Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Notsocrazygirl

Moje wizyty w Polsce , man dosc

Polecane posty

Gość haluszka
jak to dobrze że Polacy tak sobie nawzajem dobrze życzą,aż miło posłuchać Polak na Polaka może w każdej chwili liczyć,nigdy się na nim nie zawiedzie on się cieszy jak ci dobrze i smuci jak ci źle pomoże ci w pracy,na ulicy a szczególnie za granicą ludzie siedzący na kafe i innych forach wspierają innych dobrym słowem, podtrzymują na duchu zwracając się do siebie piękną polszczyzną no naprawdę aż miło na sercu dobranoc wszystkim zatroskanym o los innych życzę wam tego samego czego życzycie innym

Gość gość
@19:12 jakby tobie za stanie na tasmie placiliby chociaż polowę tego to móglbyś szczekać ;)

Ależ ja się cieszę, że mieszkam w kraju gdzie jeżeli spotyka się polaka, to zazwyczaj jest to osoba, która coś w życiu osiągnęła i coś sobą reprezentuje. Oczywiście w przeciwieństwie do zakompleksionego dresa wyżej. W PL miałem całkiem przyzwoitą pracę, z perspektywą na dużo lepszą. Zarabiałem kilka razy więcej niż średnia a i tak zdecydowałem się na wyjazd, ponieważ po pierwsze pogoda jest kiepska, po drugie ludzie są niełatwi. Mentalności nie zmienisz i jeżeli czujesz się dobrze w innym kraju to po prostu zostań tam gdzie jest ci dobrze. Przy okazji rozwiewając mit o tak zwanym "home sick" - będącym w polskim wydaniu raczej tęsknotą za utraconą młodością niż faktyczną przewagą.

Autorko rozumiem Cie mialam podobnie jak wracalam do PL. Niestety Polacy taka maja mentalnosc, jak komus sie powodzi za granica, to juz od razu jestesmy dla nich bogaczami na dodatek jestesmy egoistami i snobami, bo jak mozna wyjechac z kraju :P ? A mi za granica bylo lepiej, tutaj faktycznie jest taka niemila atmosfera, wszedzie smutne miny, pretensje, wieczne narzekanie itp... A rodzina? Nia akurat bym sie najmniej przejmowala, to twoje zycie i ukladaj sobie jak chcesz, a na te pytania nie musisz odpowiadac. Pozdrawiam :)

Gość gość
Polak Polakowi zawsze pomoże ale dla polskojeyYcznego UKa to tylko w ryj napluć. Zdziwiłabyś sie szmato. Gdybys tyle co ja w tym kraju mgły i deszczu zarabiała, to pewnie byś sie woziła jak gowno po lodzie. Polskojęzyczny śmieć dla którego 14 funa to dobrobyt i bogactwo.

Gość gość
Jaki sukces? czyszzenie kibli nazywasz sukcesem szmato ?

Gość gość
"ściero, szmato" nie dziwię się że takiemu człowiekowi sfrustrowanemu to nigdzie nie będzie dobrze i nikt mu nie dogodzi delektuj się swoim chamstwem,zawiścią i obelgami nie ruszają mnie twoje wyzwiska,bo mi cię żal biedny zakompleksiony człowieczku

