Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu mamy, ktore jeszcze nie podały glutenu dziecku po roku

Polecane posty

Gość gość
To jak to się dzieje, że w domu rodzice papierosów nie palą, tłumaczą od małego, że tak nie wolno a dziecko popala chowając się za blokiem ;)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie dając dziecku glutenu robicie mu krzywdę.:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dlaczego krzywde? czytalas artykuł o glutenie z biosłone??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masakra. Narżacie dzieci na wiele schorzeń!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo bym chciała wiedzieć co to za schorzenia. Podziel się proszę swoją wspaniałą wiedzą; ))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kto podaje z własnej woli 2-letniemu dziecku chipsy, pączki, sklepowe ciastka???? Nie pojmuję dlaczego tyle szumu o gluten? To wasze dzieci nie jedzą pieczywa? Nie mówię o dmuchanych i mrozonych wypiekach, ale NORMALNYM pieczywie, a kaszki, te bez cukru? co w tym jest złego? Wychowacie sobie dzieci, które będą mieć wczesniej czy później problemy gastryczne. Dlaczego? Bo wszystko może kupic sobie w sklepie za rogiem, niekoniecznie w szkolnym sklepiku. A co jest w szkolnym cateringu mamusiu? Drożdżówa, buła z margaryną i jakąś podłą szynką, bo taniej i można oszukać. K Otlecik z panierką, pierogi na odbiad itd, itd..... O jakich nawykach ktos pisze? Popieram przykłąd z papierosem. A młodzi pijacy alkohol? Też mamusia broniła i tłumaczyła, a jednak. Oj młode wy jeszcze i nie znacie zycia, bo tylko piaskownica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czy biosłone to jakieś autorytety?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
błąd, nie ma takiej strony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
źle mi się wkleił link i nie wiem jak to poprawić, wpiszcie gluten i newsweek w google

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To wasze dzieci nie chodzą do przedszkola ani szkoły? Przecież w mało których jest dieta bezglutenowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hmm tylko ze większość matek jak juz podaje Gluten to na całego. Mało kto podaje dziecku kaszki bez cukru. O ile się nie mylę to w markecie bez cukru jest tylko czysty kleik. Te wszystkie inne mają tonę cukru. A jak dziecko ma już więcej niż rok to się zaczyna. Śniadanko : slodkie płatki z mlekiem lub chleb. Drugie śniadanie jogurt, mleczna kanapka lub bula. Obiad to najlepiej kluski, makaronik lub coś na słodko. Podwieczorek sam cukier i Gluten. Kolacja znowu bula/ chleb lub znowu coś słodkiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ludzie w Polsce jedzą za dużo chleba. W moim mieście na każdej ulicy jest jakaś piekarnia, cukiernia. Jakaś masakra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mnie pan slonecki zuupelnie nie przekonuje wiec darujcie sobie bioslone...tak samo janus. Nie trzeba jesc tony cukru jedzac gluten - chyba argumenty sie eko mauskom skonczyly to jada z cukrem. Przy pewnych schorzeniach owszem nalezy wykluczyc gluten ale nie u zdrowego czlowieka. Powiedzcie mi eko mamuski jak to jest ze czlowiek od wiekow jadl gluten i swiat nie wyginal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mnie pan slonecki zuupelnie nie przekonuje wiec darujcie sobie bioslone...tak samo janus. Nie trzeba jesc tony cukru jedzac gluten - chyba argumenty sie eko mauskom skonczyly to jada z cukrem. Przy pewnych schorzeniach owszem nalezy wykluczyc gluten ale nie u zdrowego czlowieka. Powiedzcie mi eko mamuski jak to jest ze czlowiek od wiekow jadl gluten i swiat nie wyginal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Właśnie człowiek został stworzony do jedzenie mięsa baranie! Jest z natury ssakiem ktore musiało polować. Dopiero jak zaczął się rozmnażać bardziej niż inne to zabrakło mu mięsa wiec wymyślił zboże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cukier+gluten to jest prawie wszędzie nawet w chlebie. Mam kolezanke ktora tam jak niektore mamuski tutaj uwaza ze jedzenie jest dla ludzi a jej syn ma cale zeby popsute

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kasza manna na mleku - a tu gdzie jest cukier? Rozumiem, że pisząc cukry masz na mysli sacharozę a nie np. pektyny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
łaśnie człowiek został stworzony do jedzenie mięsa baranie! Jest z natury ssakiem ktore musiało polować. Dopiero jak zaczął się rozmnażać bardziej niż inne to zabrakło mu mięsa wiec wymyślił zboże. Widać to np. po kłach jakie mamy? Prawda? Nadmiar bialka - rownież pochodzenia zwierzęcego nie jest zdrowy. Dieta człowieka ma być ZBILANSOWANA. Mówi ci to coś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No właśnie a jak się je cały czas gluten i cukier to jest bardzo zbilansowana. Haha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale kto je cukier i gluten cały czas??? W Polsce spadło spożycie chleba, ostatnie statystyki, cukier jest wszędzie, ale nie nakrecajmy się, bo to bez sensu. Każdy wybiera dla swojego dziecka co chce i uważa.. Pracuje z dziećmi i UWIERZCIE mi, że jak dostaja w szkole warzywa to zanoszą je mamusi na zupkę, a owoce wędrują do kosza albo gniją w plecaku. Nic nie pomaga wspólne jedzenie, konkursy itp. akcje. Maluchy w 1-3 nie jedzą warzyw, bo tego nie znają z domu. Po co wypisujecie tu farmazony, że wpajacie dzieciom inne nawyki. Zycie weryfikuje to szybko już, jak ktoś napisał w przedszkolu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A i jeszcze najlepiej bedzie jak zamkniesz dziecko w domu i na spacery z nim nie bedziesz wychodzic bo bakterie wirusy i zaraski. Wszystko z umiarem jesli maluch nie ma celiakli nie ma preciwskazan do podawania glutenu tak samo jak ze spacerami jak jest dobra pogoda to spacer jest nawet wskazany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niedługo ktoś dopatrzy się, że woda, mięso i warzywa nie są do końca zdrowe i eko mamy do osiemnastki będą tylko piersią karmić. Nie wspominając już o tym, że w powietrzu jest cała masa bakterii...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość megi
Gluten jest czymś modyfikowanym, więc może lepiej zastanowić się nad "przynajmniej" ograniczeniem go w diecie takiego maluszka. Gluten nie jest nam do niczego potrzebny. Widzę tu najazd na osoby, które są przeciwne glutenowi. Nie rozumiem tego, każdy powinien martwić się o zdrowie swojego dziecka i robić jak najlepiej. A za 15 czy 20 lat wyjdą choroby związane z przyjmowaniem nadmiernej ilości glutenu np. Alergię, nieszczelne jelita , ponieważ gluten jest ciezkostrawny itp. Wtedy każdy Polak się obudzi i zacznie narzekać nagle o jaki ten świat jest zły i ile chorób a sam podawał dziecku białe bezwartosciowe pieczywko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×