Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

encorton kto brał?

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny lekarz chce mi przepisac encorton przy nastepnej wizycie na zajscie w ciaze czy ktoras z was brała? jakies skutki uboczne sa tego leku? Odrazu jak zajde musze brac zastrzyki claxene az do porodu poniewaz mam nawracajace poronienia

Gość gość
Ja biore jedno i drugie. I wszystko jest ok. W poprzedniej ciąży tez bralam. Córa zdrowa. Mam zapalenie stawów stąd encorton oraz nadkrzepliwosc wiec dostalam clexan i acard. Pierwsza ciaza poroniona.

Gość gość
ja brałam jak się dowiedziałam o ciąży i musiałam brać do 12 tygodnia ciąży potem jak juz ryzyko poronienia było mniejsze to stopniowo odstawiałam encorton tego leku nie można nagle odstawic ale powoli zmiejszać dawkę acard też brałam pierwszy trymestr potem juz tylko leki na podtrzymanie ciązy luteina luteine brałam całą ciąże do końca wiem że w niektórych klinikach przy in vitro dają encorton ale małe dawki ulotki lepiej nie czytaj piszą tam straszne rzeczy ale wiekszość dzieci po tym rodzi sie zdrowa a bardziej to na organizm matki działa tak mi lekarz tłumaczył

Gość gość
dzieki dziewczyny za odpowiedz:) dalyscie mi nadzieje, że dzieki tym lekom donosze nastepna ciąze. Na szczescie trafilam do kliniki nieplodnosci i tam juz sie mna zajeli prawidlowo bo przy kazdej ciazy zwykly lekarz dawal mi tylko luteine przy ktorej i tak plamilam:( strasznie sie boje ale jestem dobrej mysli. A jakies skutki uboczne encortonu bo jednak to sa sterydy np przybieranie na wadze albo jakies wlosy na klacie? hehe:P

Gość gość
Ja też brałam do 12tyg ciąźy i nic się nie działo. Przytyłam 1kg ,no ale to raczej przez ciążę. Źadnych skutków ubocznych,a dziecko zdrowe. Pierwszą ciąźe teź poroniłam

Gość gość
a mi lekarz powiedzial ze encorton pomaga w zajsc w ciaze? to prawda? bo tak mi powiedzil ze teraz przepiszemy encorton a pozniej odrazu jak zobacze dwie kreski na tescie mam pryjechac po zastrzyki claxene.

Gość gość
dziwne bo ja bralam encorton od 24 tyg na zlagodzenie skurczy do 37 tyg

Gość gość
dziewczyny wszystko dowiem się 7 marca bo jadę po receptę i wszystko lekarz mi powie:P Zobaczymy, może zapytam o inne tabletki może jakieś ziołowe a nie odrazu sterydy, aczkolwiek przy tych moich poronieniach tez nie wiem jak będzie.Może to jest konieczne. Dziękuje wam bardzo za odpowiedz:)

Gość gość199113
Witam możecie mi powiedzieć kto Wam przepisał encorton (chodzi mi o namiary na lekarza) poroniłam mam podwyższone ana1 i ana2 i nikt nie chce mi przepisać tego leku(od pół roku jeżdzę po lekarzach), a ja boję się, że bez niego nie uda mi się zajść w ciąże. Z góry dziękuję za odpowiedz

Gość gość
Lekarz z InviMed Warszawa. Tam nie zajmują się tylko in vitro.

Gość gość
Encorton to jest cholerstwo jakich malo. Brany przez dłuższy okres może uszkodzić serce. Bralam Encorton przez 2 miesiące, nie z powodu ciąży, i wyladowalam na kardiologii z uszkodzonym mięśniem sercowym.

Gość gość
Moj jedyny skutek uboczny po encortonie to mega przybieranie na wadze nawet gdy jem tylko dwa woreczki ryżu na dobę i pije wyłącznie wode