Gość gość
O rany ludzie ileż w Was jadu to niepojęte, tragedia I niestety tacy jak Wy w dużej mierze reprezentują Polaków za granicą ... ale na szczęście są tu także normalni Polacy. A te wpisy to też na bank piszą Polacy z Polski którzy chyba jakieś kompleksy leczą, wyzywając innych od ścier i kiblomyjców ... Ja 5 lat "myłam kible" i w tym czasie też podjęłam w UK studia, dalej pracowałam na pół etatu studiując bo mialam tez kredyt studencki, teraz od września mam pracę w nowo wyuczonym zawodzie, żyje mi się dobrze robię co lubię, na nic w sumie nie narzekam może jedynie czasem na szkocką pogodę ... zapytacie ile zarabiam w mojej nowej fajnej umysłowej pracy którą lubię, ale cokolwiek bym nie napisała, to albo byście nie wierzyli albo byście się śmiali, że haha tak mało buhaha, a w głębi duszy 90% z Was żal by pupcie ścisnął, że można tutaj znaleźć dobrą pracę która Ciebie spełnia i zarobić przyzwoite pieniądze ... a osoba która śmieje się z 14 funtów na godzinę to chyba pojęcia o życiu w UK nie ma :) :O :P policz sobie ile to jest przy wymiarze godzin 35-27.5 tygodniowo :) (p.s. niech Wam będzie, moja roczna pensja , PIERWSZA praca w nowym zawodzie czyli początku kariery, to 21 400, no fakt bardzo mało jak na NIE LONDYN). ok 140-150/godz./mies. pozdrawiam

Gość gość
Urzekła nas twoja historia sciero. Jakie to wielkie studia w uku skończyłaś ? Pewnie cos w rodzaju brook university czy inne pierdoły. Teraz to kurfy płaczecie, ze was wyzywamy. Jednak jak wy ciagle szmaty wyzywacie nas Polakow z PL, nasza kulturę, nasz kraj, to jest kurfa dobrze. Kurfy po marnych WSBzdetach zrozumcie, ze nie każdy w PL zyje tak jak wy szmaciska zyliscie. Wcale sie nie dziwie, ze na zmywak musieliście wyjeżdżać, kurfiska bez honoru. Co potraficie w zyciu oprócz czyszczenia kibli robic? No co szmaty po marnych prywatnych uczelniach. Juz ja was dzifki znam. Dobrze, ze was juz w naszym kraju nie ma. Dla was 14 funa na godzinę to majątek a przecież to w uku sa marne pieniadze. To wegetacja. Pyerdolone poyeby od azbestu.

Gość gość
a ciebie kurffo dlaczego nie w kraju nie ma, co? co robisz w UK parooowo?

Gość gość
no napisz paroowo co robisz w UK zamiast honorowo siedzieć w ukochanej ojczyźnie? czemu siedzisz tu i liżesz angielskie rowy swoich pracodawców zamiast honorowo klepać biedę w Polsce - wszędzie podkreślasz jak to gardzisz funtami - to po hooj tu siedzisz ściero? dla ładnych krajobrazów?

Gość gość
Stary daj sobie spokój z tymi szmatlawcami. To sa przegrani ludzie. Bez pomysłu na zycie, bez ambicji, bez pasji. Dla nich szczytem jest pojechać raz w roku na tania wycieczkę, popić cidera w brtyjskim obskurnym pubie i do konca zycia spłacać walaca sie ruderę, ktora dumnie nazywają domem. Naprawdę szkoda prądu.

Gość gość
Wiesz jaka jest różnica miedzy wspaniała PL a zasranym UK. To, ze pracując w zasranym UKu po 5 latach kupiłem sobie piękne mieszkanie w górach, w nowym budownictwie w PL a wy pracując w zasranym uku, nie macie nawet na wkład własny by kupić tutaj te stodole domopodobna. Jeśli juz jakimś cudem weźmiecie kredyt, to będziecie frajerami banków. xxx różnica między Polską a UK jest taka, że ty zarobiłeś na mieszkanie a inni nie??? otóż dla twojej wiadomości - inni też zarobili!!! ty w ogóle czytasz co piszesz??? używasz czasami mózgu debilu??? ty po prostu jesteś chory z nienawiści - już nawet nie z nienawiści do UK tylko do innych ludzi - ciebie po prostu rajcuje wyzywanie i poniżanie innych - tak się po prostu dowartościowujesz biedna istoto - dopiero po 5ciu latach tyrania w fabryce kupiłeś zapyziałą klitkę w Polsce?? klękajcie narody - co za osiągnięcie no rzeczywiście - żadnemu innemu Polakowi na świecie taka sztuka nigdy się nie udała, co? i co teraz? dalej siedzisz w UK bo nie stać cię na to żeby teraz w tej klitce w Polsce zamieszkać ty biedny bogaczu od siedmiu boleści

Gość gość
A emigracyjne suczki i pieski szczekaja dalej, hau, hau, hau. O i jak jeszcze pieknie merdaja ogonkami do swego angielskiego pana i wladcy :D.

