Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ponowne wykorzystanie pampersów co wy na to

Polecane posty

Gość gość
ponowne zakladnie pampresa moze doprowadzic do zapalenia drog moczowych u dziecka, nie robcie tego.

Gość Babcia 1
Czy ten post to żart?????:D Nie wyobrażam sobie takich "sztuczek" z pampersami.Nie stać cie na dziecko, to po co urodziłaś.Oddaj ludziom których stać wychować dzieciaka. Wyobrażam sobie jaki masz smród w chałup[ie😡

Gość Babcia Jagna
Czy ten post to żart?????:D Nie wyobrażam sobie takich "sztuczek" z pampersami.Nie stać cie na dziecko, to po co urodziłaś.Oddaj ludziom których stać wychować dzieciaka. Wyobrażam sobie jaki masz smród w chałup[ie😡

Gość gość
biedne dziecko autorko doradzam rzucić zużytą podpaskę na kaloryfer i użyć ponownie jak wyschnie :-D

Gość gośćaaa
No to jakieś chyba kpiny są i jaja no ludzie jest tyle mozliwości zaoszczędzenia i to o wiele zdrowszych niże ten pampers ja 5 lat temu gdy syenk jeszcze robił w peiluchy, kupiłam sobie prze zinternet dwie pary pieluchomajtek, z wkłądkami i z nieprzepuszczająca wilgoci powłoką, używałam ich w domu na zmianę. żurzyty prałam od razu ręcznie i suszyłam na grzejniku, zanim ten drugi się zurzył a wytrzymywał nie jedno siku to ten pierwszy już był suchy, więc tamten szybko zapierałam i na grzejniczek. Nie wymagało to ode mnie wiele wysiłku na prawde. Pieluchomajtki nie były duże szybkio się je zapierało w wodzie i mydle. I tak oszczędzałam w domu na wyjście zabierałam jednorazówki. To było 5 lat temu, dzisiaj pewnie jest duzy wybór w tych peiluchomajtkach na pewno sa lepsze i tańsze można kupić więcej i mieć na zmianę. Na prawdę nie bądźcie juz tacy wygodni i nie opszczędzajcie w ten sposób na dzieciach, pampersa powinno się zmieniac częściej a nie tyle fgodzin dzieciak chodzi az ten pampers wisi do kolan no masakra jakaś sami sobie to załóżcie i chodźcie.

Gość gość
Nie dosc zr zaklafaja drugi raz brudnego obsikanego pampersa to jeszcze kisza to dziecko ppl dnia w jednym bo przysluguje mu 3 dziennie. To horror jakis. Decydujac sie na dziecko chyba logiczne jest ze na pampersy i mleko musi cie byc stac! A jak bie masz kasy zeby daz wiecej niz 3 na dobe to kup tetrowki koszt chuba zlotowke czy dwa i w domu uzywaj ich! Tylko nie susz obsikanych woda i mydlo nie kosztuje kroci wiec wypierz i susz. Lepsze to niz obsikany pampers. Twoim tokiem myslenia np wkladki higieniczne tez nie sa brudne czy obsikane to wywietrz na sznurku i na drugi dzien zakladaj a bie dziecku zalujesz czystej pieluszki. Dady w biedronce kosztuja 50zl za 120 sztuk a mniejsze rozmiary nawet 150 wiec do jasnej cholery nie stac cie ???? Za co ty dziecku kupijesz owoce warzywa?? Czy ma wydizelone jedna rozycKe kalafioru na dzien?? I jedna setna jablka zeby na dluzej starczylo??? A jak zachoruje za co leki kupisz jak ty na pieluchy nie masz? Po co to biedne dziecko sprowadzilas na swiat zeby wiecznie bylo wysmiewane i uwazane za gorsze w szkole?? Bo na jedzenie cie nie stac to co tu o ubraniach czy zachciankach dla dziecka mowic. Ech szkoda mi tego dzieciaka. Ja nie mam miliona na koncie ale dziecko ma wszystko czego potrzebuje i nie wpadla bym zeby oszczedzsc na pampersach i zakladac brudne! Gdybym kasy nie miala uzyeala bum tetry!!!

Gość gość
Ja tak robie. Co w tym dziwnego

Gość gość
Ja tez tak robie. Malemu pampersa wysusze i ok. No dalej stare jedze jedzcie po mnie jak po szmacie.

Gość gość
a sobie zalozylabys wysuszona podpaske? albo osikane majtki? chcecie oszczedzac to oszczedzcie na sobie,bo takie male dziecko nie powie wam,ze je piecze czy pecherz boli,a wy doskonale bedzieciw wiedzialy. skrajna glupota. oszczedzac na pampersach zeby potem wydac na leki. nie dzis nie jutro i nie za rok ale za kilka lat moze to byc przyczyna wielu problemow jak i drogiego leczenia. zdajecie sobie z tego sprawe?

