Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dancia24

Mam pytanie do mam które nie dawno urodziły dziecko

Polecane posty

Witam. Mam pytanie do młodych mam i kobiet spodziewających się dziecka. Naczytałam się wielu artykułów na temat jakie kosmetyki a dokładniej jakie składniki kosmetyków są zakazane w czasie ciąży i chce się dowiedzieć jak faktycznie w praktyce to wygląda. Czy kobieta w ciąży powinna zrezygnować z stosowania wszystkich swoich kosmetyków tak na wszelki wypadek i używać tylko tych przeznaczonych specjalnie dla kobiet w ciąży? Z drugiej strony spotyka się piękne, zadbane przyszłe mamy. Dlatego chcę zapytać Was kobiety w ciąży jak to jest?

Gość gość
skóra w ciąży jest o wiele bardziej wrażliwa i może zareagować uczuleniem na to co przedtem nie uczulało co do toksyczności kosmetyków zdania są podzielone wiele osób zapomina że z komórkami jajowymi już się rodzimy i nosimy je w sobie już od życia płodowego, więc wg mnie śmieszne jest unikanie "chemii" w ciąży podczas gdy np. przez 30 lat miało się z nią kontakt źródła medyczne podają że należy unikać retinolu, jego pochodnych, nadmiaru wit A, kofeiny

Gość gość
mam podobne zdanie jak koleżanka powyżej :) Kremu używam tego samego co przed ciążą, szamponu, odżywek i peelingów do twarzy tak samo, jedynie balsamy do ciała dla ciężarnych (jestem w 27 tc.). Włosów nie farbuję, paznokcie maluję lakierami bez toluenu i formaldehydu i to tyle w sumie... farbowanie włosów na początku bym sobie odpuściła jednak mimo wszystko, zresztą ja miałam takie wymioty do końca 5 miesiąca, że nie byłabym w stanie wysiedzieć u fryzjera :)

Gość gość
Też mam pytanie... Czemu z tym nie idziesz na macierzyński?!!!