Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja wydaję dużo

Polecane posty

Gość gość
rozumiem, że jak dziś na obiad dla 2 osób wydałam ok. 7zł a na śniadanie wydałam ok. 4,50zł to jestem mega biedna wg was :D

Gość gość
no pewnie ze wszystko to kwestia przyzwyczajenia. A ze ludzie mają zjechane kubki smakowe jak koń po westernie, tym całym glutaminianem, cukrami itp. pysznościami to za chiny ludowe nie przyzwyczają się do innego jedzenia.

Gość gość
ale przyznam, ze wolalabym miec wiecej, zeby nei zyc z olowkiem w reku, zeby kupowac nie tylko to, co koneiczne na ten tydzien, zeby moc sobie pozwolic na szalenstwa,

Gość gość
"rozumiem, że jak dziś na obiad dla 2 osób wydałam ok. 7zł a na śniadanie wydałam ok. 4,50zł to jestem mega biedna wg was" Nie, dlaczego biedna? ja często robię tanie obiady co nie znaczy ze biedne i niezdrowe. Jemy dużo kasz (gryczana, jaglana, pęczak) kasze są tanie. Nie jemy mięsa w ogóle wiec musze kombinować ze smakami. Często robię przeróżne kotleciki właśnie na bazie kasz i warzyw co naprawdę wychodzi tanio. Można wydać i 50 zl na obiad a jeść syf a można wydać 10 i zjeść fajnie

Gość gość
mnie natomiast zastanawia ile wy jecie? Ja jem 1 bułkę na śniadanie i obiad, więc ile tej szynki muszę kupić na tą 1 bułkę :D

Gość gość
wspaniale jest cieszyc sie zyciem kazdego dnia 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE

Gość gość
no jak jesteś sama i jesz dziennie tylko ta jedna bułkę to faktycznie mało kupujesz. Ale jak np. mąż mi zabiera do pracy 4-5 kanapek bo idzie na cały dzień, syn weźmie 3 kanapki do szkoły, ja 1-2 zjem to trochę wyjdzie. Zależy jaka rodzina, ile osób, w jakim wieku dzieci bo inaczej ci zje 2 latek a inaczej 18 latek

Gość gość
Niepodniecajcie sie tak we wszystkim cp kupujecie jest chemia a jesli tegomalo to uzywanie komorki jest rakotworcze ale wy pewnie wysylacie golebie ... 1 danio nie mozna zjesc na tydzien bo syf... masakra ja nie jem danio praktycznie same warzywa i miesa ale jakczyta sie takiebzdury ze ktos sobie pasie swoje kury w garazu to jwlos jezysie na glowie...

Gość gość
ej gościu z 14:25 Popadasz w jakieś skrajności i pieprzysz głupoty za przeproszeniem nikt tu nie pisze o własnych kurach w garażu. Nie podniecaj się tak bo ci żyłka pęknie ;) luzik w ramionkach.

Gość gość
Byliscie kiedys na o. Onkologii dzieciecej? Kto ma byc chory to bedzie zdrowe jedzenie to 20% szans na lepsze zycie a nie gwarancja dlugowiecznisci bez chorob i w super zdrowiu pieprznietym trzeba byc zeby dziecku nawet danio odmowic raz na jakis czas... pomimo tego ze wiem ze jogurty to syf czyli wodki nigdy nie pijecie? Odzywki do wlosow tez macie swojej roboty?

Gość gość
gość dziś Byliscie kiedys na o. Onkologii dzieciecej? Kto ma byc chory to bedzie zdrowe jedzenie to 20% szans na lepsze zycie a nie gwarancja dlugowiecznisci bez chorob i w super zdrowiu pieprznietym trzeba byc zeby dziecku nawet danio odmowic raz na jakis czas... pomimo tego ze wiem ze jogurty to syf czyli wodki nigdy nie pijecie? Odzywki do wlosow tez macie swojej roboty? a już bo Ty akurat badania zrobiłaś i wiesz ze jedzenie to 20% szans na lepsze życie :) a może 25% a czemu nie 21%? weź nie rozśmieszaj

Gość gość
Do pani ktora zjada 10 kg warzyw tyg - a jakie to warzywa jecie ze tyle tego idzie?

Gość gość
Kilo ziemniakow, kilo marchewki, kilo slodkich ziemniakow, jeden duzy seler, pol kilo pietruszki, pol kilo burakow, kilogram cebuli, duzy kalafior, glowka kapusty, pol kilo szpinaku, pol kilo cukini, pory, jarmuz, pieczarki, poza sezonem rzadko pomidory, rzodkiewki, brokul. To na jeden tydzien. Wychodzi okolo 8-10 kg.I nie gotuje z tego tylko zup, ale rozne potrawy wege z soczewica, tofu, fasolka, wege taco, kotleciki z surowka, curry, gulasze, sosy do makaronu.

Nie mogę powiedzieć, żebyś wydawała dużo bo my wydajemy na życie około 4-5 tysięcy miesięcznie. Nie ograniczamy się, ale też nie jesteśmy specjalnie rozrzutni. Kupujemy produkty żywnościowe takie na jakie mamy ochotę, dość często jemy na mieście, kilka razy w miesiącu przyjmujemy gości, kupujemy ubrania jakie nam siepodobają i każdy ma jakieś hobby. Bez oszczędzania miesięcznie te 4 tysiące zawsze wyjdą, albo więcej.

Gość gość
i o tej onkologii to kompletne bzdury - jedzenie 3 porcji warzyw zmniejsza ryzyko zachorowanie na raka narzdow pokarmowych o 14% a jedzenie ponad 5 porcji - o 34%. Wysoko przetworzone mieso rowniez przyczynia sie do chorob. Zdrowa dieta jest inwestycja w zycie nszych dzieci.