Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syf na polskim rynku pracy

Polecane posty

Gość gość

Zauważyliście że z pracą jest co raz gorzej? Wszędzie wyzysk, głodowe stawki, kosmiczne wymagania itp?. Kurcze szukam lepszej pracy bo w obecnej się nie rozwijam i nawet na stanowisku biurowym oferują umowy zlecenie za 5zł/h. Tysiąc chętnych na jedno miejsce. Często mam do czynienia z beznadziejnymi pracodawcami, wymagania mają ogromne. Oczywiście dojazd na rozmowę we własnym zakresie, mówią że oddzwonią a potem kontakt się urywa. Nie rozumiem tego kompletnie. Czy żeby w tym kraju zarabiać min 2000/rękę trzeba być doktorem?

Gość gość
u nas ostatnio był kasting na sprzątaczke w szkole. zatrudnili dziewczyne po studiach.

Gość gość
Ja widziałam ogłoszenie ostatnio gdzie szukali pracownika do prywatnego przedszkola. Wymagania: wyższe wykształcenie pedagogiczne, znajomość angielskiego w bardzo dobrym stopniu, min 2 lata doświadczenia w pracy z dziećmi, praca na 0,5 etatu za 600zł/rękę umowa zlecenie.

Gość gość
nikt ci nie kaze pracowac w polsce przeciez? stopka: czy jako psychiatra powinienem spalic sie w piekle czy nie?

Gość gość
Taki z ciebie pracodawca jak ze mnie papież.

Gość gość
Pracodawca i juz do smietnika bo ci puszki wyzbierają ćfoku hahaha:-)

Gość gość
u nas w Polsce nie ma pracy bo rząd zrzucił zatrudnianie na SEKTOR PRYWATNY to sa tacy sami ludzie jak ty, prowadzą działalność, płaca zus, podatki, kombinuja jak mogą i dlatego te umowy i płace są do du/py nie z ich winy tylko z winy polityków wyobrax sobie że ty masz np cukiernię i potrzebujesz zatrudnić sprzdawczynię, dasz jej umowe na 2000 zł ? do tego musisz odprowadzać koszty przy umowie o prace koszt pracownika wyniesie cię 4 tysiące i jak zarobisz skoro musisz tyle dać sprzedawczyni ? zastanów się i pomyśl , na pewno dasz umowę śmieciową z jak najniższymi opłatami albo robota na czarno i płaca pod stołem , lepiej dać pracownikowi jakies pieniądze niż haracz dla państwa które cię okrada a zakłady panstwowe nie istnieją , zlikwidowane , prace maja tylko urzednicy w urzędach

Gość gość
dokladnie o to chodzi , w tym tkwi problem

Gość gość
a czemu jak zamykano zaklady pracy, to ludzie nie protestowali? łatwiej by sie teraz zylo wszystkim... ja byłam dzieckiem, jak byla ta prywatyzacja, wiec nic nie mogłam

Gość gość
powiększ sobie obrazek ze zdjęcia i przeczytaj

Gość gość
Inspiracją może być nowy cykl na YT Talk Not Show: odkryj swoją pasję, poznaj kulisy zawodów http://youtu.be/jbBcKD-XPBw. Polecam :)