Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorazałamka

Początek ciaży a ciężka grypa i antybiotyk :(

Polecane posty

Gość chorazałamka

Witam was dziewczyny Od tygodnia mam ciezka grype - goraczka do 40 st straszne bóle miesni katar i bark apetytu. Byłam u lekarza - dostałam antybiotyk polopiryne S i cerutin - z racji tego ze staramy sie od roku o drugie dziecko mimo tego ze tydzien temu miałam okres zrobiłam test - negatywny wiec ze spokojem wziełam antybiotyk i inne leki. Jednak nie dawało mi spokoju bo mam lekkie plamienia zrobiłąm dzisiaj test a nawet dwa i oba pozytywne - szok wczoraj skonczyłam antybiotyk :( strasznie sie martwie czy to nie zaszkodzi ewentualnej ciazy do tego ten wirus i ta wysoka goraczka :(

Gość gość
Trzeba być dobrej myśli, ani antybiotyk, ani taka choroba, nie jest dobra dla dziecka, natomiast to taka musztarda po obiedzie, trzeba teraz czekać i mieć nadzieje ze będzie dobrze. Staraj się nie denerwować i już nie dokładaj maluszkowi, powodzenia.

Gość gość
nic nie będzie dzieciaczkowi. Bądź spokojna, ja w ciąży co troche miałam infekcje i jadłam antybiotyki jak cukierki:-/ dziecko zdrowe jak rydz. Głowa do góry.

Gość gość
A od kiedy na grypę bierze się antybiotyk? Przecież antybiotyki nie działają na wirusy

Gość gość
Mojej przyjaciółki synek ma wade serduszka po tym jak przyjaciółka miała grupę. Ma serce po prawej stronie i co pare lat operacje w Lodzi. Drugiej kolezanki synek rozszczep wargi i podniebienia. Zalamka.

Gość też brałam
Lekarz nigdy nie może być pewien czy to wirus czy bakteria daje antybiotyk, żeby dzieciątko nie było osłabione i np nie miała wrodzonego zapalenia płuc czy sepsy. Ja jestem pod opieką profesora z krakowskiej kliniki a antybiotyk musiałam wziąć... :-( miałam czerwone mega gardło i do końca nie było wiadomo czy to angina czy zapalenie gardła, wolał dać. Tak jak matka wyleczy się mlekiem z czosnkiem tak u płodu mogłoby to zostać i lepiej wziąć.

Gość też brałam
Nie doczytałam myślałam, że była ciąża i jak u mnie lekarz wolał dać antybiotyk żeby na sto procent wyleczyć. Po co antybiotyk na grypę dostałaś?

Gość chorazałamka
moja lekarka rodzinna stwierdziła że mam bardzo brzydkie i ropne gardło i dlatego miedzy innymi mi dała antybiotyk a mi to było obojetne co mi daje - byle pomogło bo tak zle sie czułam :( i oczywiscie byłam pewna ze w ciazy nie jestem :(

Gość gość
czasami przy ciężkiej grypie, długo utrzymujących się objawach i osłabieniu organizmu, może się rozwijać infekcja bakteryjna i stad pewnie antybiotyk.

Gość gość
Ja tez brałam antybiotyk na początku ciąży(nie wiedziałam, że w niej jestem). Dziecko ma 6lat, jest zupełnie zdrowe, wiec chyba nie ma co panikować.

Gość gość
JAKI KUŹWA "LEKARZ" DAŁ ANTYBIOTYK NA GRYPĘ?@!!!

Gość gość
No profesor Przeciez pisze. lekarz owszem moze nie wiedziec czy worus czy bakteria ale sa odpwiednie badania.

Gość gość
jestem w 5 tc . 2 tyg.temu tez byłam chora i dostałam antybiotyk. moj lekarz powiedzial ze skoro tak czesto choruje to da mi augmentin , ze to lepsze w ewentualnej ciazy niz ciagle infekcje. a bylam w 3 tc - dowiedzialam sie w trakcie brania. jestem spokojna bo gin powiedziala ze go mozna brac. chorazalamka porozmawiaj z gin i juz sie nie martw. teraz nic nie poradzisz. malo to kobiet bierze leki czy robi inne niedozwolone rzeczy nie wiedzac o ciazy i jest dobrze. teraz sie wycisz bo twoj stres dzieciatku nie pomaga. trzymaj sie cieplutko.