Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola20k

jak rozpocząć rozszerzanie diety malucha

Polecane posty

Gość ola20k

Moja córka ma 5 miesięcy. karmiona jest mlekiem modyfikowanym Chciała bym rozszerzyć diete mojego dziecka ale kompletnie niewiem od czego zacząć. Pediatra do którego chodzę gdy go o to spytałam powiedział tylko zebym najpierw dawała owoce a w 6 miesiącu zupki jako osobny posiłek dał poradnik bobovity i kazał przeczytać. inny z kolei kazał dawać 3-6łyżeczek najpierw warzyw np marchewki dziennie przed posiłkiem mlecznym. już sama niewiem którego mam słuchać jakoś nie wyobrażam sobie zeby np jabłko czy marchewkę dawać jako osobny posiłek i dziecko miało by wytrzymać 5 godzin do naastępnego posiłku mlecznego. Proszę pomóżcie . Przyda mi się każda rada

Gość ola20k
;(

Gość ola20k
czy sa tu jakieś doświadczone mamy które mogą mi pomoć ????

Gość gość
Poszukaj na necie

Gość ola20k
na necie sa różne wersje dlatego chciała bym aby napisały mamy jak one sobie z tym poradziły

Gość gość
Ja mam 5 miesięcznego synka. Jak skończył 4 miesiące zaczęłam podawać warzywa. Najlepiej zacząć od warzyw, bo jak dziecko poczuje słodki smak owoców to może nie chcieć potem warzyw. Zaczęłam od ugotowanej i przetartej marchewki. Na początek 2-3 łyżeczki. po 30min -1 godz, jak mały marudzić, dawałam 120 ml mleka. Na początek ma to być próbowanie nowych smaków, dziecko się tym nie naje wiec i tak za chwile podasz mleko. Mały próbował juz ziemniaka, marchewkę, brokula. Teraz wprowadzamy owoce, banan, jabłko. Możesz jabłko podać z kleikiem ryzowym. nasz teraz juz zjada większe porcję wiec te 3 godz wytrzyma do następnego posiłku. A, i dziecko nie musi jeść 4x 180 ml, jak jest napisane na etykiecie. Nasz pediatra powiedział ze etykiety to jedno a życie to drugie. W słuchaj się w dziecko i podawaj mu posiłki jak ono tego potrzebuje. Jednak staraj się utrzymać odstępy min 2-3 godz.

Gość gość
Następna ktora podaje dziecku mleko modyfikowane zamiast piersi...idiotka nawet własnego dziecka wykarmić nie potrafiła...

Gość gość
mi pediatra mówiła,by zaczynać od warzyw, gdyż jak się zacznie od owoców, to poczuje dziecko słodkie i warzyw nie będzie chciało. Najpierw3-4 łyżeczki gotowanej marchewki, za kilka dni ziemniak czy brokuły. potem owoce, a potem mięso najpierw raz na tydzień królik lub indyk ,potem codziennie

Gość gość
żal Ci? że inne nie będą mieć obwisłych cycków jak Ty.

Gość ola20k
Dziękuję bardzo za pomoc ;)

Gość ola20k
Skoro nie wiesz to mnie nie oceniaj. Karmiłam dziecko 4 miesiące piersią ale ze względu na swoje zdrowie musiałam przerwać laktacje. w ciągu tych miesięcy schudłam 16 kg i waże niecałe 50kg wpadłam w anemie karmiła bym nadal ale mogło by to się dla mnie złe skończyć. Najpierw może spytaj a potem oceniaj.

Gość gość
najpierw warzywa

Gość gość
ja daje swojemu marchewkę , brokuły potem mleko, między posiłkami soczki

Gość gość
;/