Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

VirtualGirl35

Mój partner przeraźliwie chrapie....

Polecane posty

Mam poważny problem, mój partner okropnie chrapie, sypiam po 2 -3 godziny na dobę. Nie mogę normalnie funkcjonować, moja praca wymaga skupienia i dokładności. Dochodzi już to takich sytuacji, że zwalniam sie z pracy i chodzę spać do rodziców. Jestem już na wykończeniu psychicznym, nie jestem w stanie zająć się domowymi obowiązkami. Czy mieliście podobny problem, czy jest możliwość leczenia tej przypadłości.

Gość gość
Twój problem to pikuś, mój partner przeraźliwie pierdzi

Gość gość
przestanie chrapać jak podczas chrapania zrobisz mu loda

Gość gość
Może ma bezdech senny a jak nie to chrapanie można leczyć.

Gość gość
Pewnie chrapie bardziej jak leży na wznak ?

Gość gość
Mój facet też chrapie. Ja jestem bardzo wrażliwa na chrapanie i nie ma opcji, żebym zasneła/spała przy tym. Robimy tak: Ścielimy łóżka w dwóch pokojach, kładziemy się spać razem, przytuleni. Raz w "jego" łóżku, raz w "moim" Gdy on zasypia u "siebie" ja wracam do siebie, gdy zasypia "u mnie" trącam go, a on wraca do "siebie" Rano wskakujemy sobie z powrotem do łóżka razem ... ;) Chrapanie się leczy

Gość gość
Śpijcie w dwóch pokojach, proste. Oczywiście że chrapanie się leczy, dziwię się, że w ogóle pytasz o to na forum, zamiast wysłać faceta do lekarza

Gość gość
A Twój facet pije, pali? Mam u siebie w domu to samo. Doszło do tego że zwolniłam się z pracy, bo nie mogłam normalnie funkcjonować przez to jego chrapanie. Mam bardzo lekki sen i np. porady Ewy by iśc do drugiego pokoju spać są po prostu głupie. Poza tym chrapanie i bezdech senny są objawem choroby, to bardzo negatywnie wpływa na organizm. Mój pierwsze co to rzuca palenie i picie. No i idziemy do lekarza.

Gość gość
Picie, palenie... to po co ma żyć ? Ma to rzucić bo ty nadwrażliwa jesteś ?

no tak, spanie w oddzielnych pokojach jest głupie, a rzucanie pracy z powodu chrapania faceta jest mądre :) :) :)

Wiecie,możne dla niektórych to banalne i widzę, że wiele osób kpi ze mnie typu zrób mu loda itp... Mieszkamy w kawalerce wiec nie ma opcji spania w innym pokoju, mój facet zachowuje się jak dziecko jeśli chodzi o lekarzy. Dziękuję za podpowiedzi....

Gość gość
nie napisałam Ewciu wszechwiedząca, że rzucanie pracy z powodu chrapania jest mądre. tylko, że zostałam zmuszona przez to, że od kilkunastu miesięcy jak autorka spałam po 2-3 godziny a w pracy siedziałam po 10 godzin. jeśli ma się lekki sen i warczącego traktora leżącego obok ciebie, to nawet ucieczki do drugiego pokoju nic nie dadzą teraz skumałaś Ewciu wszechwiedząca ? :) :) :)

Gość gość
Droga autorko :) dobrze ze szukasz rady nawet i tutaj, co dla niektórych to dziwne a dla niektórych proste rozwiązania są tak oczywiste . Przechodziłam dokładnie to samo, to jest problem. Spanie w oddzielnych pokojach możne skutkować tym ze oddalicie się od siebie czy uciekanie do rodziców. Zwalnianie się z pracy, żeby pospać to początki Twojej reakcji na brak snu." Może" też dojść, rozdrażnienie, brak koncentracji, awantury z byle powodu z partnerem, nawet deprasja zaniedbywanie jak pisałaś obowiazków domowych a przede wszystkim pamiętaj sen to młodośc. Sen regeneruje uszkodzone komórki w ciągu dnia. Podstawowa rzecz, jesli chcesz życ z partnerem , byc zdrowa i wypoczęta udajcie sie do lekarza On powinien się leczyć. Chrapanie leczy sie farmakologicznie lub chirurgicznie. Brakiem snu torturowano ludzi ale Ty więźniem nie jesteś... Mądrze sie bo sama to przerabiałam, tylko u mnie skutki zlekceważenia tego były gorsze niż u Ciebie. Udaj sie do lekarza ze swoim mężczyzną i nie czytaj tych wypocin istot z ubytkami w mózgu...

Moze pomoga krople na chrapanie?Moj tez chrapie i jakos po nich przestaje na tyle,ze zdaze usnac:D

Gość gość
Mój mąż też chrapał więc wszyłam mu w piżamę piłeczkę od ping-ponga z tyłu i teraz śpi na boku...

Gość gość
mężczyźni często mają problem z chrapaniem, ale to nic dziwnego, częściej okazuje, że mają problem z wrodzonymi wadami zatok, a to da się łatwo leczyć w Warszawie specjalizuje się w tym klinika MML :)

Gość gość
hahahaha akcja z wszyta piłeczką od pingponga super! nawet jeśli to ściema:D a na poważnie to możesz spróbować tego http://www.croc.link/4Vr , mojemu mężowi pomogło, a przynajmniej tak mi się wydaje bo już mnie w nocy nie budzi swoim chrapaniem :] teraz jest ukryta promocja, jak już poczytasz o tym suplemencie i się zdecydujesz to nie kupuj tylko zamknij stronę, poprosi Cie o potwierdzenie to zostań na niej i cena wskoczy na 99zł :) nie wiem ile jeszcze potrwa ta promocja, ale szczerze polecam.