maria20 0 Napisano Luty 19, 2015 Juz od dłuższego czasu biorę duphaston na wywołanie miesiączki, która mi zanikła przez odchudzanie. od 4 miesięcy mój cykl się wyregulował i jest książkowy.Dostaje miesiączki co 28 dni. Zawsze dostaję miesiączki 3 dnia po odstawieniu leku rano! Nie staram się o dziecko dlatego od razu przedstawie swoją sytuację: 1 stycznia współżyłam bez finału, 7 stycznia odstawiłam lek i 10 stycznia dostałam miesiączki.Trochę się uspokoiłam . Tak samo było w lutym. 3 lutego odstawiłam a 6 dostałam miesiączki. Czy to może świadczyć o braku ciąży? Terminowośc się zgadza, przez 4 miesiące identyczna sytuacja. Wiem,że nie jesteście wróżkami,powinnam zrobić test ale może ktoś miał do czynienia z duphastonem i współżył podczas brania jego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 19, 2015 Jak się ru/cha to się zaciąża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maria20 0 Napisano Luty 19, 2015 Bardzo taktowna odpowiedz :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2015 No skoro miesiączka występowała zupełnie w terminie, to ja nie wiem czemu zadajesz takie pytanie. Nie jesteś w ciąży, spokojnie. Duphaston to tylko progesteron, na 2 fazę cyklu, by właśnie wystąpiła miesiączka(jeśli jest problem) ale jeśli byś zaszła w ciąże to on by jej pomógł, i miesiączki by nie było. Duphaston to lek na wywołanie miesiączki, jak i utrzymanie dziecka, ale gdybyś zaszła w ciąże, mimo duphastonu nie dostała byś miesiączki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2015 głupoty piszesz, że głowa mała- duphaston to "nie tylko" progesteron, ale AŻ progesteron, który umożliwia zapłodnionej komórce zagnieździć się w macicy i podtrzymuje ewentualną ciążę, więc jeżeli autorka bierze duphaston i współżyje bez zabezpieczenia, to sama się o ciążę prosi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2015 Gość dziś to ty głupoty pleciesz i napisałam, co najśmieszniejsze, to samo, że potrzyma ewentualna ciąże, jeśli do zapłodnienia dojdzie! czytaj ze zrozumieniem. Natomiast ona zapytała czy mimo miesiączki, biorąc duphaston może być w ciąży i tu jej odpowiedziałam że nie. Ona po prostu myślała ze duphaston jej wywołał miesiączkę, mimo że mogla by być w ciąży i tu wytłumaczyłam że tak nie jest. Trzeba dokładnie czytać tekst. A dyskusja czy duphaston to tylko progesteron, czy aż no śmieszne to trochę, to po prostu progesteron, moc jego działania, można sobie dopisać i oceniać indywidualnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 21, 2015 Gość 13.58 po co radzisz jak nie masz pojęcia. Zależy od organizmu ale miesiączka w ciąży może wystąpić szczególnie na początku. Zapytaj lekarza. Jest to rzadkie ale się zdarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach