Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QEWa

Seks z wytryskiem w ciąży

Polecane posty

Gość QEWa

Jestem w drugim miesiącu ciąży. Co myślicie o seksie z wytryskiem w ciąży?

Gość gość
nie bój się drugi raz nie zaciążysz :D

Gość gość
A niby co mamy myśleć?

Gość Qewa
@gosc właśnie nie wiem co myślicie, więc pytam ;-) wskazane, niewskazane? W internecie są różne zdania.

Gość gość
To się lekarza zapytaj, powiedz, że się boisz, że plemniki Ci dziecko zapłodnią :P Czytaj wiecej internetów, a niejednego lekarza zagniesz

Gość gość
gratuluje za 7 miesiecy jedno jeszcze ci sie dobrze nie zrosnie a tu po 2miesiacach znowu do porodu rób tak dalej a bedziesz rodziła bez parcia

Gość gość
nam lekarz od razu powiedział, że wytrysk musi być na zewnątrz bo są jakieś artykuły naukowe, które mówią że sperma (nie wiadomo czemu) może wywołać przedwczesny poród lub poronienie, więc sex owszem ale wytrysk na zewnątrz. do środka mozesz pozwolic sobie po 38tc zeby porod wywołać

Gość gość
Zaczęły się glupie odpowiedzi... Oczywiście można w trakcie ciąży uprawiać seks z wytryskiem nie spowoduje to poronienia, nic się nie stanie.

Gość gość
nie głupie odpowiedzi tylko tak mi mówił mój ginekolog. proste

Gość gość
chodziło mi o powyższe odpowiedzi , że noworodek będzie w ciąży.. pustaki

Gość gość
Jest też taki ginekolog co mówi, że antykoncepcja to grzech ;) Przejrzałam sobie obcojęzyczne badania na szybkiego w bazie, ale żadnych powiązań nie znalazłam. Także jeśli takowe istnieją proszę o linka (do badań, nie do bełkotu na stronach).

Gość gość
Czytalam,ze sperma zawiera prostaglandyny wywolujace skurcze - dlatego jednym ze sposobow przuspieszenia porodu jest seks z wytryskiem w srodku. Ale watpie czy wywola przedwczesny porod :)

Gość gość
taaak, ja czytałam że ginekolodzy w to wierzą i dlatego tak gadają. Ale chodzi o badania ;) http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/26/podobno-cz%C4%99ste-wsp%C3%B3%C5%82%C5%BCycie-w-ostatnich-dniach-ci%C4%85%C5%BCy-mo%C5%BCe-przyspieszy%C4%87-przyj%C5%9Bcie-na-%C5%9Bwiat-dziecka/ znalazłam tylko to - czyli obalony mit. Więc nie ma co go rozsiewać

Gość gość
najlepiej do buzi z połykiem

Gość gość
"Zawarta w s*****e oksytocyna jest wytwarzana również przez mózg dziecka, kiedy przyjdzie już czas na poród. Powoduje to skurcze i rozwieranie się szyjki." O jaaa, to jest genialne :D

Gość gość
Jeśli nie ma ciąży zagrożonej to można do środka. . Jeśli jest ciąża zagrożona to nie można sexu i tyle w tym temacie....

Gość gość
:)