Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mieszkających w domku jednorodzinnym

Polecane posty

Gość gość

Pewnie jest tu sporo osób które mieszkają w domu jednorodzinnym. Jak wygląda zabezpieczenie waszego domu przed złodziejami? Macie specjalne alarmy, bramy wjazdowe, garażowe których obcy nie otworzy?

Gość gość
nie zabezpieczam, kazdy jest mile widzianym gosciem co oczywiscie nie znaczy ze nie wyciagam wnioskow z czyjegos zachowania

Gość gość
w zasadzie od czasu gdy pewien imam w meczeciw usilowal mnie wyprosic bo zamyka interes i spieszy sie na kolacje :P rabnelam mu wtedy czerwony dywanik i zegarek z kompasem wskazujacym drode do mekki i wiesz co? nie mam zadnych wyrzutow sumienia dzis zrobilabym tak samo.

Gość gość
ja mam drzwi antywłamaniowe i ubezpieczenie.

Gość gość
Drzwi.antywłamaniowe, żaluzje zewnętrzne. Ubezpieczenie przedewszystkim

Gość gość
mam bramę przesuwną na posesji oraz bramę garażową otwieraną również z pilota. Bramy wstawili nam z firmy http://emtech-sklep.pl/. Oni również uzbroili bramy automatykę. Dodatkowo na posesji mam kamerę przemysłową. Czujemy się bezpiecznie.

Gość gość
firma ochroniarska sama tabliczka już odstrasza

Gość gość
Ja tam nawet drzwi do domu (od ulicy) nie zamykam jak coś robię w piwnicy czy za domem. Dobrzy sąsiedzi są lepsi jak agencja ochrony.

Gość gość
To prawda sasiedzi to taki osiedlowy monitoring, w kazdym razie tak jest u mnie:) ja jedynie mam plot, furtke i ubezpieczony samochod w generali przed kradzieza, ktory stoi na podworku. Jak narazie nie mialam zmartwien i mam nadzieje, ze tak pozostanie.

Gość gość
Pies biega.

Gość gość
mieszkam w zabudowie szeregowej 240m, środkowy segment, mam psa wielkości sarny, który drze japę jak tylko ktoś do drzwi podejdzie - ludzie na spacerze omijają o szerokim łukiem - więc nie sądzę żeby się ktoś pofatygował do środka - może ewentualnie piwnicę splądrować - ale tam nic nie ma cennego poza starym meblościanem w stylu wczesny gierek na połysk, który robi za składowisko gratów i narzędzi... pieców nikt mi na plecach nie wyniesie, rowery mam na strychu, kosiarkę - a niech weźmie - będzie pretekst do kupienia w końcu nowej, bo jest cała poklejona taśmą izolacyjną ale cholera nie chce się zepsuć mimo już 15 lat. No i jak rozpierdzieli tą pancerną drewnianą bramę od garażu to kupie sobie na pilota składaną - też będzie pretekst do wymiany :)

Gość gość
Drzwi antywł,alarm,kamery i pies oraz sąsiad który popatrzy co sie dzieje.

Gość gość
u mnie jest instalacja alarmowa, dobra jakościowo, cały system od http://www.telus.com.pl/oferta/alarmy/ - niby mieszkam na 1-szym piętrze, le jednak u sąsiada przy balkonie są kraty, potencjalny złodziej mógłby się po nich wspiąć, więc wolałam zainwestować w solidne zabezpieczenie alarmowe.

Gość gość
Mój dom jednorodzinny niezwykle skutecznie i solidnie zabezpieczają systemy ochrony od www.atline.pl. Siostra mi poleciła tę firmę i absolutnie się na nich nie zawiodłam. Tamtejsi fachowcy są prawdziwymi specjalistami w dziedzinie zabezpieczeń, a ich produkty się nie psują, sprawnie działają, są po prostu super jakości. Jak najbardziej polecam CI się właśnie do nich odezwać w sprawie ochrony domu. Obsługują fachowo

Gość gość
My z mężem natomiast zakupiliśmy specjalne wkładki antywłamaniowe od www.jeden-klucz.pl. dzięki nim czujemy się w domu zdecydowanie pewniej. To były bardzo dobrze wydane pieniądze. Wkładki mają długi okres gwarancji, ale wydają się bardzo trwałe. Ta firma ma też wieloletnie doświadczenie w zakresie produkcji systemów Master Key. Ich fachowcy świetnie znają się na rzeczy, można ich wypytać o wszystko, polecam CI się z nimi skontaktować

Gość gość
Mieszkam w domu cale swoje zycie nigdy nie mialam z tym problemu,porzadne ogrodzenie,brama przesuwna i tyle. Okolica spokojna,w niedziele nawet ludzi nie widac zbytnio

Na pewno dobrym rozwiązaniem są dobre drzwi antywłamaniowe ale np. automatyka bramowa też dużo zdziałac może nić te stare bramy jakie się wczesniej stosowało. Na pewno SSWiN pomaga. U mnie w domu taki system napadu i włamania (http://www.miwiurmet.pl/) jest w panelu na przodzie domu i jak coś to się nie martwię co się dzieje w domu :) A to na pewno lepsze niż samo trzymanie psa na podwórku. A system zakupiłam w Miwi Urmet w Łodzi więc stronkę powyżej podrzucam

Gość murarz13
My znaleźliśmy stronę z ciekawymi rozwiązaniami http://www.nice.pl/Produkty Szczególnie zainteresowała mnie propozycja rozwiązania automatyki do rolet. To może być dobre rozwiązanie, szczególnie w oknach w niższej partii domu. Musimy zgłębić ten temat.

Gość uleczka131a
A myślałaś by zainstalować takie urządzenie http://sterownikitech.pl/modul-ethernet-st-505,id85.html Moduł współpracuje z komputerem i nawet będąc daleko od domu kontroluje się pracę kotła, temperaturę. Jest możliwość zainstalowania powiadomień alarmowych. Jest to rozwiązanie dodatkowo zabezpieczające twój dom.

Gość gość
jakoś specjalnie nie zabezpieczam się tzn. nie mam ochrony jak niektórzy tu piszą;). Myślę, że solidne drzwi i brama są wystarczającym zabezpieczeniem. Drzwi i bramę kupowałam w salonie http://www.erbi.pl/. Wszystko szybko zamontowali i cena była przystępna.