Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochanywniej

Młodszy facet.

Polecane posty

Gość gość
4 lata to nie jest jakas wielka różnica. Miałam kiedyś krótki romans z facetem młodszym o 4 lata (on miał 30 lat ja 34) i jakoś nie ciążyło nad nami piętno w postaci wielkich czerwonych liter układających sie w napis "4 letnia różnica wieku" Ta relacja nie przetrwała bo facet miał skłonność do alkoholu plus inne czynniki nie mające nic wspólnego z jego czy moim wiekiem. Nawet nie odczuwalam tej różnicy w rozmowie czy jakichkolwiek zachowaniach wiec o co te halo?! Nie wiem czy zdecydowałabym sie na związek gdyby partner był ode mnie wiecej jakichś 10 lat młodszy albo nawet 10 z plusem starszy ale te 4 plus lub 4 minus jest jeszcze dozwolone i nie ma żadnego wpływu na jakość relacji

Gość gość
Mialem romans z 8lat starsza kobieta,bylo super,ale sie skończyło.Ona nalegala na slub,ja stchórzyłem.Koledzy mi odradzali zebym sie z babcia nie wiazal,ze za parę lat ona będzie o lasce chodzic a ja będę piekny i mlody wciąż.A teraz zaluje.Nikogo innego tak nie kochalem.Kiedys ja widzialem.Wcale sie nie postarzala.Wyglada za to mlidziej idę mnie.To ja sie postarzalem,wlosy siwe juz są i zmarszczki.Ona wygladala pieknie.Zaluje jak cholera.Fajna kobitka,madra.......ale bylem glupi.ona jest juz zajęta,nie mam szans.Wiek w miłości sie nie liczy teraz to wiem.

Gość gość
Mialem romans z 8lat starsza kobieta,bylo super,ale sie skończyło.Ona nalegala na slub,ja stchórzyłem.Koledzy mi odradzali zebym sie z babcia nie wiazal,ze za parę lat ona będzie o lasce chodzic a ja będę piekny i mlody wciąż.A teraz zaluje.Nikogo innego tak nie kochalem.Kiedys ja widzialem.Wcale sie nie postarzala.Wyglada za to młodziej odę mnie.To ja sie postarzalem,wlosy siwe juz są i zmarszczki.Ona wygladala pieknie.Zaluje jak cholera.Fajna kobitka,madra.......ale bylem glupi.ona jest juz zajęta,nie mam szans.Wiek w miłości sie nie liczy teraz to wiem.

Gość gość
Potem zrozumiale ze ci co mi odradzali to po prostu byla zazdrość.To byla jedna z piękniejszych kobiet w moim mieście.Znalazl sie madry facet i sie ozenil z nią a ja dalej ubolewam .Tak juz do końca życia będzie.Bylem w innym zwiazku lecz nie wyszlo.Zawsze będę o niej myślał.

Gość gość
ja jestem w zwiazku z facetem 15 lat starszym. jestesmy razem juz 25 lat. mamy 3 dzieci. on ma lepsze zdrowie ode mnie. jestesmy szczesliwi.

Gość gość
Nie zawsze młodszy facet jest gotowy na poważny związek.Mozna powiedzieć,ze byłam przez chwile w takim zwiazku i facet nie myślał o zwiazku tylko jak sie zabawić na mój koszt.Ciężko było dojsc do porozumienia,jego huśtawki emocjonalne,fochy,obrażanie sie.Nie był to żaden gowniarz,facet po 30,dziecko w wieku gimnazjalnym a niedojrzały emocjonalnie jak przedszkolak.

Gość zakochanywniej
"Jestem w wieku Twojej ukochanej, a kocham chlopaka w Twoim wieku. Szkoda, ze on nie mysli jak Ty... " Wielokrotnie słyszałem słowa,że wszystko mi minie,że to tylko chwilowe zauroczenie,że zanim ja się wybawię,Ona będzie miała już pierwsze zmarszczki.Nie potrzebuję zabawy,nie potrzebuję młodszej,bo od swojej kobiety dostaję wszystko to, czego pragnę-zrozumienie,troskę,fajny seks,szczerość,miłość...Niestety do miłości nie można nikogo zmusić.Walczyłem o nią długi czas,aż wreszcie osiągnąłem cel,którym była Ona przy moim boku.Rozmawiałaś z Nim?Ale tak szczerze-z emocjami? "Miałam kiedyś krótki romans z facetem młodszym o 4 lata (on miał 30 lat ja 34) i jakoś nie ciążyło nad nami piętno w postaci wielkich czerwonych liter układających sie w napis "4 letnia różnica wieku" U Nas z kolei znajomi jej nie byli przychylni do tego związku.Twierdzili, że Ją zranie,że zależy mi tylko na jednym. Dziękuję za zrozumienie i nie przylepianie etykiety w stylu: "jesteś młody,niewiele wiesz o życiu". może niewiele,ale znam siebie.Wiem czego chcę,czego pragnę. "Mialem romans z 8lat starsza kobieta,bylo super,ale sie skończyło(...)" Mogę jedynie wyobrazić sobie jak duże piętno, niespełniona miłość może odbić na sercu. Wierzysz chociaż jeszcze,że zasługujesz na szczęście przy kimś innym? Powiem tak: nie wyobrażam sobie życia bez Niej.Nie chcę nawet o tym myśleć, a co dopiero przeżywać.

