Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja dziewczyna jest leczona na autyzm

Polecane posty

Gość gość

ma 21 lat, leczona jest od 1 roku życia, ja 22. znamy się 1,5 roku, znacie takie przypadki?? jak utrzymujecie kontakt z takimi osobami?? zależy mi na niej bo z taką osobą autystyczną jest super przyjaźń, na co dzień zachowuje się normalnie, jedyna rzecz to taka, że nie można jej krytykować, ani narzucać co ma robić, wytykać błędów... jak obchodzicie się z takimi osobami, jak ktoś zna?

Gość gość
to jest wyzwanie!

Mój kuzyn ma autyzm, i żyje jak każdy normalny człowiek. Ma chwilę, że potrafi na godzinę odlecieć. Albo czasem coś opowiada i jak się nakręci, to z 3 razy temat zmienia i już nie wiemy o czym mówi. No i nigdy nie patrzy się w oczy jak do kogoś mówi, zawsze gdzieś na sufit, ścianę. I też nie wolno go krytykować ostro albo wprowadzać jakiś większych zmian, bo to zaburza jego nastrój i czuje się zagubiony. A poza tym jest bardzo inteligentny, uczy się, pracuje, ma dziewczynę, planuje zaręczyny. No i leczy się cały czas, myślę, że bez tego było by znacznie gorzej.

Gość gość
" na co dzień zachowuje się normalnie, jedyna rzecz to taka, że nie można jej krytykować, ani narzucać co ma robić, wytykać błędów... " Choróbcia ...mam autyzm !!!!

Spoko, jak większość społeczeństwa na kafe. Ale jeżeli odcinasz się od świata na dobrą godzinę, gadasz w przestrzeń a nie do danej osoby i masz problemy emocjonalne to jak najbardziej masz autyzm. Gratuluje! p.s. Mówiąc, że nie wolno krytykować, nie znaczy, że zupełnie nie wolno. Trzeba to zrobić delikatnie, np. "Twoja zupa jest za słona, nie wyszła Ci, jest nie dobra" lepiej "Twoja zupka jest dobra, aczkolwiek następnym razem daj mniej soli, będzie czuć bardziej inne składniki. Ale gratuluję, na prawdę się postarałeś".

A słyszeliście o wykorzystaniu kwasów omega 3 przy leczeniu zaburzeń autystycznych? Ostatnio natknęłam się na fajny artykuł na ten temat: https://wygrajzdrowie.pl/content/15-kwasy-omega-3-kontra-zaburzenia-autystyczne i teraz chodzi mi to po głowie. Czy ktoś słyszał o tym coś więcej? A może ktoś testował? Chętnie dowiem się więcej na ten temat, zwłaszcza jeśli ktoś może podzielić się własnymi doświadczeniami.