Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pentelka_92

Teściowa czyli jak radzić sobie z wścibstwem.

Polecane posty

Gość gość
No to czegoś tutaj nie rozumiem. Dom był tylko teściowej? Czy była to współwłasność majątkowa? Widniejecie jako właściciele tego domu?

Tak w tej chwili my jesteśmy właścicielami domu. Dom był na nią, jak zresztą wszystko. Nie pytajcie mnie dlaczego, bo ja również tego nie rozumiem. My wykończyliśmy dom, daliśmy pieniądze i dopiero wtedy mąż z teściową załatwiali formalności "sprzedaży". Ja sama do końca nic z tego nie rozumiałam, ponieważ akurat urodziła się moja córka i całą uwagę poświęcałam jej. Wszystko jak już pisałam załatwiał mąż z teściową a później i z teściem.

Gość gość
Widać gołym okiem, że wszystko jest grubymi nićmi szyte. Teściowa niepracująca. Dom na nią zapisany. Teść, który dowiaduje się o kasie za dom... Ktoś was w wała niezłego robi. Obyście tylko nie płakali jeszcze.

Gość gość
Hehe moja teściowa też jest zabawna , ale i bardzo wkurzająca...np.grzebie w szufladach..przy drzwiach balkonowych mielismy stare pudelko po butach a w nim akcesoria do mycia butow : a ta podchodzi.bierze pudelko i otwierając pyta : q co tam macie ? ...w taki sposob zaglada w różne zakamarki.....do tego raz zrobiliśmy porzadki w szafach takie generalne i uzbierało się sporo starych 10 letnich kurtek czy spodni itd.wywiezlismy to do nich na strych (tak proponowali bo maja duży dom itd) a ta wzięła powyjmowala rzeczy i kazała w tym nadal chodzić (kurtki jak od wujka z czikago :p ) hehe zalowalam, ze na pck nie zawiozlam hehe o dzieciach noe wspomne bo w tym temacie to ksiazke mozna napisac.jest straszna.wypytuje kazdego i o wszystko.nawet male dzieci podpytuje zeby cos wywęszyć...no tragedia

U nas podobnie. ;) Chodzi i szuka do czego by się tu przyczepić. Widzę nie jestem sama... U mnie mąż jedynak więc może to też jakiś powód takiego zachowania.

Gość gośćAgaa
Co prawda ja nie mam takiego problemu- teściowa zwykle jest u mnie w domu jak mnie nie ma i czasmai opiekuje się dziećmi ale znam przypadek działający najlepiej - naucz dziecko że komus w szafie się nie grzebie i jest to kategoryczny zakaz, nie mów że babci nie wolno, poprostu dziecko ma nie grzebac i nikt inny. Dzieci nauczone że one czegoś robić nie mogą egzekwują to również od innych - sprawiedliwośc musi byc ja nie mogę to ty tez. jak kilka razy taki szkrab zgani babcię za łamanie panujacych zasad i bezie przy tym patrzył na ręce- nie ma cudów musi zadziałac

Agaa dobra rada, ale niestety dopiero na przyszłość. Córka ma 17 miesięcy i ciężko coś od niej wyegzekwować jeśli widzi, że dorośli tak postępują. Poza tym jak mam wychowywać dziecko skoro jak pisałam wcześniej motto teściowej to : "matka jest od wychowania, babcia od rozpieszczania." Ja uczę "nie wolno wchodzić na stół", teściowa wpada i sadza ja na stół. Mówię, że ma tak nie robić, bo później ja mam problem bo mnie córa nie słucha a ta swoje. Jakby kuźwa głucha była... Zabieram wtedy córkę i noszę ją na rękach i tłumaczę, że nie wolno, ale córa wiadomo chce do babci która na wszystko pozwala... słodycze przed obiadem, siadania na stół itp..

Gość gość
Pentelka kity wciskasz aż ci się z czubka głowy kurzy. W innym temacie obrabiasz dope swoim rodzicom, a tu wypisujesz brednie o teściowej i domu, który wam sprzedała bez wiedzy teścia.