Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jarcos

Jaszczurka zwinka i jej hodowla !

Polecane posty

CZEŚĆ mam do was pytanie mam moją jaszczurkę samiec zwinki nazywa się VEGA ma 23cm,3mm mam terrarium bogato wyposażone basenik,wodospad,strumyki. moja jaszczurka kocha wodę regularnie ją myję ale myślę że ma za duże terrarium tylko nie wiem za bardzo co z nią zrobić jest u mnie już 2 lata wiem jak sie nią opiekować ale kiedy próbuję się z nią bawić taką mini mini piłeczką ona gryzie po palcach jest dosyć duża kiedy daję jej jeść takiego dużego konika polnego ona atakuje go tak jak by miała do wszystkiego jakieś pretensje wcześniej jak była mała taka nie była jak ją uspokoić kiedy głaskam ją po główce ona ciągle gryzie próbowałem dać mu samiczkę ale ja tez gryzie więc puściłem tą samiczkę nawet jak daje jej pobiegać to nie boi się mojego kota a jak mój kolego przyniósł swoją myszkę to moja jaszczurka ją atakowała wcale sie nie boi niczego proszę co jej jest jest strasznie agresywna dużo pije i dużo je ale przedewszystkim jest bardzo agresywna pomocy :)

Cześć Jarcos, ciekawe to co piszesz.. Ma charakter skubana... Ja bym się tym może aż tak nie przejmował; jeżeli to dla Ciebie duży problem, to bardzo mi przykro, że nie pomogę. Jednak Ty mógłbyś pomóc mnie, dlatego piszę. W tym roku zwinąłem z lasu zwinkę - dużego pięknego samca. Nie będę się rozpisywał na temat warunków jakie mu zapewniłem, bo nie w tym rzecz. Chciałem się nim nacieszyć i pod koniec lata zwrócić naturze ale.. zakochałem się w nim. Na pewno zauważyłeś, że te gadziny się świetnie oswajają i moja jaszczurka też się niesamowicie udomowiła. Mogę się z nią bawić jak ze szczurkiem, je z ręki itd. Kiedyś miałem zaskrońca i było to samo. Cóż, naturalną koleją rzeczy odwidziało mi się wypuszczanie jej (po co ma ją jakieś ptaszysko wyhaczyć :-) ). Pochwaliłeś się w innym wątku, że miałeś zwinkę przez ponad rok. Oznacza to, iż u Ciebie zimowała... No właśnie - sądziłem, że jaszczurka nie przeżyje zimy w niewoli. Tak czytałem tu i tam. Zastanawia mnie co zrobiłeś, że nie zapadła w sen ani nie padła. Będę bardzo wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam