Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

segregowanie prania

Polecane posty

Gość gość

Ja od zawsze dziele koloraami. Biale na 60 kolorowe i czarne na 40 st. I w sumie piore majtki z recznikami i sciereczkami kuchennymi. Teraz mnie oswiecilo ze to hm... Nieestetyczne conajmniej. Jak wy segregujecie?

Gość gość
piorę ręczniki i ścierki osobno na 70-90st. Ciemne, białe i kolorowe na 40, zwykle na bardzo krótki program, bo raczej z gównem się nie bijemy.

Gość gość
Ręczniki osobno, ścierki kuchenne osobno. 60 st. Pościel biała, pościel kolorowa. 40-60 st. Ubrania ciemne, kolorowe. 40 st. Rzeczy delikatne 30 st.

Gość gość
Ja tylko dziele wg kolorów. Na ciemne i jasne. Majtki piorę z ręcznikami i innymi ubraniami w 40 stopniach, ciemne w 30.

Gość gość
Ręczniki razem, ścierek nie piore,mam ręcznik kuchenny i z recznikami piore a jak coś się rozleje to używam ręczników papierowych. Ręczniki 60 st Spodnie 40 sto Pościel 60st Ubranka dzieci razem wg koloru delikatne 30-40 bo te40 to i tak niewiele, resztę musi zdziałać proszek kurtki np w 40st majtki z skarpetkami lub do ręczników wrzucam gdy mam np kilka sztuk

Gość gość
Jasne 60 ciemne 40 mieszam wszystko razem oprócz ręczników 60-90 zależy jak mi leży to samo pościel 60 lub 90

Gość gość
Ja tez piore majtki skarpety ze scierkami i recznikamil

Gość gość
A ja majtki ze skarpetami a reczniki ze scierkami

Gość gość
Ręczniki i ście rki 90 stopni szkolne ciuchy osobno na 40. St. Są prawie czyste . domowe tzn takie podwórko we 60 st . białe z białymi 60 st. robocze dłuższe pranie na 60 st . majtki kolorowe piórem z kolorowymi domowymi rzeczami .

Gość fwefwe
Ja segreguję po kolorach i ewentualnie delikatności materiału. Piorę prawie wyłącznie tylko w 40 stopniach. Praktycznie nie zdarzają mi się rzeczy w takim stanie, żeby potrzebna była wyższa temperatura. Męża, zabrudzone w pracy ubrania piorę osobno.

Gość gość jjnb
Wg koloru, u mnie jest białe, czarne, czerwone i pozostałe kolory. Ścieżki i ręczniki sa w białym praniu, piore razem bo mamy bardzo mało białych rzeczy i zeby uprać same białe ubrania musiałabym włączyć niemal pusta pralkę.