Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatulka300

Fajny pomysł?co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość agatulka300

Witam wszystkich.Mam taki pomysł na sklepik ale napiszcie co wy o tym sądzicie. Chciałabym otworzyć nie duży sklepik z rzeczami używanymi taki pchli targ...np talerzyki,kubeczki,zabawki używane itp.Zastanawiałam się tez nad komisem ,czyli brac od lud********is takie rzeczy i rozliczac sie z nimi po sprzedaży.Wspomnę że mieszkam w małej mejscowości okolo 11tys mieszkancow.Jak sądzicie szło by coś takiego?moze ktos mieszka w mescie wktorym takie cos jest?

Gość gość
ZUS i czynsz cie zje

Gość gość
Dziwny pomysł, myślę że nic na tym nie zarobisz. Może jako dodatkowy dochód taka wyprzedaż swoich niepotrzebnych rzeczy, ewentualnie jakieś książki itp. miałaby sens, ale jako biznes nie wyjdzie.

Gość gość
czy ja wiem...sklepy z odzieżą używaną jednak jakoś istnieją i mają się dobrze więc mysle ze to taki nie głupi pomysł. Tez oplacaja zus i lokal wiec warto zaryzykowac.

Gość gość
ile tych talerzy bys musiała sprzedac abys zarobiła na czynsz Zus a i jeszcze zeby zapłacic dostawcy tego towaru no i zysk dla ciebie

Gość gość
a ja myślę że to pomysł ciekawy. U mnie w miasteczku (około 15 tys mieszkancow) jest taki komis z używanymi rzeczami. Drobne agd,porcelana,ręczniczki,serwetki,zabawki itp .Pani prowadzi ten punkt juz ponad 2 lata i widać że ma klientów .Wcześniej powadziła szperak i nie za bardzo jej to szło a tu jakos zarabia na siebie.Ja jestem za takim pomysłem.

Gość gość
a i dodam ze towar oddają ludzie w komis więc rozliczasz się dopiero po sprzedaży...więc jeden wydatek mniej.No wiadomo musisz zaopatrzyć sklep na początek .

Gość gość
Możesz spróbować, wielkiego wkładu własnego nie będzie przecież, tylko pamiętaj o dobrej reklamie by ludzie w okolicy wiedzieli że coś takiego w ogóle istnieje. Ja swoją firmę np. reklamowałem za pomocy torebek. Do każdego zakupu dawałem taką bawełnianą razem z logo firmy i adresem. Jeśli zainteresował Cie ten pomysł możesz wejść np. na http://www.arprint.com.pl/ i sobie sprawdzić.

Gość gość
Jeśli szukasz finansowania swojego biznesu zapraszamy do zapoznania się z ofertą Biura Rachunkowego Super Księgi http://superksiegi.pl/oferta/. W naszej ofercie znajdują się pożyczki hipoteczne dla firm, kredyty dla Start Up'ów czy darmowe konta bankowe. Dodatkowo możemy zapewnić obsługę Wirtualnego Biura w tym adres do rejestracji i korespondencji, nielimitowaną obsługę korespondencji, skanowanie i przysłanie mailem. Zapraszamy, pomożemy rozkręcić Twój biznes.

Gość gocha_ch
jak dla mnie spoko pomysł - sama bym poszła do takiego sklepu, ale co do zarobków to faktyczznie ciężko stwierdzić, nieraz najlepsze pomysły upadają bo nie mają odpowiedniego finansowania... ale jeżeli to bedzie twój biznes może staraj się o pożyczkę z Funduszu dal Kobiet? http://cenabiznesu.pl/-pozyczka-dla-przedsiebiorczych-kobiet to jest program Ministerstwa Gospodarki dla przedsiębiorczych kobiet

Gość agatulka300
a czy taki biznes z używaną odzieżą a zwłaszcza rajstopami i majtkami dla fetyszystów nie byłby źle przyjęty w tak małym mieście?