Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stepper vs. orbitrek help

Polecane posty

Gość gość

Witam forumowiczów, którzy tak jak ja nie maja co robic w pracy i wertują to oto forum. Otóż. Orbitreki czy stepper. Jest to dla mnie ważne, bo zasadniczo postanowiłam się za siebie wziąć i schudnąć do lipca (wesele w rodzinie), a mam sporo do zrzucenia po tej zimie :P No to co kto ma i co używa i co mysli. Najlepiej poparte jakimś sensownym przykładem (modelem) w cenie do 1500 zł (zasadniczo im mniej tym lepiej). Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Gość gość
wpisz sobie w google forum orbitrek. Prawdziwa skarbnica wiedzy.

Oba urządzenia doskonale nadają się do wykonywania ćwiczeń cardio. Orbitrek angażuje mięśnie ud, bioder i pośladków, oraz w zależności wykorzystywania do ćwiczeń uchwytów, mięśnie brzucha lub mięśnie ramion, dzięki czemu uzyskujesz kompleksowy trening. Dobrym rozwiązaniem będzie model: http://www.abcfitness.pl/orbitreki-i-trenazery/galaxy-black/ Na stepperze natomiast pracują przede wszystkim mięśnie nóg i pośladki, a w zależności od wykonywania ćwiczeń (z taśmami lub z obciążeniem) pracują również mięśnie brzucha (w tym skośne) oraz mięśnie ramion. Dobrze może sprawdzić się model http://www.abcfitness.pl/steppery/stepper-prosty-sg-092-sapphire-czarno-zielony/ Trzeba pamiętać, że takie urządzenia są dobrym uzupełnieniem planu treningowego, jednak najważniejszym elementem jest dieta, która stanowi aż 70 % sukcesu odchudzania. Dlatego przede wszystkim należy skoncentrować się na stworzeniu diety zawierającej produkty z pięciu poziomów piramidy żywienia, a w której do minimum będą zredukowane produkty przetworzone lub wysoko kaloryczne (czekoladki, gotowe produkty, napoje gazowane, chipsy itp.). Trzymam kciuki za uzyskany sukces! :)

Gość gość
Orbitrek mocniej ćwiczy całe ciało, można na nim robic bardziej intensywny trening który nie obciąża stawów. Ja fajny orbitrek kupiłam na allinside.pl za 500 zł.

Gość pola213
Orbitrek ma wiele zalet i jest świetnym urządzeniem. Lecz nie każdy ma tyle miejsca by w domu trenować na orbitreku. Stepper daje super efekty a po ćwiczeniach możesz go schować nawet w łóżku. Ja trenuje na stepperach od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Obecnie mam taki http://www.marbo-sport.pl/product-pol-16079-Stepper-z-linkami-S8500-HMS.html

Gość karolina_sara
Według mnie lepiej sprawdzi się orbitrek, ćwicząc na takim sprzęcie nie tylko można schudnąć, ale poprawić kondycję. Jak posiada się większą przestrzeń w domu warto wziąć pod uwagę zakup takiego sprzętu - http://profitness.pl/crosstrainery/217-rivo-m.html .

Jeśli mają Państwo trudności z wyborem odpowiedniego sprzętu prosimy o kontakt z nami. Dobierzemy urządzenie do Państwa potrzeb, jak również wzrostu i wagi. Nie można mierzyć wszystkich jedną miarą, dlatego warto zapytać o zdanie osoby z doświadczeniem. W razie jakichkolwiek pytań, służymy pomocą. Zapraszamy!

Gość Fizjo
Wybierz stepper jest tańszy i przy ćwiczeniu na steperze pracuje więcej mięśni

Gość FitPlace
Fizjo muszę Cię zmartwić, ale nie masz pojęcia o czym piszesz. Po 1. jeśli mamy porównać orbitrek ze steperem to ten pierwszy angażuje o wiele więcej partii mięśniowych, jednakże jak dobrze wiesz, w tego typu urządzeniach nie o mięśnie się rozchodzi. Po 2. stepery są na siłownikach, które stosunkowo szybko się zużywają. Wiem o tym, bo kupiłam kiedyś taki markowy i co 3 miesiące miał wymieniane siłowniki. Niestety gwarancja nie obejmuje wymiany ich, bo to element eksploatacyjny. 1 siłownik (30 zł) x 2 szt. = 60 zł, więc zliczając wszystkie koszta, nie jest to tak tanio. Po 3. co z tego, że jest (niby) tańszy, jak efekty osiągniesz w dużo wolniejszym czasie? Zresztą, każdy sam decyduje, co dla niego lepsze i do czego potrzebuje. Jeśli chodzi o porównanie tych dwóch urządzeń pod kątem odchudzania, zdecydowanie orbitrek. Na nim schudniesz o wiele bardziej i w o wiele krótszym czasie.