Gość gość
Ludzie jakie to żałosne :o te komentarze, aż się płakać chce z żalu nad tymi, którzy używają takiego słownictwa ... :O aha - znam dwóch Polaków tzn Polka i Polak, w innych firmach inne zawody, zarabiające ok. 16 funtów na full time na godzinę w Edynburgu - tutaj jest to naprawdę niezła kasa, uwierz mi. nie każdy mieszka w Londynie, kiedy to do was ludzie dotrze?? No i znam Szkota który nie ma dzieci ,zarabia rocznie ok 31 000 i ledwo co zaoszczędzi 200 funtów miesiecznie, bo tyle wydaje na pierdoły. Poalcy jednak - uogólniając - mają większy szaczunek do pieniędzy i umieją bardziej co nieco zao szczędzic, ale wielu Polaków, którzy są już w UK latami, podjęło decyzję o pozostaniu tutaj i NORMALNYM ŻYCIU a nie ciułąniu pensa do pensa - na co, pytam, na złotą trumnę? wy, którzy macie te wspaniałe domy w Polsce, na starość będziecie siedzieć w tym domach bez żadnych fajnych wspomnień. śmiejesz się z "tanich" wycieczek - a teraz powiedz mi, czy wycieczka po Hiszpanii, kilka różnych miejsc/miast, 9 dni na 2 osoby, koszt 1800 funtów - to mało?? no raczej nie. a tyle wydałam w czerwcu. I mam niezapomniane wspomnienia. dziękuję za uwagę.

Gość gość
Ty kurfo nawet na klitke nie zarobiłaś szmato. Ciagle tylko na zmywaku nakurfiasz i dlatego żal ci dope ściska, ze ktoś w tym zasranym uku czegoś sie dorobił. Nie możesz znieść tego, ze ludzie wola biedniejsza ale normalniejsza PL od zasranego i brudnego UKa. Pełnego absurdów i niedorzeczności. Boli cię, ze ludzie chcący do PL wrócić także znają język angielski, maja kumpli obcokrajowcow i ogólnie soboe szmato w tym kraju radzą. Jednak dla takich ludzi jak ja, nie ma lepszych miejsc do zycia niz PL. To cię kurfo boli, bo jestes nieudolna niemota, nie migocą sobie poradzić we własnym kraju i musisz kible angolom czyścić. Srał na ciebie osioł potepiencu.

Gość gość
Ludzie skąd u was tyle nienawiści ??? Ja was nie rozumiem. Was chyba naprawdę zazdrość zżera, że ktoś sobie w UK poradził. Z tego tematu to wyzwiska lecą w stronę emigrantów, a nie Polaków w PL. Skoro czyści kible to niech czyści na chuj wy wyzywacie ich od zmywaków, szmacisk ??

Gość gość
Niech najpierw kurfy sie naucza szacunku do naszego kraju, do ludzi tam pracujacych, do naszej historii i kultury, to wtedy mozemy zaczac rozmawiac na poziomie. Poki co to sa zwykle sprzedajne sciery, szorujace angielskie kible, bez honoru, wartosci i wiedzy. Zwykle poyeby z brytyjskiego marginesu spolecznego. Kurfiska mysla, ze sa niewiadomo kim, bo do uka wyjechaly na polskim paszporcie i kible czyszcza. Ot mi wielki sukces. Dzisiaj kazdy moze, to robic. Yebac te sciery, mokra szmata od podlogi. Podroznicy wielcy sie znalezli, w kurfe y*****. Tfuuuuu

