Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościaczek

ciąża 35 tydzień i świąd warg sromowych

Polecane posty

Gość gościaczek

Dziewczyny pomóżcie, od kilku dni czuje dyskomfort w okolicach intymnych, a od dwóch dni bardzo swędzą mnie wargi sromowe, paść można. Doraźnie używam jogurtu, ale to uspokaja sytuację na chwilę. W nocy nie budze sie, nie swędzi. Początkowo myślałam ze to alergia na wkładki higieniczne, ale zmieniłam i dalej swędzi. Nie mam upławów, zapach bez zmian. Co to moze być? Jutro biegne do lekarza ale moze zaproponujecie co doraźnie?

Gość gość
Grzyb. Pulmicort i nystatyna, ja to dostałam w ciąży na grzyba.

Gość gość
poszla stad parchaczko wary ja swedza ni nie moge fujjj az sie pohaftowalam

Gość gość
Ja mialam to samo. U mnie to byla kwestia hormonow, przekrwienia. Po porodzie minie.

Gość gościaczek
oj daj spokój, sa bardziej obrzydliwe rzeczy na świecie No właśnie też o tym pomyślałam (ze to grzyb), ostatnio wchłaniam jakieś ogromne ilości słodyczy, moze to z tego

Gość gość
Gosc 22:06 Idz dzieciaku spac, juz dawno po dobranocce. Wroc, jak troche dojrzejesz i zycie poznasz.

Gość gościaczek
no więc byłam dziś u lekarza, stwierdziła że to nie jest grzybica, że jakaś reakcja alergiczna najprawdopodobniej na wkładki, mam stosować provag żel do smarowania, i tantum rosa, no i teraz pytanie, jak długo moge trzymac tantum rosa jak rozrobie z woda?

Gość gość
Ja trzymałam go dzień, to znaczy robiłam roztwór na wieczór i część zużywałam od razu a część rano tylko dolewałam trochę ciepłej wody. Provag żel to dobry pomysł mnie on zawsze pomaga na podrażnienia i pieczenie. Noś bawełnianą bieliznę, pierz ją w płatkach mydlanych oraz prasuj to również pomaga.

Gość gość
Ja rozrabiam tantum rosa „na raty”. Wsypuje pół saszetki do około 300 ml wody i takim roztworem się podmywam na wieczór, a rano rozpuszczam resztę w tej samej ilości wody. Nie stosuj wkładek ze sztuczną siateczką, ani tych zapachowych u mnie powodują one uczulenie i podrażnienie. Jeżeli chodzi o provag żel, to przy podrażnieniu okolic intymnych również polecił mi go ginekolog, co najważniejsze pomógł.