Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyrywanie zęba przez sen dziecku .... dobry pomysł ?

Polecane posty

Gość gość

małej sterczy jedynka, normalnie do przodu. cała sie rusza. wychodzi nowy ząb co widac. niechce za nic dac wyrwac choc przyznam ze dla mnie to hardgor. mysliczie ze rwanie jak mała zasnie to dobry pomysł ?

Gość gość
zwariowany pomysł, mała będzie się potem bała zasypiac ;/

Gość gość
Zaprowadź do dentysty i jej wyrwie bez problemu. Ma do tego narzędzia a nie, będziesz jej koszmar fundować i jeszcze uszkodzisz zawiązki stałych zębów durnoto. A jak byś spała i ktoś by się tak zaczaił wyrwać c***aznokcia, to fajnie by ci było? Dziecku traumę będzie fundować :O

Gość gość
jednego rwalismy u dentysty. mała przezyła to strasznie. dlatego nie wiem co zrobic. zab pod spodem wyłazi juz go widac, miejsca nie ma i moze isc bokiem bo mleczak przeszkadza.

Gość gość
Może dentysta był do kitu. Przecież są fajni i dają jakieś znieczulenie. Mała pewnie panikuje. A skąd jesteś, może jak Wrocław, to dam Ci namiary na fajną dentystkę dla dzieci. Jak mała panikuje, to trzeba jej dać wcześniej na uspokojenie.

Gość gość
daj dziecku to co lubi jesc, do oporu, i sam wypadnie, mojemu synowi wypadl zab jak jadl jabłko, zapomnial się i ugryzł ruszającym się zebem. Ale przenigdy nie rob tego jak dziecko spi, będzie balo się zasypiać, straci zaufanie do ciebie- durny pomysl.

Gość brokeninside87
ale chory temat XD szkoda, że nie mam konta na sadisticu

Gość gość
a ile dziecko ma lat ? na snie to nie bardzo , a jak się przebudzi to już całkiem będzie się balo wyrywać . spróbuj jakoś przegadać . ja jak Bylam mała to mnie straszyli że jak dam wyrwac to z nocy połkne zęba i będzie mi rósł w brzuchu :)

Stary sposób jest taki: kładziesz dziecko do łóżka, obwiązujesz dziecku nitką zęba, drugi jej koniec przywiązujesz do klamki w pokoju tak, żeby przy otwieraniu drzwi mocno szarpnęło za zęba. W ten sposób jak przyjdziesz rano dziecko obudzić, albo dziecko rano wstanie z łóżka to nawet się nie obejrzy i ząb się wyrwie. Można to wytłumaczyć dziecku tak, jakby to była zabawa, taki motyw był w jakiejś książce dla dzieci i pamiętam, że ja byłam gotowa za dzieciaka, żeby mi ktoś tak zęba przywiązał, bo to takie śmieszne mi się wydawało, ale wtedy już przestały mi wypadać.

Gość gość
Boże nie! Do dentysty, do dobrego dziecięcego stomatologa bo jeszcze wyłamiesz górę a zostanie korzeń i wtedy będzie koszmar i wycieczka do chirurga albo nawet szwy. Dobry dziecięcy stomatolog. Omnident, Dentica Practice, Platina, jest ich naprawdę sporo ale nie baw się sama w dentystkę no skąd wy się bierzecie???

Gość gość
sama nic nie rób bo tylko zrazisz dziecko i wcale buzi nie będzie otwierać. Ja chodzę z synem do Centrum Stomatologii Estetycznej "MULTIMED tam przy włączonej bajce synek wszystko pozwala zrobić lekarzowi. Jeśli jesteś z Zamościa to gorąco ich polecam www.bezbolesnie.pl