Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skóra twarzy

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem z cerą twarzy, to bardzo irytujący problem.. Otóż skóra na czole, nosie, pomiędzy brwiami mi się przetłuszcza, jeżeli chcę zmyć wodą ten tłuszcz z nosa i twarzy to skóra robi się bardzo sucha.. Szukam jakiegoś kremu/żelu który mi pomoże.. Mam nadmiar sebum szczególnie na nosie, a najbardziej wkurzające jest to latem kiedy jest gorąco.. Ponadto często wyskakują mi bardzo czerwone pryszcze, ale to w zasadzie tylko na nosie.. Ostatnio chciałem wypróbować jakiegoś żelu, więc spróbowałem Garnier czysta skóra 200ml ale nałożyłem tylko na policzki blisko nosa żeby zobaczyć jak to w ogóle zadziała, otóż po jednej stronie skórę wygładziło mi bardzo dobrze, a za to po drugiej wyszły mi dwa okropnie czerwone pryszcze.. Nie wiem czy to wina tego kremu/żelu czy wyskoczyły bo po prostu miały wyskoczyć.. Może ktoś da mi jakieś rady odnośnie tego i czy może jakiś inny żel lub krem mi poleci bo nie wiem czy ten stosować dalej i sprawdzić na nosie, bo jeżeli to od kremu to nie chcę żeby mnie totalnie wypryszczyło... dodam tylko że jestem chłopakiem więc nie znam się za bardzo na żadnych maseczkach, kremach i innych kosmetykach, także proszę o jakieś przejrzyste opinie pozdrawiam

Gość gość
ile razy jeszcze będziesz pytał o to samo? woda nie zmyje tłuszczu z twarzy, bo nie posiada takich możliwości, podobnie jak nie ma też właściwości nawilżających, a garnier jest jednym z najbardziej drażniących żeli do mycia twarzy poza tym efekt pojedynczego użycia danego produktu nie jest żadnym wyznacznikiem skuteczności, bo wszystkie kosmetyki do codziennej pielęgnacji cery są przeznaczone do systematycznego stosowania w kilkumiesięcznych kuracjach

Gość gość
Najlepiej wybierz się do salonu kosmetycznego, gdzie doradzą Ci jakie kosmetyki masz używać. Wpisz sobie "konsultacja" na stronie www.dobrakosmetyczka.pl i nazwę miasta z którego jesteś. Często takie konsultacje są bezpłatne.

Gość gość
na taki typ skóry jaki masz najlepsze są kosmetyki z minerałami morskimi wypróbuj tonik z Perfecty z minerałami morskimi, Oczyszczanie poszukaj też z tej serii peelingu drobnoziarnistego, peeling rób raz, dwa razy w tyg (co jeden, dwa dni) w serii jest też żel do mycia twarzy z drobinkami skóry nie należy agresywnie odtłuszczać bo to jedynie nasila problem, unikać kremowych peelingów (lepsze te żelowe, beztłuszczowe bo nie powodują wysypu pryszczy) należy też unikać kosmetyków z alkoholem (np. wszystkie te typowe kosmetyki do cer trądzikowych) alkohol podrażnia, przesusza a potem wzmaga wydzielanie tłuszczu serię kosmetyków o której piszę znajdziesz w Rossmanie, nie są drogie, peeling możesz na próbę kupić w małej saszetce, kosztuje około 2 zł

Gość gość
Miałam podobne problemy ze skórą na twarzy. Raz mialam tak sucha ze Az mi się lyszczyla a raz była strasznie tlusta, gdy tylko u kogos bylam a nie u siebie i myłam twarz inna wodą od razu pojawialy mi się wypryski itp. Zdecydowalam się na wizyte w www.spaszczecin.com , gdzie profesjonalnie się mną zajeli. Na początek zrobili mi badania żeby stwierdzic jaki mam rodzaj skory , a pozniej dobrali mi odpowiednie zabiegi. Teraz już nie mam problemow ze skora, raz na jakies 3 miesiace chodzę tylko to tego salonu na odświeżanie i jestem bardzo zadowolona.