on zarobił na nas, a nie my na nim. Ok, pewnie pomyślę nad ubezpieczeniem mieszkania, jak już się go dorobię, ale nie rozumiem sensu ubezpieczania siebie. Może ktoś mnie jednak oświeci? Może nie wiem o czym mówię? Chciałabym lepiej poznać temat.

Gość gość
No pewnie, że większość ludzi muszą tracić, bo firmy ubezpieczeniowe mają koszty, reklama i dodatkowo zazwyczaj zyski, a ich jedyne wpływy to składki ludzi.

Gość gość
Jedyne warte ubezpieczenie to OC i ubezpieczenie nieruchomości.

Gość gość
Ale masz spokoj i jesli cos zlego sie stanie to jestes ubezpieczona.

Gość Majka240
Jak mam oszczędności to też mam spokój, a przynajmniej wiem, że tyle ile odłożę, tyle będę mieć, a nie że większość stracę.

Gość gość
tez nie rozumiem tego pędu za ubezpieczaniem sie. potem jest placz i zgrzytanie zębów bo zlamiesz noge wpadając pod samochód, a okaze sie że dostalabys odszkodowanie łamiąc tę samą nogę przy upadku z roweru. to oczywiscie przerysowanie, ale na wlasnej skorze doswiadczylam tego iz mimo posiadania ubezpieczenia mieszkania od zalania, nie dostalam grosza kiedy pare miesiecy temu zalalam sąsiadow. bo stalo sie to z mojej winy (nie zakrecilam wody w zlewie i sie przelala), a ubezpieczenie dzialaloby gdybym zalala kogos nie z mojej winy, bo np. pekla rura. myslalam ze szlag mnie trafi

Gość gość
Nieprawda, nie mam spokoju, tylko poczucie, że wyrzucam pieniądze w błoto.

Gość gość
Zapraszamy do biura mieszkańców Garwolina i okolic. Specjalizujemy się w doradztwie produktów ubezpieczeniowych. W trosce o dobro i potrzeby naszych Klientów staramy się wyjść naprzeciw ich oczekiwaniom. Każdego traktujemy indywidualnie, dopasowując jak najkorzystniejszą ofertę. Dzięki współpracy z czołowymi towarzystwami ubezpieczeniowymi nasze przedsiębiorstwo z roku na rok zdobywa coraz to większe uznanie i poszerza grono stałych Klientów. Zapraszamy na stronę: ubezpieczeniagarwolin.com

Gość gość
no jest duzy sens, ubepzieczylam sie w podrozy w generali i co? Jezdzilismy na kladach, spadlam - reka zlamana. Przynajmniej odszkodowanie mialam i pokrycie kosztow leczenia.

Gość Marian1990
Ubezpieczenie nieruchomości jest dzisiaj bardzo ważne. Mój sąsiad chociaż nie jest jakimś bardzo zamożnym człowiekiem ostatnio padł ofiarą kradzieży. Wyniesiono mu z domu co cenniejsze rzeczy i pewnie przy jego emeryturze szybko ich nie odkupi. Dlatego też ja wykupiłem polisę http://bigbaltona.pl/ubezpieczenia/ubezpieczenia-domow-i-mieszkan/ i w razie czego, mam pewność, że dostanę pieniądze z odszkodowania.

Gość gość
Dla mnie np jest sens. Tylko może moja sytuacja jest trochę inna. Ostatnio często mam różne operacje i za każdą dostaję ok 1200 zł + za pobyt w szpitalu + karta apteczna na której jest 200 zł do wykorzystania w aptece. Teraz jestem w ciąży i za urodzenie dziecka też dostanę kasę, ponad 1000 zł. Poza tym, gdy będzie jakiś zgon w rodzinie, albo nie daj Boże Twój też jest duża kasa, która odciąży troszkę Twoją rodzinę. Powiem Ci tak...jeżeli nie chorujesz i jesteś okazem zdrowia to nie płać, ale jeżeli masz kłopoty ze zdrowiem to popełniasz samobójstwo nie płacąc składek. A gdy naprawdę zachorujesz to te lokaty za dużo Ci nie pomogą. Raz dwa skończą się pieniądze i co dalej?

Ja uważam, że sens jest duży. Chociażby dlatego dobrze że ubezpieczyłam mieszkanie ze jak wrócilam z wakacji i okazalo się że sąsiad mnie zalał to dostałam pieniądze i mogłam wyremontowac mieszkanie. Oczywiście z sasiadem nie szło się dogadac i złotówki od niego nie zobaczyłam, ubezpieczyłam się tez na życie, mam ubezpieczoną firmę, moim zdaniem przezorny zawsze ubezpieczony, polecam takie działanie bo nigdy nie wiadomo co nas w zyciu spotka https://www.ubezpieczenia-jablonski.pl/

Gość Arek32

Oczywiście, że sens jest i to ogromny, bo w sytuacji trudnej po wypadku lub w razie długiej choroby Twoja rodzina i ty sam, masz zabezpieczenie. A powtarzanie że ubezpieczenia są drogie nie ma sensu, bo tak naprawdę wcale nie są i można znaleźć polisę w dobrej cenie, tylko trzeba chwilę poszukać choćby w porównywarkach ubezpieczeń jak Cuk. 

Gość Marinavc

Przydaje się jeszcze wykupić ubezpieczenie na życie i latem na wyjazd wakacyjny. Wszystko zależy od indywidualnych potrzeb. W pakiecie wychodzi nawet taniej niż kupując różne ubezpieczenia oddzielnie, przynajmniej tak miałam w Cuk.

Gość Marko11

Sens jest zawsze, ważne tylko żeby nie przepłacić, więc najlepiej brać ubezpieczenia w pakietach, wychodzi mega tanio. Przekonałem się o tym w Cuk. 

Gość michal

według mnie, ubezpieczenie jest bardzo ważne, dlatego mam wykupioną polisę w ergo hestii, polecam