Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

priorix czy mmr?

Polecane posty

Gość gość

Która z nich lepsza? Dlaczego?

Gość gość
obie to to samo tylko produkowane przez 2 rózne firmy, jedna i druga wielki syf

Gość gość
ja wlasnie za tydzien szczepie priorixem. to jest nowa(nowsza) firma i wszedzie mowia i pisza,ze lepiej dzieciaki znosza choc jak kazda moze wywolac odczyny poszczepienne.Zreszta bylam sie dzis pytac w przychodni o ta szczepionke priorix (czy maja) i sie okazalo,ze tylko taka szczepia wiec problem mam z glowy.

Gość gość
U mnie w przychodni byly dwie do wyboru i pani doktor na szczescie zdecydowala sie na priorix... mamy ktore juz szczepily: kiedy wystapily u waszych dzieci ewentualne odczyny poszczepienne?

Gość gość
gosciu ale czemu na szczescie pani doktor sie zdecydowala? przeciez to my rodzice wybieramy jaka szczepionka chcemy szczepic dzieci.

Gość gość
Widocznie wyniknelo to z mojej niewiedzy, rozmowa poloznej z lekarzem wygladala mniej wiecej tak " mamy obie wiec niech pani doktor zdecyduje" , a szanowna pani doktor poszla po cichutku zawiadomic polozna na co sie w koncu zdecydowala....

Gość gość
to teraz pamietaj,ze ty decydujesz o wyborze szczepionki. jesli nie maja jej na stanie mozesz przelozyc szczepienie do czasu,az ja dostana. mi sami w przychodni mowili,ze nie ma tej co pani chce wiec umowimy sie za tydzien.

Gość gość
Ja szczepilam dwójkę dzieci mmr. Nie miały odczynow, gorączki, nopu. Ale to zależy indywidualnie.

Gość gość
chciałam priorixem (bo się naczytałam, że lepszy), a była mmr (choć w poradni szczepień). odczyn - tzw. poronna świnka i odra wystąpiły po 7 dniach (zresztą miałam je zapowiedziane przez lek., 7-10 dni po) - lekka wysypka, opuchnięcie węzłów, gorączka i ogólne kiepskie samopoczucie. ustapiło po 1-2 dniach.

Gość gość
Obie namnazane na abortowanym plodzie. Obie niebezpieczne dla zdrowia. Wi38. Poczytaj o nich na stronie dobre szczepionki.

Gość gość
Nie wstrzymuje tego swojemu dziecku. Przeczytaj dokładnie jakie są nopy po obu szczepionkach. Info zrozpaczonych rodziców np tzw czerwone kartki poczytaj to Ci się odechce zaszczepić na cokolwiek.

Gość gość
Poczytalam o tych szczepionkach i podjęłam decyzję ze nie zaszczepie. Przerażające co się może po nich stać. O nie nie nie dziękuję bardzo.

Gość gość
te pani profesor ale czy ty nie rozumiesz,ze nop nie u kazdego dziecka wystepuje? to jest jakis maly % wiec wyluzuj. nie szczepisz ok twoja sprawa ale naszymi "majtkami" sie nie interesuj.

Gość gość
moja ma wieczne zapalenie zatok, z posiewu nosa Hemoph. infl., na które było 4 x szczepiona. I choć też miałam takie dylematy, to teraz się ciesze, że była, bo gdyby nie, to zapewne na przedszkolnym zap. zatok by się nie skończyło....