Gość zakochanywniej
"Nie zawsze młodszy facet jest gotowy na poważny związek.Mozna powiedzieć,ze byłam przez chwile w takim zwiazku i facet nie myślał o zwiazku tylko jak sie zabawić na mój koszt.Ciężko było dojsc do porozumienia,jego huśtawki emocjonalne,fochy,obrażanie sie.Nie był to żaden gowniarz,facet po 30,dziecko w wieku gimnazjalnym a niedojrzały emocjonalnie jak przedszkolak. " Dlatego nigdy nie pojąłem tego,że ludzie potrafią np. o 20-latku powiedzieć,że jeszcze nie wie dokładnie czego chce od życia.Nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka.

@zakochany - nie każdy facet dojrzewa tak samo ;) On najwyraźniej albo wcale mnie nie kocha albo wiek jest dla niego nie do przeskoczenia. Ty też się nie przejmuj wiekiem - każdy się starzeje, ważne jest zrozumienie i rzeczywiste uczucie między dwojgiem ludzi. Kochasz ją, jeśli ona Ciebie także - to jesteście o krok od nieba.

Gość gość
4 lata to niewiele. Nawet pozniej. 10 lat, 15, owszem, przychodzi moment, ze to fizycznie widac, ale niekoniecznie. 4 lata to nie jest roznica pokoleniowa, ktora juz moze zawazyc na podejsciu do wielu spraw. A i tak wszystko zalezy od tego, co Ty sam masz w glowie.

Gość gość
To bądź z nią mimo wszystko.Nie sluchaj innych bo będziesz jak ja zalowal.Polska nie jest tolerancyjnym krajem ale miej to gdzieś.Prawdziwa milość żadko sie zdarza i nie patrzy na wiek.Potem jak odpuscisz nigdy nie będziesz szczesliwy i zawsze będzie ci to spędzać sen z powiek.Wiem ze bylibyśmy do dzis szczesliwi ale bylem glupi.Ona teraz nie chce mnie znac,ze nie walczylem,ze nie chciałem slubu.Chcialem ale za jakiś czas ona nie chciala czekać miala jak podkreslala swoje lata.Dzis ma męża a ja jestem sam bez szans na normalny związek bo jak tu nie myslec o kims kto jest miloscia mojego życia na zawsze.

Gość zakochanywniej
@Zjadaczka_Kości- Nie przejmuję się.Różnica wieku,która jest między Nią a mną,nie stanowi dla mnie żadnego problemu.Chciałem poznać opinię/doświadczenia innych ludzi.Nie przyjmuję stereotypów,bo życie mamy jedno.Mamy też prawo decydować o sobie,dokonywać wyborów.I właśnie tym sposobem jestem szczęsliwy,wbrew przykrych opinii ludzi. Nie pojmuję na przykład tego,że niektóre wypowiedzi,które padły tutaj o kobietach są tak przygnębiające,że wstyd mi za facetów. tkwisz w takim związku,w którym nie czujesz się kochana?

Gość zakochanywniej
@gość: chyba tak u ludzi jest,że ludzie wolą czyjeś życie,bo swoje mają na tyle nudne, że nie mają o czym mówić. 8 lat różnicy,Twoje emocjonalne rozstrojenie po rozstaniu- to dowodzi temu,że miłość nie zna żadnych granic, żadnych oporów.Chcesz zawsze być sam?nie chcę się mądrować,bo zapewne,gdyby moja Ukochana mnie zostawiła,tkwiłbym w takim samym bagnie. Tłumaczyła mi wielokrotnie,że lata swoje ma,że niedługo będzie chciała się ustabilizować,założyć rodzinę.początkowo mnie to przeraziło.teraz?nie będę zastanawiał się ani chwili,gdy oznajmi,że nadszedł ten czas.