Gość gość
Doprawdy żałosne Idę pobiegać , mam dzień wolny od "szorowania kibli" zastanawialiście się, Wy wyzywający tutaj ludzi pracujących fizycznie, jak piękna i czysta byłaby Polska, gdyby nie było w niej śmieciarzy, sprzątaczek, co by było gdyby nie było piekarzy, sprzedawców, pracowników fabryk?? nie, wy tylko gardzić takimi ludźmi potraficie. Leczycie w ten sposób kompleksy. bye bye

Gość gość
patrzcie jak się paroowa zafafluniła i zagotowała!!! prawda zabolała szmato, co? 5 lat tyrałeś na klitkę w Polsce i uważasz, że ci ktoś zazdrości? - ha ha ha ha ha ha ha ha nie rozśmieszaj mnie żałosny cwelu zarabiam tyle,że mogłabym co roku taką klitę kupować tylko po co? żeby mieś za sąsiada takie popieprzone ścierwo jak ty? kupiłeś po pięciu latach wyrzeczeń, niedojadanie, mieszkania na pokoju z marginesem społecznym i co? dalej siedzisz w UK bo cię nawet nie stać na utrzymanie i życie w tej norze co ją sobie takim poświęceniem kupiłeś teraz już rozumiem twój jad i zawiść - tyle wypruwania żył i nic z tego - nie zaimponowałeś nikomu jedyne czym sobie możesz poprawić humor to najtańsza puszka piwa od ciapaka i wyzwiska w internecie, bo tylko tu możesz pokozaczyć i nikt nie da ci w mordę

Gość gość
Ja wyjechalam z Polski jakis 12, 13 lat temu. Z poczatku jak wracalam tez byly takie pytania o pieniadze, ale potem sie skonczyly :). Teraz znajomi przyjezdzaja do mnie :).

Gość gość
a czemu nie pochwalisz się gdzie pracujesz i ile zarabiasz, co?

Gość gość
Ta zarabiasz, chyba dopy ciapatym gnojom dając po krzakach. Jestes ściera od brytyjskiej podłogi i to cię boli. Zawsze byłaś nikim i nikim zdechniesz w brytyjskiej fabryce.

Gość gość
już ci lepiej? popluj jeszcze troszkę

Gość gość
jak na razie to ty paroowo zdychasz w angielskiej fabryce - żeby wysłać do Polski parę groszy na opłaty za twoją żałosną klitkę w oszczanym bloku

Gość gość
Ty kurfo nawet takiej klitki nie masz . Ukowski śmierdziuchu

Gość gość
takiej syfiastej jak twoja oczywiście że nie mam - bo to obciach jak beret z antenką kupić taką zapyziałą klitę po pięciu latach wypruwania sobie żył ukowskiej fabryce - ładnie tu ludzie mają z ciebie bekę, że się czymś takim szczycisz ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Gość ladj
bo ci się klawisze zapalą w klawiaturze ze złości , ja to jestem w Polsce i nigdy nigdzie nie wyjeżdżałam, no chyba że na wycieczkę, cieszę się że Polacy pracują za granicami bo moja firma się rozwija dzięki nim budują domy w Polsce lub sprowadzają z Polski materiały wykończeniowe do UK czy innych krajów i mi to graj,bo interes się kręci

Dziewczyno ogranicz wizyty w pl do minimum sama mieszkam od 7 lat w Holandii zero porównania do polski,życie na godnym poziomie kupuje co chce i kiedy chce,wakacje zawsze w pięknych miejscach,dom kupiony bez problemu nie martwię się o finanse . Przyjeżdżam do polski od czasu do czasu wole jeździć na zakupy do Niemiec niż do wiecznie smutnego kraju.Rodzina przyjeżdża do mnie min 3 razy w roku,nie ma za czym tęsknic moje dzieci będą miały lepszy start.