Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kupować coś dziecku ?

Polecane posty

Gość gość

Jedziemy jutro do znajomego męża. Znają się z liceum. Ja nie znam ani jego ani jej, a tym bardziej dziecka. Temu koledze męża 4 stycznia urodził się syn. Musze coś temu dziecku kupić ?

Gość gość
No wypadałoby skoro wiecie kiedy dziecko pojawilo się na świecie

Gość gość
oczywiscie!

Gość gość
Tylko co ?

Gość gość
jakies ubranko albo grzechotke/zabawkę dla takiego malucha

Gość gość
Nigdy nie miałam doczynienia z takim małym dzieckiem. Boję się, że będzie tak, że ta kobieta wywali cycka przy nas i będzie to dziecko karmić, przebierać je przy nas. W końcu nie znam jej nie wiem czego mam się spodziewać. Mój mąż twierdzi, że jest całkiem normalna i fajna. Ale to jego zdanie.

Gość gość
Jesli nie chcesz wyjsc na dzikusa, to kup. Poza tym, jesli sie do kogos jedzie w gosci, to w dobrym tonie jest przywiezc cos, np. Wino, kwiaty itp. Nikt oczywiscie nikogo do takiego zachowania nie zmusza. To po prostu taki mily gest, ktory sprawia sie robi sie sympatycznie. Zaraz sie pewnie odezwa osoby, ktore sa ponad to. Tzn ponad dobre wychowanie, obyczaje, tradycje itp. (niepotrzebne skreslic...;-)

Gość gość
Jaki rozmiar może mieć takie dziecko ?

Gość gość
a co zamierzasz tak z pustą ręką sie zwalić? zarzucasz innym z góry brak kultury a sama na taką wyglądasz.

Gość gość
Kup coś na 68 lub 74, a nawet jak dziewczyna zacznie przy Was karmic piersią- w co szczerze wątpię- to odwroc wzrok i tyle

Gość gość
sama piszesz ze w ogóle jej nie znasz ale juz z góry jesteś do niej uprzedzona...dziwne.

Gość gość
Nawet jakby "wywalila cycka", to co? bedzie u siebie, a nie na lawce w parku, czy w restauracji. Jedziesz do ludzi ktorzy maja malutkie dziecko, miej troche zrozumienia. Taki maluch moze zrobic glosno kupe, gdy bedziecie jedli. Takie jest zycie.

Gość gość
lepiej kupić większe ubranko niż za małe. Kup coś na 74 nawet. Na pewno teraz ma pełno ubrań, a większych nie ma, więc bardziej się ucieszy;)

Gość gość
Jadę do ludzi, którzy mają małe dziecko no i co ? Czego mam się spodziewać ?

Gość gość
ubranek nie kupuj. możesz nie trafić w gust rodziców. już lepiej coś uniwersalnego - grzechotka, kocyk, pluszak (ale tylko specjalny dla niemowląt, bez oczek, guzików)

Gość gość
Mamy wyjść przed kąpielą dziecka ? Co niektórzy twierdzą , że życie z dzieckiem wygląda inaczej wiec pytam się tylko czego mam się spodziewać.

Gość gość
ja mam takie 2 maluchy 2lata i 2 miesiące. jeżeli ktoś ma wpaść do nas to nie oczekuje niczego(a wręcz nie lubię prezentów, bo to jest zobowiązujące i dodatkowo w domu walają się sterty zabawek) dlatego mówię, żeby nie przynosić zabawek, ubranek(mam ich tony) jak już to jakieś lizaki czy książeczkę za to jak ja idę, to kupuje pampersy, bo to zawsze się przyda

Gość gość
Mamy wyjść przed kąpielą dziecka ? No bo chyba takie dziecko w pojedynkę się nie wykapie i będą musieli obydwoje jej kąpać.

Gość gość
Oni żyją na wysokim poziomie wiec pewnie dziecko jest rozmieszczone.

Gość gość
nie spinaj się, to znajomi twojego męża, on będzie wiedział kiedy wyjść.

Oczywiście że dziecko wykąpie siew pojedynkę :D rzeczywiście nie masz o niczym pojęcia. Taka kąpiel trwa krótko i nigdy nie mieliśmy problemu jeśli w czasie kąpieli niemowlaka byli goście :) Przeważnie kobiety chciały iść pomagać, wtedy po prostu szły i podawały różne pierdoły i stanowiły towarzystwo bo pomoc była tylko symboliczna :) No chyba ze trafisz na jakąś niezaradną rodzinę, dla której kąpiel dziecka to wydarzenie...:p

Gość gość
U niego był ledwie 2 raz i to raz kiedy jeszcze razem nie mieszkali i drugi raz jak ona była już w ciąży. No i poszedł na piwo z tym kumplem i paroma jak mu się syn urodził.

Gość gość
Jak

Gość gość
Kup

Gość gość
Kuzwa ile Ty masz lat dziewcze? Takie pytania zadajesz ze albo jestes jakas nieokrzesana wsiura z Pcimia albo z idiota na leb sie zamienilas.

Gość Jakie to żenujące
Znów jakaś wichura założyła temat i nie wie jak poruszać się wśród ludzi.Zanim zaczniesz poznawać ludzi radzę kupić książkę.ABC dobrego wychowania i dobrych manier.Jesteś tłukiem i trudno w jednym zdaniu ciebie pouczać jak masz się zachować.

Gość gość
No chyba ze trafisz na jakąś niezaradną rodzinę, dla której kąpiel dziecka to wydarzenie... x To, że dla kogoś kąpiel dziecka jest wydarzeniem nijak się ma do niezaradności.