Gość gość
Jeśli ona akceptuje to ze jestes mlodszy a ty ja kochasz to wiaz sie z nią.Ja chyba zwariuje bez niej.Mam wokolo siebie wiele kobiet ale zadna mnie nie interesuje.Siostra mi mówi ze na stare lata u wariatów skończę .Jak ktoś jest glupi to tak ma i nie ma powrotu juz do tego co bylo.Czasem nie warto sie dlugo zastanawiac.Ja tak ja zwodzilem aż sie wkurzyla i mnie zostawiła.Twoja tez ma 23l.to za jakiś czas o slubie uslyszysz bo tez ci powie ze ma swoje lata jak stchorzysz to do końca życia nieszczęśliwy będziesz.

@zakochany - mądry facet z Ciebie. Tak uważam. Mało takich, niestety :) Tak, tkwię w takiej relacji - nie nazwałabym tego związkiem. Uważam, że prawdziwie kocha się tylko raz. Próbowałam nawiązywać inne znajomości, nikt nie był jednak na tyle dobry, by mnie zainteresować. Jego po prostu kocham, jest miłością mojego życia. Nie odwzajemnia tego - trudno. Przyzwyczaiłam się już ;) Takie życie.

Gość gość
Teraz mam28l.tyle co ona wtedy jak ja poznalem i wiem teraz ze czlowiek w tym wieku chce juz stabilizacji,rodziny.Wtedy nie bardzo to jeszcze rozumiałem i sie skonczylo.Teraz nie poznalem takiej kobiety z jaka chcialbym sie związać a rodzice o wnukach trują.

Gość zakochanywniej
@gość:Dajesz świadectwo,że prawdziwa miłość zdarza się tylko raz,nie określając wieku,w którym nas dopadnie.jestem gotowy na wszystko,bo mam świadomość,że wybrałem od siebie kobietę starszą,która niedługo zapragnie stabilizacji życiowej. Nie wiem co Ci nawet powiedzieć,nie chcąc prostolinijnie mówić,że wszystko się ułoży.G****o się ułoży.Serce nie sługa.Niemniej jednak, powodzenia,jednocześnie dziękując za słowa wsparcia. @Zjadaczka_Kości: Mądry mówisz.Pozostawiam to w kwestii innych ludzi do oceny.Niemniej jednak jestem bardzo wrażliwy,jak kobieta.I do tego się przyznaje,bez bicia, z ręką na sercu. Może zrozumie,jak powyżej autor postów?Z tym,że oby nie było za późno.

Gość gość
Powodzenia,milość wszystko zwycięża.Jesli ona będzie wątpić bo jestes mlodszy nie pozwól jej na to,walcz,udowodnij ze jestes dojrzaly,odpowiedzialny gosc .Zazdroszcze ci .

Gość gość
Znam parę ona 39 (19 letni syn) a jej facet 23 lata

Gość gość
Zjadaczko..jestes w zwiazku w którym ty kochasz a ktoś ciebie nie.To straszne.A moze on sie tych wszystkich głupot naczytał żeby oziębłym byc i niedostępnym bo kobiety to lubia i tak działa wedlug tych głupich rad,co niszczą związek a nie scalają.Moze jest inaczej niż piszesz..Porozmawiajcie szczerze.

Gość gość
ja znam kilka takich zwiazkow gdzie facet jest mlodszy

Gość gość
milosc nie patrzy na wiek

Gość gość
mi sie mlodsi podobaja

Gość gość
Mi też :)

Gość zakochanywniej
Nigdy nawet nie spodziewałbym się,że ulokuje swoje uczucia w starszej dziewczynie.Dziękuję Wam za opinię i wsparcie.

Gość gość
ja bym chętne bym zabolcował starszą ;)

Gość gość
A co jest złego w uczuciu do nieco starszej kobiety?Wielu mądrych mężczyzn ma starsze partnerki mp.zona radia pazury jest starsza i wcale nie widać tego,Kożuchowska jest starsza i tez tego nie widać,biedrzynska,fitkał-Perepeczko,korcz maja młodszych partnerów,książę Karol i kamila ,i dużo by wymieniac.miłosc nie liczy lat.

Gość gość
;)

Gość gość
która z pań po 50 popuściła by mi anala?

Gość gość
Nasraj do termosu,wlóż fiuta i pobabraj sie w gownie ,juz masz analka,dobry pomysł co nie kretynie.