Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sueo

w jaki sposób najlepiej uczyć się języka angielskiego?

Polecane posty

warto iść na kurs ? myślę, by się zapisać do jakiejś szkoły językowej. A może macie jakieś inne sposoby? co zrobić, bym mogła biegle porozumiewać się po angielsku???

Gość gość
Najlepszym sposobem by było przeprowadzić się do kraju gdzie rozmawiają jez. Ang. (Usa, uk etc.) 4 lata I byś miał/a wygadane :D A jak chcesz w Polsce zostać? Hmm zależy, powiedział bym że prywatne lekcje są najlepsze bo jesteś sam na sam z nauczycielem,I możesz pytać o co chcesz.

Gość szerka
ja chodziłam do szkoły językowej, do różnych. trzeba znaleźć odpowiednią dla siebie bo to też ważne. mi pasowała Pi School + dużo nauki w domu. I sa rezultaty bo całkiem dobrze znam angielski!

Gość Grzyybel
Ja chodzę do szkoły językowej Berlitz już drugi rok. Teraz w wakacje wybieram się na obóz językowy z http://www.berlitz.pl/pl/kursy_dla_dzieci_i_mlodziezy/obozy_jezykowe_dla_dzieci_i_mlodziezy/ żeby dodatkowo pod szlifować francuski i na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony ;) Widzę różnicę. Na początku nie mogłem słowa wykrztusić z siebie a teraz spokojnie mógłbym porozmawiać z jakimś francuzem. Nie jestem żadnym orłem jeżeli chodzi o naukę więc tym bardziej jestem z siebie dumny ;)

Gość gość
Najpierw bajki dla najmłodszych, potem filmy animowane dla starszych i młodzieży a potem filmy dla nastolatków aż w końcu filmy dla dorosłych:D Telewizja wszystkiego uczy!

Gość gość
Najpierw zlap jakies odstawy a potem jak tu poprzednicka pisze :) telewizja!! Tylko ja dodam jeszcze ze filmy z napisami po angielsku. Na poczatku nie bedziesz rozroniac slow jakie padna ale powoli, powoli dasz rade. Dzieki napisom widzisz pisownie solw i mozesz ich znaczenie sprawdzic w slowniku. Metode wyprobowalam na sobie, dzieki niej dobrze tez pisze i czytam po angielsku, to naprawde wazne bo wiele jest osob ktore tylko "ustny" angielski znaja. Trzeba troche cierpliwosci i konsekwencji. Nie zalamuj sie jesli nie rozumiesz na poczatku!! Tez tak mialam :)

Ja uczyłem się w empik school i bardzo mi pomógł ten kurs nadrobić braki językowe.