Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jechac sama na wycieczke z biura podrozy?

Polecane posty

Gość MMarianna56
A Może chciałabyś się przyłączyć na wczasy w Turcji w lipcu Mam wolną rezerwację

Gość ania993
chętnie pojadę z kimś na jakomś wycieczke rownież bym chciała ale nie mam z kim czy jest ktoś zainteresowany ??

Gość gośćMaki
ja sama wiele razy jeździłam;) nie ma w tym nic złego chociaż pozwiedzałam to co chciałam i nikt nade mną nie stał i nie poganiał z tym że ja planowałam wszystkie wycieczki sama na własną rękę przez np.portale turystyczne typu: traveloppa i szczerze o wiele mi taniej wyszło...

No właśnie mam ten sam dylemat czy na wycieczkę z biura podróży można pojechać w pojedynkę , zawsze z grupą znajomych człowiek czuje się pewniej , jakie macie doświadczenia?

Gość Kasiulek87
Jak najbardziej można pojechać samemu z biurem podróży. Niektóre biura mają oferty tylko dla singli, więc takie najlepsze. Dodatkowo program jest odpowiednio dostosowany. Ja byłam w zeszłym sezonie w górach, nie znając nikogo. Jako że to była wycieczka autokarem, poznałam już ludzi w trakcie podróży :) Było świetnie! Polecam przeglądarkę travel shops http://www.travelshops.pl/wczasy,oferty,last-minute,408 tu znajdziesz różne oferty dla singli ze wszystkich biur podróży. I naprawdę nie ma się czego bać - a przygoda w pojedynkę, z nowo poznanymi ludźmi jest fantastyczna

Gość gość
Ja byłam ze znajomą. Ale było kilka os w pojedynkę - juz w autokarze posadzili je razem z tyłu. Zrobiły paczkę i były najweselszymi i rozrywkowymi osobami na turnusie, znajomosc na pewno została:)

Gość gość
Ja jestem po 30, a życie mi się tak poukładało, że żyję sama. Zawsze jeżdżę na wycieczki objazdowe sama. Po górach też chodzę sama i dobrze się z tym czuję. Samotny wypoczynek jest lepszy- daje poczucie niezależności.

Gość gość
Jeżeli przekonałeś się już do jakiegoś biuro to nie ma sensu szukać, jesteś zadowolony i to jest najważniejsze. Sam korzystam z biura Ela-Travel z Augustowa.

Gość gość
Fajnym pomysłem na zaoszczędzenie wydatków związanych z podróżami jest tani przejazd. Ja już od lat korzystam z tanich linii autobusowych i dzięki temu mogę wydawać więcej w miejscach, które odwiedzam. Korzystam z usług ECOLINES. Zaglądajcie na ich facebooka, bo mają tam dobre promocje :) https://www.facebook.com/ECOLINES/

Gość miśka010101
Dlaczego głupio? Wiesz ile singielek i ilu singli jeździ na takie wycieczki? Moja przyjaciółka narzeczonego tak poznała. Ja w ubiegłym roku z chłopakiem byliśmy w Hiszpanii z biura Grześkowicz, 5 wolnych facetów było, ale po 1 dniu tak się wszyscy dobrze razem bawiliśmy że nie patrzyliśmy na to czy ktoś przyjechał w parze czy sam.

Jechać i się nie zastanawiać :) Ja co prawda nie byłam, ale jak jeździmy z Itaką to często sporo osób jest samodzielnie na wycieczce (co wcale nie znaczy, że są gorsi czy że źle się bawią). Najczęściej to introwertycy i osoby, które oprócz zwiedzania chcą odpocząć od bliskich :) Raz jak byliśmy w Portugalii to gość, który był sam (grubo po pięćdziesiątce) podrywał wszystkie kobitki - łącznie ze mną - i bez wstępów zapraszał na kolację :P A w portfelu nosił zdjęcie żony i się nim chwalił :D

Gość gość
nie widzę w takich wyjazdach najmniejszego problemu.

Gość gość
z biura podróży zawsze jest raźniej bo towarzystwo masz z góry zapewnione, z drugiej strony zależy czego potrzebujesz - jeśli chcesz odpocząć zawsze lepiej jechać samemu - trochę więcej organizacji przed wyjazdem ale potem wszystko jest wg twojego harmonogramu - gdyby coś fajna stronka do rezerwacji biletów autokarowych to https://busfor.pl/

Gość gość
mozesz, ale jesli np. jedziesz do Niemiec, to kup sobie z fastidcard com dowod tam :P Ja tak zrobilam i powiem Ci, ze to bardzo, bardzo pomaga :D

Gość ataczka
Ja juz kilka razy jechałam sama na objazdówki z Rainbow - zawsze zaraz na początku poznaje się nowe osoby, które tez podrózują same i robi sie niezła impreza :) chyba raz zdarzyło mi się, że była przewaga singli - seniorów ;) ale wtedy po prostu mialam więcej czasu dla siebie i tez nie narzekałam :)

