Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak stać się silna, niezależną kobieta pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Po prostu jak w temacie. Jak to zrobić, zeby nie przejmować sie facetami, mezem, nie liczyc na niego, tylko na siebie i co najwzniejsze, by dobrze sie z tym czuc, a nie tylko pokazowki robic. Moj maz w****il mnie ostatnio bardzo. Zdałam sobie sprawe, ze przestałam mu ufac. Kilkakrotnie złapalam go na klamstewkach, malenkich, niby-bzdurach, ale jednak. Mam do niego żal za jego brak empatii, chłód, również do dzieci. Czuje sie potwornie nieszczesliwa. Z jednej strony chcialabym go kopnac w d**e, ale z drugiej sa dzieci, kredyty, poza tym, co najgorsze, zdalam sobie sprawe, ze sama nie potrafie życ.... i to jest najwiekszy koszmar. Jak wzmocnic swoja psychike, jak??? Jak uniezaleznic sie od faceta????

Gość gość
znajdź sobie jakieś ciekawe hobby, ucz się języka obcego i trenuj np aerobik. A sama zarabiasz? Byłabyś w stanie się utrzymać ze swojej pensji? Ja umiem angielski biegle i włoski komunikatywnie. Dodatkowo 3 razy w tygodniu na basen i maluje obrazy, które nawet sprzedaje czasem (nie robię tego dla kasy). Mam zawsze swoje zdanie, umiem się wypowiedzieć, zawsze też coś ciekawego opowiadam o moim hobby.

Gość gość
aha no i oczywiście pracuje, mam pieniądze co miesiąc z pensji (architekt wnętrz), dodatkowo zajmuje się konserwatorstwem starych dzieł (o ile mam zlecenia) i maluje, miesięcznie mam 3000-5000 zł.

Gość gość
dużo też czytam o rozwoju osobistym, wcześnie rano wstaje, jestem systematyczna, konsekwentna, cierpliwa. Polecam książkę 'Obudź w sobie olbrzyma', albo inne motywacyjne ;) Dużo czytaj, ucz się języka (chociaz jednego), znajdź sobie hobby (nawet pieczenie ciast) rób cokolwiek dla siebie co cię będzie rozwijać. To bardzo ważne.

Gość gość
Niezależność finansowa to podstawa, najpierw zacznij sama zarabiać, zdobądź lub zmień zawód, a później ewentualnie jakieś hobby, samorealizacja itp. ale bez podstaw typu comiesięczny WŁASNY dochód nic nie zmienisz.

Gość gość
przede wszystkim niezależność finansowa. taka prawda.

Gość gość
pracujesz? ile lat mają dzieci?

Gość gość
Moim zdaniem albo sie jest silna kobieta, albo nie, to cecha charakteru i trudno to zmienić. Sama zależność finansowa to za mało jeżeli się jest słaba psychicznie. Znam kobiety dobrze zarabiające, które bez facet nie poradziłyby sobie nawet 1 dnia. :o

Gość gość
gosciu z 12.15 tyle rzeczy robisz dla siebie i masz z tego satysfakcje a czy finansowo jestes niezalezna na calosci

Gość gość
gosciu z 12.15 tyle rzeczy robisz dla siebie i masz z tego satysfakcje a czy finansowo jestes niezalezna na calosci xx tak dalej napisałam o 12:17

Gość złotaksiążka
Cześć :) Doceniasz wartość książek? Szukasz popularnej i sprawdzonej strony, promującej pozytywne wartości? Jesteś Kobietą i chcesz sprawdzić się w BIZNESIE lub odnieść SUKCES w życiu prywatnym? W naszej ofercie znajdziesz blisko 300 poradników poruszających miedzy innymi takie tematy jak rozwój osobisty, kobieta niezależna, relacje międzyludzkie, e-biznes, sprzedaż bezpośrednią czy zdrowe odżywanie, które sprzedały się w oszałamiające liczbie. Jeżeli chcesz zmienić swoje życie wejdź i wybierz praktyczną książkę lub ebooka dla siebie http://zlotaksiazka.wixsite.com/zlotaksiazka

Gość gość
Podstawa to niezależność finansową. Nigdy nie będziesz silna jak będziesz zależna finanswowo.

Gość gość
Nie jestem zależna ale nie daje rady z byłą mojego obecnego męża .Ja nie rozbiłam rodziny Ona sama odeszła bo jak pisała to potwór i kat .Kiedy dowiedziała się że jej były ma żonę a ona domek to zaczęła pisać oszczerstwa po urzędach donosy ,pozwy na tą nową byłego .Jak uwolnić się od takiej psychopatki która stanowiskiem gra .

Gość gość
ooo dokładnie wiem co to znaczy wk... mąż! ale skupiłam się na sobie dużo czytałam na temat rozwoju osobistego...i znalazłam sposób. W pierwszej kolejnośći złożyłam pozew o rozwód (oczywiście nie namawiam do tego, my poprostu nie pasowaliśmy do siebie), pózniej miałam mega motywację, żeby znaleść źródło stabilnej niezależności finansowej bo mam przekochanego 3-letniego synka i oczywiście głowę pełna marzeń i celów. Przeprowadziłam sie z Łodzi do Gdańska. Poznałam fantastycznych ludzi. Uświadomiłam sobie, że schemat życia i sposób myślenia w którym byłam, był bardzo ograniczający i aż śmiać mi się chce z samej siebie jaka ja byłam głupia i leniwa przez te wszytkie wymówki które sobie wmawiałam pt: nie moge bo... . Oczywiście, że moge, moge wsztko i każda kobieta może tylko trzeba zmienić sposób myślenia. I może jak to czytacie sobie myślicie że jestem jakąś wariatką, która postawiła na głowie całe swoje życie ale właśnie tego było mi trzeba i powiem: w 100% jestem szczęśliwa. Jak by ktoś chciał proszę napiszcie do mnie na priv bryljolanta@gmail.com mogę przesłac materiały, które mi pomogły i sposóby jak skutecznie wypracować sobie stabilność i nezależność finansową. pewnie, że było ciężko nie stało się to z dnia na dzień, kosztowało mnie to duzo pracy i czasu, żeby dojść do tego co mam ale pewne jest, że jest to możliwe, a ja chętnie pomoge bo sama byłam w bardzo złym stanie.