Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest sens kupowania domu 320m dla czterech osób?

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś, kto mieszka w takim dużym domu może napisać jak to ogarnia? Czy jest dużo sprzątania, latania z mopem? Czy się brudzi szybciej niż w 100m? :D Mamy okazję po taniości kupić taki dom praktycznie gotowy do mieszkania, wystarczy ściany odświeżyć i można meblować. I się zastanawiamy... Mieszkamy teraz w mieszkaniu 70m i jest nam dobrze, ale wiadomo, że dom to dom.

Gość gość
polecam zabawe w chowanego :) miejsca bedziecie mieli dosc

Gość gość
Cztery osoby na 70 m to dość ciasno. Dom to super sprawa, ja lubię mieć dużo przestrzeni,sprzątanie jest łatwiejsze bo na większej powierzchni łatwo rozplanować schowki, szafy żeby nie bylo bałaganu pozostaje jedynie odkurzanie, mycie ale to szybkie i proste.

Gość gość
Ja bym kupiła. Sama mieszkam w domu 350 m2 i mam jedno dziecko. Sprzątania trochę jest ale my zatrudniliśmy do tego kobietę, która przychodzi raz w tygodniu i trochę ogarnia to wszystko. Ja lubię mieszkać w domu, czuję się swobodniej i ogólnie. Jednak gdybym miała sprzątać sama to nie wiem czy bym sie podjęła. Mi bardzo pomaga mąż i ta pani też jest aniołem.

Gość gość
A bedzie cie stac utrzymac taki duzy dom ? Koszty ogrzewania w zimie moga byc wysokie ! Ile tam jest pokoi ? Ile wam potrzeba ? Nie boisz sie, ze kazdy zaszyje sie u siebie i nie bedziecie sie widywac ? :D Osobiscie dla mnie to stanowczo za duzo ! Mam dom 170m i jest ok, mam salon i jadalnie, kuchnie i spizarke, pomieszczenie gospodarcze i pokój goscinny z lazienka. I 3 sypialnie z dwoma lazienkami i garderobe. 320m to prawie drugie tyle.. Hotel zakładasz ? :) Popatrz sobie na projekty domów, zobacz ile czego sie miesci na ilu metrach, co tobie by odpowiadalo.. Nie sztuka kupic/wybudowac taki duzy dom, sztuka to pozniej go utrzymac.

Gość gość
Ja bym wolala mniejszy, bo wkurzaloby mnie ze wszedzie mam syf a nie chcialoby mi sie ciagle sprzatac

Gość gość
Będzie nas stać go utrzymać, już to liczyliśmy. A do sprzątania na pewno nikogo nie zatrudnię, bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy mi chodził po domu i grzebał w moich rzeczach...

Gość gość
Ja myślę że o połowę mniejszy byłby w sam raz.

Gość gość
Jesli macie ojazje to kupujcie, lepiej miec wiecej miejsca. Jak cos bedzie nie tak to zawsze mozecie sprzedac

Gość gość
Ale my mamy okazję kupić tylko taki, także albo kupujemy ten duży albo nie kupujemy i zostajemy w naszym 70m mieszkaniu. :) Decyzja jest trudna, dzieci nas bardzo namawiają na tę przeprowadzkę, nasi rodzice również, ale oboje mamy dużo obaw...

Gość gość
Tak. Weź na ten dom kredyt we frankach.