Gość kakofoniaa
też lubię sama jeździć :) niby w grupie, ale jednak ma się pewną niezalezność i mozna w wolnym czasie pozbierac mysli. A jak się trafi więcej samotnych podrózników to tez fajnie :) wszystko sie moze zdarzyc :)

Gość gość
Ja gdy ostatnio pojechalam na kilkudniowa wycieczke z biura podruzy to poznalam fajnego faceta i nawet mnie na krok nie zostawial sama, noce tez z nim spedzalam wcale nic nie zaluje ze mu pozwolilam bo takiego seku w swoim zyciu nie mialam,

Gość annikka3
Ja własnie wybieram się na wycieczkę "Szlakiem hrabiego Drakuli" po Rumuni. Wyjazd z Warszawy. Jesli ktoś ma ochotę się podpiąć, zapraszam serdecznie. :D

Gość dorotkia
Zawsze przeciez możesz ogłosić się własnie tu, albo na fejsie, albo gdziekolwiek, gdzie ludzie szukają towarzystwa :) albo po prostu otworzyć sie na wspolpodrózujacych i znaleźć towarzystwo już w samolocie :)

Gość gość
Jechać. Ja kiedyś tak zrobiłam, zresztą nie jeden raz, nigdy nie żałowałam. najwyzej babę z pokoju przeklniesz, ale yakurat to mozna wytrzymać :D A o zobaczysz i przeżyjesz, to twoje. masz kasę, jedź i się nie zastanawiaj. Facet ani psia[psiuła , nie mogą determinowac mojego zycia., tzn. ich brak. jedź i zdobywaj doswiadczenia!!!!

Gość Lissabetta
Planuję wczasy na Fuerteventurze na przełomie lipca i sierpnia z Rainbow - hotel Elba Carlota. Poszukuję kompanki. Ja: lat 35, wesoła, aktywna, towarzyska. Termin do dogadania.

Gość gość
36 lat z podkarpacia :-) otwarta, towarzyska, również szukam kompanki na wczasy na początku sierpnia :-)

Gość gość
Mam 50 lat i nie posiadam rodziny, ani dzieci a podróże z biurami to moja możliwość by poznać innych ludzi i nie czuć się samotnie. Mieszkam od 30 lat w Krakowie i czuję już jakby to było moje miasta, więc korzystam tylko z biur lokalnych by wspierać firmy niekorporacyjne. Najwięcej dobrych wspomnień mam związanych z biurem Soltur, bo tam najczęściej korzystam z usług turystycznych. Najbardziej wartościowym doświadczeniem, które pozostawiło na mnie ślad była wycieczka do Lourdes. Mieliśmy wspaniałego przewodnika i tak zorganizowany czas, że był czas i na kontemplacje i na jakieś drobne zwiedzanie. Nigdy tego nie zapomnę i po tym doświadczeniu każdemu doradzam chociaż raz skorzystać z biura podróży, by mieć możliwość doświadczenia czegoś pięknego, nie musząc martwić się organizacją.

Gość gość
Mam 50 lat i nie posiadam rodziny, ani dzieci a podróże z biurami to moja możliwość by poznać innych ludzi i nie czuć się samotnie. Mieszkam od 30 lat w Krakowie i czuję już jakby to było moje miasta, więc korzystam tylko z biur lokalnych by wspierać firmy niekorporacyjne. Najwięcej dobrych wspomnień mam związanych z biurem Soltur, bo tam najczęściej korzystam z usług turystycznych. Najbardziej wartościowym doświadczeniem, które pozostawiło na mnie ślad była wycieczka do Lourdes. Mieliśmy wspaniałego przewodnika i tak zorganizowany czas, że był czas i na kontemplacje i na jakieś drobne zwiedzanie. Nigdy tego nie zapomnę i po tym doświadczeniu każdemu doradzam chociaż raz skorzystać z biura podróży, by mieć możliwość doświadczenia czegoś pięknego, nie musząc martwić się organizacją.

Gość gość
Tak, ja też mogę polecić Sotur. Jechałam z nimi pierwszy raz sama i nie żałuję. Poznałam swojego obecnego chłopaka... no ale Rzym właśnie tak wpływa na ludzi :D Poza tym przewodnik bardzo wiele historii znał i pokazywał ciekawe miejsca.

Gość gość
Ja wolę jednak wycieczki zorganizowane przez biuro podróży, bo oni wiedzą co, jak i gdzie. A ja nie muszę tracić czasu na przygotowywania. Dla mnie tak jest wygodniej i bezpieczniej. Od dwóch lat podróżuje z konsorcjum.pl i jestem bardzo zadowolona.

Gość Masskas
no a czemu nie, jak jest dobry organizator to warto jechać! ja tak pojechałam z Coral Travel i świetnie się bawiłam! wszystko było bardzo dobrze zroganizowane! polecam