Gość gość
Jeśli tak robicie, to jesteście skończonymi idiotkami, bo możecie dziecku zniszczyć zdrowie do końca życia, w moczu (a tym bardziej w podgrzanym na grzejniku) bardzo szybko rozwijają się bakterie i przez tego pampersa wnikają przez cewkę moczową do układu moczowego, możecie doprowadzić nawet do ciężkiej niewydolności nerek = dializy=przeszczep lub śmierć.

Gość gość
Jestem osoba z 22:24 podpuscilam tylko was, moze wiecej negatywnych opini przemowi do rozumu kobieta ktore tak robia. Ja osobiscie i mowie teraz powaznie nigdy tak nie robilam i nie zrobie

Gość gość
Ja tez dla jaj tak napisalam a one lyknely. Mojq córka ma 6 lati nigdy w wysuszonym nie chodzila :-D

Gość gość
"Maja cala paczke kinderkow poczestowalan bo jednym batonie zapakowanym!! Jakbus widziala jak patrzyly te dzieci jak mojej dawalam porzeraly wzrokiem to glupio mi bylo schowac. Zapytalam czy chca. Myslalam ze z papierkiem zjedza. I to ma byc swiadome niepatologiczbe rodzicielstwo???" Tak! Bo świadome rodzicielstwo to nie dawać dzieciom słodyczy które szkodzą zdrowiu tak samo jak np. palenie papierosów. Ty każdego dnia pracujesz żeby widzieć swoje dziecko na fotelu dentystycznym z wiertłem w buzi i każdego dnia pracujesz na przerost grzyba Candidy w jelitach z czego się bierze po latach mnóstwo chorób w tym nowotwory. Tak. "Bardzo świadome" reprezentujesz rodzicielstwo. Ale pewnie dla ciebie to nic takiego. Tak jak dla wielu ludzi palenie petów to nic takiego.

Gość gość
Lyknely bo one taki sa, szukaja tematu tylko po to zeby komus dolozyc. Nie pomysla czy to prawda, myslenie to za duzo jak na nie. One pptrafia tylko krytykowac inne bo w ten sposob dowartosciowuja siebie

Gość gość
22:34 Podaj mi jakiegoś linka w którym by to pisało że nie zmienianie pieluchy co dwie godz może powodować niewydolność nerek. Nigdy w życiu nie czytałam o niczym podobnym. Jedyne co pisze to to że dziecku mogą się robić odparzenia. Ale moje nie ma żadnych odparzeń.

Gość wifigdańsk
o boże nei wierzę... juz bym wolała głodowac ale takie rzeczy robic?? jak chcesz zaoszczedzic to przerzuc się na tetrowe. pomysl-zakladac dziecku owszem wyschnietą ale jednak z moczem w srodku pieluche...nie zal ci tego dziecka swojego wlasnego ktore powinno byc dla ciebie najwazniejsze i takie rzeczy jak pieluchy to nie ma wogole tematu to nie powinno ci nawet na mysl przyjsc zeby tak oszczedzac. owszem ja staram sie oszczedzac,nie ze wzgledów finansowych ale z szacunku do naszej planety, ale na pieluchach oszczedzac?? słyszałam kiedys o takiej naszej kolezance ze szkoły ktora tak robila,ogólnie dziewczyna zakrecona i hcyba trochę uposledzona (nie bede zdradzac szczegołów,wystarczy fakt ze bedac w ciazy próbowala swoje dziecko sprzedac zagranicę),całe miasto ją obgadywało m.in. za te suszenie pieluch.tak mi się przypomniało jak przeczytalam ten temat. o fuj, poprostu masakra.

Gość gość
możesz przerobić na czapkę dla siebie

Gość wifigdańsk
a moze chusteczki higienniczne oszczedzaj,jak się wysmarkasz to rzuc na kaloryfer a jak wyschną to można spowrotem użyć bo przecież już sa suche i papier toaletowy też może schnąć na kaloryferze.

Gość gość
śmiejecie się, ale ja pracuję w pomocy społecznej i u moich klientów widok pampersa na kaloryferze albo przy piecu to norma, już mnie to nawet nie dziwi... No za to Ty powinnaś wstydzić w końcu pracujesz w pomocy społecznej to gdzie ta Wasza pomoc jak muszą dzieciom pampersy suszyć na kaloryferze i piecu ,dobrze że chociaż mają je ciepłe ale to pewnie Wasza zasługa.

Gość gość
tak, bardzo się wstydzę, że ja pracuję, a moi klienci żyją między innymi z moich podatków :O może powinnam im ze swoich pieniędzy kupować te pampersy? nie znasz życia, a się wypowiadasz. a w praktyce wygląda to tak, że niestety, wielu rodziców woli wysuszyć pampersy na kaloryferze a za oszczędzone pieniądze kupić sobie papierosy - bo na to pieniądze zawsze muszą być. zresztą, ja się akurat nie zajmuje przyznawaniem pomocy finansowej, ale mniejsza z tym.

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/177571/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-mase-urodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html